Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΙΧ: Τώρα επιδότηση από τη ΔΕΠΑ για αγορά αυτοκινήτων


Engineer

Recommended Posts

Με 2.190 ευρώ επιδοτεί η ΔΕΠΑ την απόκτηση περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων VW Up! By Fisikon ώστε να διαδοθεί η αεριοκίνηση στους ιδιώτες καταναλωτές. Ωστόσο η συγκεκριμένη επιδότηση προς τη VW αποτελεί την εκκίνηση ενός προγράμματος στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν και άλλες εταιρείες όπως η Fiat, η Audi, η Mercedes, η Seat, κ.ά. αλλά και όποιοι άλλοι κατασκευαστές έχουν εργοστασιακά μοντέλα που κινούνται και με φυσικό αέριο.

 

Στελέχη της ΔΕΠΑ έχουν έρθει σε επικοινωνία με όλες τις εισαγωγικές εταιρείες που προτίθενται να εισάγουν στην Ελλάδα τα εργοστασιακά μοντέλα που καταναλώνουν και φυσικό αέριο ώστε να επιδοτηθούν και εκείνα.

 

Άλλωστε μέχρι σήμερα η Fisikon έχει ήδη επιδοτήσει αρκετά ταξί που αφορούν τις κατασκευάστριες εταιρείες Mercedes-Benz και VW, η οποία ανήλθε με τη συμμετοχή των εισαγωγικών εταιρειών σε ποσοστό έως και το 40% της αξίας των οχημάτων. Το πολύ υψηλό ποσοστό επιδότησης πάντως δεν θα συνεχιστεί στα ταξί, αλλά αναμένεται να περιοριστεί σε περίπου 3.000 έως 5.000 ευρώ.

 

Στο παιχνίδι πάντως των επιδοτήσεων αναμένεται να εισέλθουν και οι εταιρείες χρονομίσθωσης που διατηρούν μεγάλους στόλους επαγγελματικών αυτοκινήτων, ώστε να γίνει γνωστή η αεριοκίνηση στις εταιρείες που τα χρησιμοποιούν. Πάντως για το VW Up!by Fisikon η τιμή απόκτησής του συμπεριλαμβανομένων απόσυρσης και επιδότησης ξεκινά από τις 10.450 ευρώ.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113220890

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλα τα λεφτα για ενα 1000αρακι που δυσκολα θα σου βγαλει ταξιδια εκτος πολης μιας και δε θα τραβαει μια...

Ειχα διαβασει ενα συγκριτικο αυτου του αυτοκινητου με το αντιστοιχο βενζινοκινητο νομιζω (η diesel δε θυμαμαι καλα) και ενος με υγραεριο

Ε, αυτο ειχε βγαλει καταναλωση 2,83€/100χλμ ενω το αντιστοιχο βενζινοκινητο καταναλωσε 7,47€/100χλμ

 

Ε λοιπον, οταν με το δικο μου 1400αρι θελω περιπου 15€/100χλμ, με περιπου 12€ κερδος σε καθε 100χλμ, θελω 87.000χλμ για να κανω αποσβεση την αγορα του, δηλαδη πανω απο 4ετια με πανω απο 20.000χλμ

 

Βεβαια πανω σε αυτον τον προχειρο υπολογισμο μπαινουν και μηδενικα τελη κυκλοφοριας και μιση ασφαλεια αυτοκινητου που μειωνουν το χρονο αποσβεσης.

 

Αναμενουμε να πεσουν κι αλλο γιατι ακομα ειμαστε σε σταδιο δοκιμαστικης λειτουργιας με τα πρατηρια φυσικου αεριου να ειναι ελαχιστα ανα την ελλαδα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.