Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χωρίς έγκριση από τις πολυκατοικίες η τοποθέτηση αυτόνομης μονάδας θέρμανσης φυσικού αερίου


dimitris GM

Recommended Posts

Αλλαγή του κανονισμού των πολυκατοικιών, ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του πενήντα συν ένας ιδιοκτητών, να εγκαθιστούν αυτόνομη μονάδα θέρμανσης φυσικού αερίου, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ήδη το σχετικό αίτημα της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής αποκτάει σχήμα και νομοθετική μορφή από το υπουργείο.

Ωστόσο, περίπου 250.000 διαμερίσματα στην Αθήνα αναζητούν λύση για τη θέρμανσή τους, καθώς «παγωμένη» είναι η κεντρική θέρμανση, εφέτος το χειμώνα, για το 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας που έχουν λέβητες πετρελαίου. Την περίοδο 2012-2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 33%.

 

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της ΕΠΑ Αττικής κ. Χρ. Μπαλάσκας, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της εταιρείας για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αυτονομίας για ζεστό νερό, μαγείρεμα και θέρμανση με φυσικό αέριο.

 

Η ΕΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στα προγράμματα αυτονομίας και έχει δεσμεύσει κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ, για να επιδοτήσει τέτοια συστήματα με το ποσό των 1.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Σύμφωνα με την ΕΠΑ, η μέση εξοικονόμηση από την καύση φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου, είναι της τάξης του 44%, ενώ σημειώνεται, ότι οι αν και οι συνδέσεις έχουν περιοριστεί κατά 33%, οι επαγγελματικές συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 27%.

 

Οσον αφορά στο θέμα που άνοιξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, ώστε και οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές, τα στελέχη της ΕΠΑ Αττικής σχολίασαν χθες, οτι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εταιρεία θα ζητήσει αποζημίωση για τις μελλοντικές ζημιές που θα υποστεί από το ελληνικό Δημόσιο.

 

Τέλος, συνεχίζεται το σίριαλ της διαπραγμάτευσης ΔΕΠΑ - Gazprom, παρά το αίτημα Σαμαρά προς Πούτιν, για μείωση της τιμής με την οποία προμηθεύεται η ελληνική πλευρά το φυσικό αέριο από τους Ρώσους.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=11222

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

δλδ οταν  η "εταιρια" και "τα στελεχη της" ...λενε  οτι,

 

θα ζητησει αποζημιωση απο το Δημοσιο...αν μειωθει η τιμη που πληρωνει ο καταναλωτης..

 

τι ακριβως εννοει???

 

εντιτ

 

και αυτο " η εξοικονομηση ειναι της  ταξης  του 44%"....

 

.το ελεγξε κανείς???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ρε παιδιά πώς κάνετε έτσι; Έχετε δει ποτέ "επένδυση" με ρίσκο;

Το κράτος εγγυάται ότι το μονοπώλιο θα δουλέψει και οι άνθρωποι δε θα χάσουν τα ωραία τους λεφτουδάκια.

Κι αν δε σας αρέσει να πάτε στη Βόρειο Κορέα!!! :lol:

 

Υ.Γ.: Κακώς τρολάρω στην είδηση αλλά δεν άντεξα!

Link to comment
Share on other sites

το θεμα με τις κκμ και αθ καθως και τα αλλα συστηματα

απτεται της επιτροπης ανταγωνισμου

 

 

λολ

Link to comment
Share on other sites

Καλά, η λογική της "επεξεργασίας" είναι προφανής.

Αφού φροντίζουν οι άνεργοι να φτάσουν τα 3.000.000 και το πετρέλαιο, αλλά σε λίγο και το καύσιμο αέριο, να είναι πανάκριβα λόγω και της αυξημένης  φορολογίας για το θέρμανσης και της μηδενικής για το καραβίσιο, φροντίζουν προφανώς και να αυξήσουν τον τζίρο και τα κέρδη του Κυρίου Λάτση φτιάχνοντας καινούργια αγορά. Και του έχουν κρατήσει και 7 εκ. ευρά για να την ρεγουλάρουν.

Και όλα αυτά το κράτος του Κυρίου Λάτση ωφείλει, προφανώς, να τα καλαφατίσει οσονούπω.  Ότι εμποδίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, προφανώς, πρέπει να φεύγει. Πάνε και οι συστάσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας, πάνε και οι μελέτες κατανομής θέρμανσης, πάνε και οι προδιαγραφές ασφαλείας ... Πάει και το σοβιετικό κατάλοιπο της γενικής συνέλευσης συνιδιοκτητών που θρασύτατα αποφασίζει μείωση ωρών κατανάλωσης ενός αγαθού που πωλείται. Όσοι δεν έχουν λεφτά για θέρμανση απαγορεύεται να εμποδίζουν αυτούς που έχουν ακόμα, να την αγοράζουν. Δημιουργεί πρόβλημα στα κέρδη και δυσχεραίνει την επιχειρηματικότητα, θα το πεί και ο Μπάμπης για να το εμπεδώσουμε.

Καλά, αυτά είναι προφανή.

Εγώ όμως ώς Αρχιτέκτων Μηχανικός, σοβαρά τώρα, ανησυχώ πολύ για τις καμινάδες. Για την χωροταξική τους διάταξη και την εν γένει σχέση τους με το υπόλοιπο δομημένο περιβάλλον εννοώ.

Γιατί το πού θα τις τοποθετήσουν και αυτό προφανές είναι.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.