Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναγνωριση Πτυχιου Αγρονομου-Τοπογραφου Μηχανικου στο εξωτερικο.


Quibrick

Recommended Posts

Φίλε surveng σαφώς και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα. Άποψη μου είναι ότι τίποτα δεν γίνεται από μόνο του και χρειάζεται προσωπική δουλειά για να φτάσεις κάπου, όπως εσύ δηλαδή και πραγματικά συγχαρητήρια! Μπορεί να είσαι πολιτικός μηχανικός για παράδειγμα και να είσαι τελείως σκράπας. Εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι υπάρχουν τοπογράφοι που απαξιώνουν τον τομέα τους. Δεν παραδέχονται ότι απλά δεν γουστάρουν την επιστήμη τους ή ότι δεν το κυνήγησαν. 

 

Είμαι ένα χρόνο στη Σ.Α.Τ.Μ. (ενώ έπιανα Σ.Π.Μ. και γενικά έχω σχέση με το αντικείμενο του μηχανικού από πολύ μικρός) και νιώθω πολύ πιο ενημερωμένος από πολλούς επαγγελματίες μηχανικούς, σε ακαδημαϊκά θέματα φυσικά. Ο λόγος που δίνω τόση σημασία στο θέμα είναι ότι λίγο πριν αρχίσει η σχολή με αυτά που διάβαζα στα forum είχα απογοητευτεί πλήρως και ήθελα να κάνω 10% για Π.Μ. Ένα χρόνο κάθε μέρα διάβαζα ώρες ολόκληρες (και συνεχίζω) για το τι συμβαίνει στη πραγματικότητα με την συγκεκριμένη επιστήμη και διαπίστωσα ότι τα forum είναι σκέτη παραπληροφόρηση. Το λέω γιατί δεν θέλω να νιώσει κανένας μελλοντικός φοιτητής της σχολής την απογοήτευση που ένιωθα πέρυσι και να έχει τις ανησυχίες που είχα εγώ.

Edited by surveyor97
Link to comment
Share on other sites

Προσθέστε και μένα στους Τοπογράφους που έχουν έρωτα με την επιστήμη τους και αγαπούν αυτό που κάνουν. Και εγώ έπιανα Πολ. Μηχ. και είχα βάλει τοπογράφους πρώτα. Και έχω δουλέψει και σε 3-4 κομάτια του αντικειμένου μας.

 

Έλεος με την φημολογία και την υπεροψία που καλλιεργείται κυρίως από μπαμπά μαμά με νοοτροπία 1960 και σχολικούς σύμβουλους, φροντιστηριάδες και λοιπές φιγούρες που ιεραρχούν την αξία των σχολών βάσει των βάσεων (?!!) των τελευταίων ετών.

 

Τα πράγματα είναι απλά, 5 χρόνια σπουδάζουμε όλοι, όλες οι σχολές του πολυτεχνείου είναι πανέμορφες, και υπάρχουν και στο εξωτερικό με σαφή επαγγελματικά δικαιώματα. Τα υπόλοιπα είναι για γυαλαμπούκες 18 ετών που δεν έχουν δουλέψει μια μέρα στην ζωή τους, ούτε έχουν καν βγει το πρώτο τους φοιτητικό ραντεβού με το άλλο φύλο.

 

Να προσθέσω επίσης πως η σχολή Τοπογράφων σε βγάζει αρκετά καλά προετοιμασμένο σε σχέση με άλλες σχολές. Τα πιο πολλά μαθήματα έχουν εργασίες με εξειδικευμένα λογοσμικά κλπ. Η χρήση υπολογιστών ξεπερνά ίσως τις περισσότερες άλλες σχολές, αλλά για αυτό δέχομαι αντίρρηση αν όντως έχουν αλλάξει τα δεδομένα πρόσφατα. Όταν τελείωσα (προ 3ετίας) έτσι ήταν τα πράγματα.

 

Τέλος υπάρχει και έρευνα σε συναφή αντικείμενα, που χρηματοδοτείται πλέον διεθνώς κατά κόρον, όπως eye tracking, mobile mapping, GIS, remote sensing που στην σχολή διδάσκονται και σε προπτυχιακό επίπεδο αλλά και στα πλαίσια διπλωματικών εργασιών.

 

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι σκέφτονται μόνο το τοπογραφικό στον στάβλο του μπαρμπαμήτσου που το κάνει ο κάθε κακομοίρης "όλα τα σφάζω"  με 50 ευρώ και το εξαρτά και από τις LSO του κτηματολογίου (σφάλμα 1m-8m) άμα γουστάρει. "Και είναι γάτα".

 

Οι έλληνες είμαστε τόσο βλάκες που όταν η σχολή αλλάξει όνομα και γίνει "Τοπογράφων μηχανικών και Γεωπληροφορικής", κάτι το οποίο είναι στα σκαριά, θα ανέβει η βάση της μόνο λόγω αυτού. Προς το παρόν το "Αγρονόμοι" μυρίζει τραγίλα και την αποφεύγουν.

Edited by ntanos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ntanos περιγράφεις πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στη ελληνική κοινωνία η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τι συμβαίνει στη πραγματικότητα.

 

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα στη σχολή και σήμερα όπως τα θυμάσαι. Μπορώ να πω απ'όσα έχω δει, ότι τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι εργασίες κτλ. είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

 

Το να συγκρίνουμε μηχανολόγους με ηλεκτρολόγους, πολιτικούς με αρχιτέκτονες και τοπογράφους είναι μία ανούσια διαδικασία χωρίς βάση. Το να υπάρχουν όμως μηχανικοί, ανεξαρτήτου ειδικότητας που να παρουσιάζουν ολοκληρωμένες απόψεις, σε διάφορα θέματα (που θα έπρεπε να ξέρουν) χωρίς όμως να ξέρουν μου φαίνεται αδιανόητο.

Edited by surveyor97
Link to comment
Share on other sites

Που και που αποτυπώνουμε και κανένα σταβλο να βγούν τα έξοδα... Συμφωνώ απόλυτα με ntanos πάντως.

Edited by dieits
Link to comment
Share on other sites

dieitis φυσικά και η αποτύπωση στάβλου είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το πρόβλημα είναι αυτό που λέει ο ntanos.

Edited by surveyor97
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.