Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με υπεύθυνη δήλωση η άδεια λειτουργίας επιχείρησης


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 120
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγω δεν εχω αλλες τριχες να χασω .... ( στο κεφαλι ) :mrgreen:

μου χουν φυγει ολες... :shock:

 

μονο να βγαλω παλι μενει :P

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν το έχεις μάθει αλλά εδώ και 2 χρόνια δεν υπάρχουν ελάχιστες αμοιβές στους Μηχανικούς. ¨Ο,τι να ναι γράφεις. Τώρα τι γίνεται με άλλα επαγγέλματα να μην το σχολιάσω...

 

Τότε γιατί οι περισσότεροι χρησιμοποιήτε λογισμικά αμοιβών? π.χ. για μελέτες ΚΕΝΑΚ. Μόνο για τα "τυπικά" και διαδικαστικά της άδειας? ΤΣΜΕΔΕ, χαρτόσημα, κλπ?

 

Δηλαδή, αν πάτε στο στάδιο του ελέγχου φορολογικών, και δηλώσετε αμοιβή για κάποια μελέτη (π.χ, στατικά) 500 ευρώ, θα γίνει δεκτή από την Πολεοδομία?

 

Δεν ειρωνεύομαι, ρωτώ για να μάθω. Δηλαδή το ΤΕΕ, μιας και καταχωρείτε ηλεκτρονικά τις αμοιβές σας, δέχεται σε κάθε μελέτη, ΗΜ, αποχέτευση, ΚΕΝΑΚ, κλπ, ότι ποσό θέλει να δηλώσει ο κάθε μηχανικός? Δε λέω να βάλετε σε μια μελέτη 5 ευρώ, κάτι εξωπραγματικό δηλαδή, αλλά αν παλιά η ελάχιστη αμοιβή ήταν 2000 ευρώ, τώρα το "σύστημα" θα δεχτεί ένα ποσό των 700 ευρω?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

φιλε η αμοιβες ειναι κατα 50% για μπουσουλα

δε ξερω για σενα

αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις παρτο χαμπαρι

και στη τελικη ναι εγω γουσταρω 5000 υπαρχει θεμα?

 

δε σε καταλαβαινω πηγες να χτισεις κατι κ σε δαγκωσαν?

 

με τι ασχολεισαι αν επιτρεπεται?

Link to comment
Share on other sites

Otto, όχι, δεν είναι ότι με δάγκωσαν. Ή ότι έχω κάποιο απωθημένο. Απλά διαφωνώ με τις ελάχιστες (που τις θεωρώ και υψηλές) αμοιβές. Με τη φιλοσοφία του "ελάχιστου" διαφωνώ. Τόσο κακό είναι που είπα την άποψή μου? Εννοείται ότι για να έχεις μια σωστή μελέτη και μια σωστή επίβλεψη, πρέπει και να αμοιφθεί αντίστοιχα. Ποιός θα διαφωνήσει με το λογικό ?

 

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να αμοίβεστε για τις μελέτες σας. Με το θέμα του "ελάχιστου" και εγγυημένου (έστω και αν γινόταν μόνο παλαιότερα), διαφωνώ. Είναι κατανοητό τώρα?

 

Αν και εντύπωσή μου είναι, ότι το θέμα της "ελάχιστης" αμοιβής δεν έχει εξαλειφθεί. Και ξανα-ρωτώ μιας και δε γνωρίζω: Η πολεοδομία δέχεται σήμερα μια μελέτη στατικών (που παλαιότερα στοίχιζε σύμφωνα με τις ελάχιστες αμοιβές, 2000 ευρώ), 700 ευρώ?

 

Είμαι Δ.Υ. (όχι της Πολεοδομίας, και όχι Υπηρεσίας γενικότερα).

Edited by FouksMechMech
Link to comment
Share on other sites

''''''''''''''''''

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να αμοίβεστε για τις μελέτες σας.

''''''''''''''''''

Είμαι Δ.Υ. (όχι της Πολεοδομίας, και όχι Υπηρεσίας γενικότερα).

 

εγω βλεπω διπλ μηχ μηχανικος ομως

δε ξερω στο προφιλ βαζουμε πτυχιο η επαγγελμα?

Link to comment
Share on other sites

Ελάχιστα και εγγυημένα υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Από τις επισκέψεις σε κάποιο ιατρείο, μέχρι στη σύνταξη εξώδικου, ή διαζυγίου κτλ κτλ......Το κακό που είναι?

Link to comment
Share on other sites

Έγραψα "... μελέτες σας", αναφερόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατί εγώ δεν είμαι Ε.Ε. Και ναι είμαι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, και ανεξάρτητα του τιβάζουμε στο προφίλ μας, ξέρεις και την ειδικότητά μου και τι επαγγέλομαι. Που είναι το κακό πάλι?

 

Ίκαρος13, ο αγρότης που καλιεργεί ελιές, ξέρει ας πούμε ότι ότι και να γίνει θα πουλήσει το λάδι του, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ευρώ το κιλό? ή το σιτάρι του, ή τα σταφύλια του, κλπ.... Ο ψαράς, ξέρει ότι θα πουλήσει σε στάνταρντ τιμή τα ψάρια του? Ο καλλιτέχνες τις δημιουργίες τους?

 

Ικαρος, αναφέρθηκες σε γιατρούς και δικηγόρους, τυχαίο? δε νομίζω... Και συμφωνείς με αυτή τη λογική Ίκαρε? Εγώ πάντως διαφωνώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.