Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου


lenaki85

Recommended Posts

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ξανά με το θέμα "άδεια λειτουργίας ιατρείου", θα θέσω μερικές ερωτήσεις, συγχωρέστε με αν είναι υπερβολικές.

 

1. Μετά από αναζήτηση, Βρήκα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται τα κάτωθι. Ισχύουν?

1. Για τη χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου απαιτείται αναγγελία έναρξης λειτουργίας των δικαιούχων.

Στις περιπτώσεις της κοινής βεβαίωσης λειτουργίας ή απλής συστέγασης, οι δικαιούχοι υποβάλλουν την αναγγελία έναρξης από κοινού και ιδιωτικό συμφωνητικό με θεωρημένο από αρμόδια αρχή το γνήσιο της υπογραφής, για τον έλεγχο των όρων συνεργασίας και την τήρηση των διατάξεων για την άσκηση του επαγγέλματος και τη δεοντολογία.

2. Για τη χορήγηση της βεβαίωσης της αναγγελίας έναρξης πρέπει να υποβληθεί φάκελος με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Επικυρωμένο αντίγραφο άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ή βεβαίωση αναγγελίας ασκήσεως του ιατρικού τίτλου ειδικότητας (εφόσον υπάρχει) των επιστημονικά υπευθύνων και βεβαίωση εγγραφής σε Ιατρικό  Σύλλογο, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο δικαιούχος ή ο επιστημονικά υπεύθυνος δεν είναι μέλος του Συλλόγου στην Περιφέρεια του οποίου αιτείται τη βεβαίωση λειτουργίας.

β. Συμβόλαιο αγοράς, ή συμφωνητικό μίσθωσης, ή παραχώρησης χρήσης με, ή χωρίς αντάλλαγμα, του

ακινήτου, στο οποίο θα στεγάζεται το εν λόγω ιατρείο.

γ. Κανονισμό συνιδιοκτησίας σε περίπτωση στέγασης σε πολυκατοικία, από όπου προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται ρητά η χρήση του χώρου για τη λειτουργία του φορέα. Εκτός εάν από επίσημο έγγραφο αποδείξει ότι το ιατρείο λειτουργούσε πριν την ισχύ του ΠΔ 84/2001.

 

δ.Βεβαίωση από την Πολεοδομία ή από διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα από την οποία να προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις η χωροθέτηση της συγκεκριμένης χρήσης στον προβλεπόμενο χώρο.

ε.  Διάγραμμα κάτοψης του διατιθεμένου χώρου κλίμακας 1/50, σε δύο αντίγραφα με τις διαστάσεις των χώρων και την επεξήγηση του προορισμού τους, θεωρημένο από διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό, ή αρχιτέκτονα, ο οποίος βεβαιώνει ότι οι χρησιμοποιούμενοι χώροι είναι κύριας χρήσης και πιστοποιεί ότι πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται στο παράρτημα Α του Π.Δ. 84/2001 (ΧΚΧ, ή ΧΚΧ*, ή XX**, όπως απαιτείται από το παράρτημα Α) καθώς και ότι οι φορείς λειτουργούν υποχρεωτικά μέσα στο ίδιο κτίριο ή σε συνεχόμενα κτίρια και σε χώρους αποκλειστικής χρήσης. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι χώροι κύριας χρήσης πρέπει να διαθέτουν φυσικό φωτισμό και αερισμό!

στ.  Κατάλογο όλων των μηχανημάτων που περιλαμβάνονται στον επιστημονικό εξοπλισμό του ιατρείου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του παραρτήματος Β του Π.Δ. 84/2001

ζ. Υποβολή επισήμων αντιγράφων (θεωρημένα από δικηγόρο) των νόμιμων παραστατικών κτήσης της κυριότητας, ή παραχώρησης, ή της διαρκούς κατοχής, ή αποκλειστικής χρήσης του επιστημονικού εξοπλισμού.

 

η.  Πιστοποιητικό σήμανσης CE για τον χρησιμοποιούμενο ιατρικό εξοπλισμό κατά την ισχύουσα εκάστοτε νομοθεσία. Εκτός εάν από επίσημο έγγραφο αποδείξει ότι το ιατρείο λειτουργούσε πριν την ισχύ του ΠΔ 84/2001.

 

θ. Απόδειξη Ιατρικού ή Οδοντιατρικού συλλόγου στην περιφέρεια στην οποία αιτείται τη βεβαίωση λειτουργίας για την καταβολή του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ.

ι. Πιστοποιητικό καταλληλότητας ακτινολογικού εξοπλισμού από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) σύμφωνα με τις ισχύουσες κείμενες διατάξεις.

ια. Απόσπασμα ποινικού Μητρώου του αιτούντος και του επιστημονικά υπευθύνου. Σε περίπτωση Νομικού Προσώπου ή αστικού ιατρικού συνεταιρισμού, απόσπασμα ποινικού Μητρώου του διαχειριστή ή του νόμιμου εκπροσώπου ή των μελών του Δ.Σ. (σε περίπτωση ανωνύμου εταιρείας) και του επιστημονικά υπευθύνου (Διευκρινίζεται ότι ο ΙΣΑ θα ζητά αυτεπάγγελτα μόνο  για τα μέλη του το απόσπασμα ποινικού μητρώου από τις αρμόδιες αρχές )

ιβ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του δικαιούχου και του επιστημονικά υπευθύνου ότι δεν μου απαγορεύεται η άσκηση ιδιωτικά του ιατρικού επαγγέλματος.

 

 

2)  Σε ποιά υπηρεσία κατατίθενται και είναι αρμόδια για να βγει η άδεια? Εκτελείται κάποιος έλεγχος στον χώρο? 

 

3)Η κάτοψη που θα κατατεθεί είναι του διαμορφωμένου χώρου προφανώς και όχι του χώρου που αρχικά ενοικιάσθηκε. Σωστά?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lenaki και εγώ σήμερα ξέκινησα να βγάλω για τον κουμπάρο μου άδεια ιατρείου. Ισχύουν αλλά καλό είναι να ρωτήσεις και στον τοπικό ιατρικό σύλλογο μήπως υπάρχει κάτι που δεν αναφέρεται. Αύριο θα πάρω εγώ στον ιατρικό σύλλογο Μεσσηνίας να ρωτήσω για μένα. 

 

Τα δικαιολογητικά τα καταθέτεις στον τοπικό ιατρικό σύλλογο, ο οποίος (μετά από αυτοψία αν δεν κάνω λάθος) εκδίδει την άδεια Ιατρείου (το ταμπελάκι που βλέπεις όταν πας σε ιδιωτικούς γιατρούς "νομιμο ιατρείο") 

 

Του διαμορφωμέρνου θα είναι φυσικά. Τσέκαρε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις διαστάσεων και εμβαδού του ΠΔ

 

Αυτά προς το παρών!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! 

Άρα με αυτά που μου λες συμπεραίνω ότι δεν εμπλέκεται καμία υπηρεσία του δημοσίου για έλεγχο? Μόνο ο τοπικός ιατρικός σύλλογος? Γιατί κάτι μου είπανε ότι εμπλέκεται ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η αυτοψια τελικά γίνεται?

Άλλοι μου λένε όχι, άλλοι ναι...

Ο ιατρικός σύλλογος πάντως λεει ναι..(αν και τι αλλο θα ελεγε??!)

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.