Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το αρχείο της ΕΡΤ εκ νέου προσβάσιμο στο Internet


Engineer

Recommended Posts

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, το αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επιστρέφει στο Διαδίκτυο μέσα από το νέο δικτυακό τόπο hprt-archives.gr.

 

Στο αρχείο περιλαμβάνονται χιλιάδες ψηφιοποιημένες εγγραφές ευρείας θεματολογίας, και με πλήρη τεκμηρίωση, καταγράφοντας την ιστορία και την εξέλιξη του μέσου από τα πρώτα βήματά του στα τέλη της δεκαετίας του '60 έως σήμερα.

 

Στην ιστοσελίδα hprt-archives.gr ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει εκπομπές, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, πολύτιμα ηχητικά τεκμήρια από το αρχείο της ραδιοφωνίας, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία Πουλίδη και Σαρρηκώστα, που καταγράφουν τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

 

Διατίθεται επίσης το σύνολο των μεταδεδομένων (metadata) για περίπου 450.000 τεκμήρια του αρχείου ειδήσεων και των ταινιοθηκών τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

 

Το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε πιλοτικά από την ΕΡΤ το Δεκέμβριο του 2007 με συγχρηματοδότηση κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δείτε το Αρχείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

 

Πηγή: http://www.insomnia....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.