Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μια χαρά!

Τον βάζεις στο σύστημα ως ιδιοκτήτη του 100% του ακινήτου και ταυτοχρόνως στα σχόλια αναφέρεις ότι, τον έβαλες έτσι καθότι αυτός είναι 100% πλήρης κύριος του 65% του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο θα μεταβιβαστεί και για το σκοπό αυτό θα γίνει χρήση της συγκεκριμένης βεβαίωσης 4178 κ.λπ.

Με τους άλλους συνιδιοκτήτες του υπόλοιπου 35% δεν ασχολείσαι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οπως τα  ειπε ο Ιασονας...

 

αλλά ...μενω με την απορια

 

αυτο το διαμερισμα δεν λες πώς προεκυψε να ανηκει σε 11  ατομα...αλλα αφου υπαρχει  λες οτι υπαρχει "συμβολαιο"  το ξεπερναμε

Σε αυτο το διαμερισμα ποιος διαμενει?

 

Διοτι, ακομα κι αν διαμενει το 65%, θεωρητικα θα πρεπει να πληρωνει ενοικιο στους ιδιοκτητες του υπολοιπου 35%

αρα να δηλωνει ονοματα και ΑΦΜ

 

τεσπα

αν εχει μπει στο κτηματολογιο, να δεις εκει το κτηματολογικο φυλλο..

το πιθανωτερο ειναι το 65% να θελει να αγορασει το υπολοιπο 35%...

αρα

εχει "οικονομικο"  μελλον η ερευνα αυτη...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την άμεση απόκριση!!

 

 

 

Παρακαλώ να γίνεται έλεγχος θεμάτων
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Οι εκπτώσεις αυτές είναι συνήθεις και κινούνται πολλοί (και εγώ εκεί γύρω). Παρόλα αυτά είναι μεγάλες. Μέχρι το 30% παλέβεται, μετά μπαίνεις μέσα, ειδικά αν έχει ψάξιμο, αν τρέχεις να βρίσκεις σχέδια στις ΥΔΟΜ, κλπ.....

Δεν θεωρώ ότι είναι άγνοια κινδύνου, όσο ο αθέμιτος ανταγωνισμός (αρχικά - από κάποιες εταιρίες) και ο αναγκαστικός ανταγωνισμός στη συνέχεια που μας έχει κάνει να ρίχνουμε τις τιμές μας.

Το κόστος δεν παίζει και τόσο πολύ από κατηγορία σε κατηγορία, γιατί αν και στις 1-2 δεν δίνεις τοπογραφικό, το κάνεις μετά για το συμβόλαιο. Δεν γλυτώνεις κάτι. Τα επιπλέον είναι τομές και ΔΕΔΟΤΑ βασικά στις 4-5, τα οποία όταν έχεις αποτυπώσει για να κάνεις κατόψεις και τεχνική έκθεση, δεν είναι πολύς ο επιπλέον χρόνος που αφιερώνεις.

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνουμε μήπως να δικαιολογήσουμε την "τιμή" μας μέσω "μείωσης" της δουλειάς μας:;;;;;

Kαι τα χρόνια σπουδών μας πόσο καστίζουν;;;;

Και το πτυχίο μας;;;;;

Και η εμπειρία μας;;;;

Και οι γνώσεις μας;;;;;

Kαι οι ευθύνες μας;;;;;

Και τα έξοδά μας;;;;;

Τι ποσοστό του κόστους αυτών αναλογεί σε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου Ιάσονα και θα έβαζα "" και στο "δικαιολογήσουμε". Επειδή τα μέτραγα, για άλλους λόγους, το πτυχίο μας το κοστολόγησα κοντά στα 100.000€ (δικά μας οικογενειακά έξοδα) + όσα θα βγάζαμε αν εργαζόμασταν αυτή την περίδο, + όσα έχει πληρώσει το κράτος (φόροι) για τα πανεπιστήμια....χονδροϊδώς 250.000€ το κομμάτι δηλαδή, στην χειρότερη περίπτωση.

 

Τα υπόλοιπα δεν μπορώ αν τα κοστολογήσω, αλλά ξέρω ότι αυτή την περίοδο, χωρίς να είμαι περήφανος για αυτό ότι έχουν ξεπέσει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει, πάνω σε αυτό.

Το μόνο αντεπιχείρημα που έχω στο νου μου, (αποκλειστικά για τις τακτοποιήσεις), είναι το αναγκαστικό της υπόθεσης. Σε άλλες δουλειές εγώ τουλάχιστον δεν κάνω τέτοιο σκόντο (τις 1-2 που μου έρχονται.... κανένα ΠΕΑ, κλπ). Σιγά σιγά βέβαια βλέπω πλέον ότι βγάζω λιγότερα από το μέσο πελάτη και αναθεωρώ τις απόψεις μου, χωρίς να μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο όμως να αλλάξει η κατάσταση αυτή από την μία μέρα στην άλλη.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα

Καλούμαι να χορηγήσω βεβαίωση Ν.4178/2013 για διαμέρισμα οικοδομής με ΟΑ του 1952 που έχω δημόσιο 'εγγραφο (συμβολαιογραφική πράξη εξόφλησης τιμήματος) τέλους 1953 που το φέρει αποπερατωμένο και έτοιμο προς χρήση (αυτό και την αποθήκη ως παρακολούθημα στο δώμα, όπως αναφέρει η σύσταση ΟΙ)

 

Χρειάζομαι κάποιο συγκεκριμένο αποδεικτικό παλαιότητας (πέραν του συμβολαίου) για να το θεωρήσω ως προϋφιστάμενο του 1955 και να χορηγήσω βεβαίωση εντάσσοντάς το στις εξαιρέσεις?

Με τα κουφώματα που δεν είναι τα παλιά ξύλινα αλλά έχουν αντικατασταθεί με PVC προ κάποιων ετών?

Τίθεται θέμα αμφισβήτησης της παλαιότητας των μικρομεταβολών των διαστάσεών τους?

 

Κρίμα είναι για προ 55 κατασκευές να μπαίνουν πρόστιμα...

Link to comment
Share on other sites

Αν το πας με Ο,Α θα πρέπει να βρεις και τα εγκεκριμένα σχέδια (κάτοψη ορόφου και δώματος) τα οποία υποθέτω δεν θα υπάρχουν. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση αυθαιρεσιών.

Η πράξη εξόφλησης είναι μια καλή ένδειξη, όχι όμως απόδειξη.

Αν θεωρήσεις το διαμέρισμα χωρίς Ο.Α και ως προ 55,  σίγουρα θα πρέπει να υπάγεις στο ν. 4178 μεταγενέστερες του 1955 αυθαιρεσίες (πχ κουφώματα) προκειμένου να χορηγήσεις βεβαίωση μεταβίβασης.

Επομένως, μπορείς στην τεχνική σου έκθεση να αιτιολογήσεις, δυνάμει της εγκ.4, παραθέτοντας τα αποδεικτικά στοιχεία που έχεις για την παλαιότητα του διαμερίσματος ως προ 55 (συμβόλαιο, Ε9 το οποίο θα τους βάλεις να το διορθώσουν ώστε να συμπίπτουν οι επιφάνειες) και έτσι ουσιαστικά το "παίρνεις πάνω σου" το θέμα της παλαιότητας.

Βεβαίως υπάρχει και ο πιο σίγουρος τρόπος εύρεσης αεροφωτογραφιών σε όποια χρονολογία αυτές βρεθούν και "επιβολή" της αντίστοιχης παλαιότητας.

Την ανασύσταση φακέλου θα μπορούσα να την αναφέρω μόνο ως ανέκδοτο.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως έχω στην κατοχή μου εγκεκριμένα σχέδια κάτοψης τυπικού ορόφου. Δώμα δεν υπάρχει, περιμένω το φάκελο.

Η αποθήκη θα είναι αυθαίρετη αλλά με παλαιότητα προκύπτουσα από την πράξη εξόφλησης (το 1953 δηλαδή)

Οι τυχούσες αυθαίρετες κατασκευές (είτε διαμερισμάτωση είτε επέκταση, φούσκωμα κλπ) θα έχουν παλαιότητα ανάλογη της κατασκευής λόγω ΦΟ.

Μόνο για την αντικατάσταση κουφωμάτων έχω τους ενδοιασμούς μου....

 

Λοιπές απόψεις?

Link to comment
Share on other sites

σε οικοδομη θα γινει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων.εγινε δηλωση του Ν. 4178, συμψηφιστηκαν και παλια πληρωμενα προστιμα απο 3843 κλπ και κατ ουσιαν εχει πληρωθει το μισο προστιμο.οταν εγινε υποβολη δηλωσης επιλεχθηκε τροπος πληρωμης "μηνιαιιες δοσεις".τωρα που ειναι να γινει η συσταση χρειαζομαι τη βεβαιωση του ν .4178 για τη μεταβιβαση αλλα δεν ειναι ενεργο το κουμπι.τι πρεπει να γινει?

Edited by martha1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.