Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψευδής δήλωση μηχανικού


cv01302

Recommended Posts

Πόλεμος ή ειρήνη. Από μία επαφή με προηγούμενο μηχανικό θα καταλάβει ο cv01302 πόσος δόλος ή πόση αφέλεια υπάρχει σε αυτή την υπόθεση. Μετά, άμα θέλει ας τραβήξει πιστόλι.

 

Eιρήνη είναι αυτό που προτείνω!

Δεν έχει καμία απολύτως ιδιαίτερη σημασία αν υπήρξε δόλος ή αφέλεια!

Και τα δύο οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα!

Εμένα με ενδιαφέρει το τι γίνεται σήμερα.

Και για να διορθωθεί η κατάσταση σήμερα έχει κόστος.

Κάποιος πρέπει να επωμιστεί αυτό το κόστος.

Κι αυτό είναι φαινόμενο ...ντόμινο!

Για το γιατρό το κόστος πρέπει να το επωμιστεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης!

Για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη το κόστος προφανώς πρέπει να το επωμιστεί ο μηχανικός της ρύθμισης.

Αν είναι "έξυπνος" έτσι θα κινηθεί.

Φυσικά, η "συνάδελφος" εισέπραξε τότε π.χ. 250 ευρώ, τα έφαγε χαρούμενος και τώρα θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 3.000 ευρώ!!!!

Και φυσικά με την προϋπόθεση ότι, η κατάσταση θα διορθωθεί εύκολα και γρήγορα, διότι πολύ μεγάλο ρόλο στην υπόθεση αυτή θα παίξει τόσο ο συμβολαιογράφος, όσο και ο υποθηκοφύλαξ του ...μέλλοντος!!!!

Ο νοών ...νοείτο!!!!

 

P.S.

Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να μην κάνουμε "εξυπνάδες" και ν' αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν για την κάθε επιμέρους "εξυπνάδα" μας!

Και βεβαίως οι "εξυπνάδες" πληρώνονται......

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 128
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ιάσονα, έχεις δίκιο. Αλλού το πάω.

Σκέψου ότι τα τετραγωνικά του φωταγωγού «παίζει» να μην περιλαμβάνονται καν μέσα στην αγοραπωλησία. Με την λογική του νόμου είναι αυθαιρεσία στο κοινόκτητο και πόσο αναλογεί στην ΟΙ, το πάχος του τοίχου; Ας το ψάξει λίγο, είναι και linuxας. Opensource, openmind.

 

Οι νόμοι αυτοί ήρθαν να βγάλουν λεφτά, όχι να λύσουν προβλήματα.

 

Σε τελική φάση, αν ο γιατρός βάλει μια γυψοσανίδα στην θέση του φωταγωγού η βεβαίωση είναι ok, αλλά ο αερισμός/φωτισμός που υποτίθεται ότι αγόρασε και τα οποία επηρεάζουν την ενεργειακή κλάση του ακινήτου, που είναι;

Edited by dsworks
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με ΙΑΣΟΝΑ.. 

 

Εγώ θα κανόνιζα συνάντηση με τον άλλο μηχανικό, θα έψαχνα ποιος είναι , που δουλεύει, αν είναι αυτοαπασχολούμενος ή τον έχει κάποια εταιρία για φασον βεβαιώσεις..

 

Αν δηλαδή πρόκειται για λάθος ή για συνειδητή επιλογή (που άρα έχει κάνει και αλλού). 

 

Παίζει ρόλο αυτό. 

 

Μου έχει τύχει και εμένα να χάσω δουλειά γιατί δεν έδινα βεβαίωση, και να την έδωσε τελικά (χωρίς ρύθμιση Ν.4014) μηχανικός αθηναϊκού γραφείου μελετών χωρίς ΚΑΜΙΑ αυτοψία..

Και να πάρουν μετά και τον πελάτη, και την ΟΑ, και όλα με τρόπους που θυμίζουν wild west

 

Υπάρχουν κάποιοι που θησαυρίζουν από τη δική μας προσπάθεια να είμαστε "σωστοί" - κάνοντας τους κακούς - .

 

Σε όποια περίπτωση πάντως ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ (νομικό) να ρυθμιστεί τώρα το ακίνητο (μεταγενέστερα της μεταβίβασης + βεβαίωσης)

 

Όπως και ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να κάνεις τώρα τα στραβά μάτια..

 

Γνώμη μου:  Ακύρωση συμβολαίου. Αν δεν κινηθεί κανείς εναντίων του μηχανικού δικαστικά ή πειθαρχικά (μέσω ΤΕΕ) δεν νομίζω να γίνει τίποτα. Το αν θα κινηθούν ή όχι δικαστικά δεν είναι δική σου επιλογή.

 

Δλδ αυτός που αγόρασε το ακίνητο για να το νοικιάσει σε κανέναν γιατρό και τώρα δε μπορεί (και άρα δεν κάνει απόσβεση-μπαίνει μέσα) τι θα κάνει με το ακίνητο;;; να το πουλήσει δε θα μπορεί, να το νοικιάσει δε θα μπορεί για επαγγελματικό χώρο, θα έρθει ταυτότητα κτιρίου κλπ κλπ.. 

 

Πρέπει να διορθωθεί το συμβόλαιο στα σωστά μέτρα και σταθμά. 

  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το θέμα αυτό ....μπάζει από παντού!

Κι επειδή σήμερα δεν είναι εποχές για να παίζει κάποιος, ούτε ο "γιατρός" - ιδιοκτήτης, ούτε ο συνάδελφος μηχανικός, ούτε κ.λπ., πρέπει το όποιο ή όποια προβλήματα να διορθωθούν!!!!

Όχι να ...πασαληφθούν!!!

Να διορθωθούν ορθά και νόμιμα....

Ό,τι δεν διορθώνεται ορθά και νόμιμα, το ξαναντιμετωπίζεις ....αύριο!!!

Μπορεί η λύση που προτείνω να μην είναι η ορθή!

Ας ψάξει ο συνάδελφος να τη βρει!

Αν φυσικά αξίζει τον κόπο γι' αυτόν. 

Προσωπικώς για τέτοια δουλειά θα διπλασίαζα την αμοιβή μου (έκδοση άδειας λειτουργίας Χ 2, δηλαδή) μόνο και μόνο για να το αντιμετωπίσω!!!!

Δεν πρέπει να είμαστε ούτε ....Δον Κιχώτες, ούτε .....παρηγορητές κ.λπ.

Πρέπει απλώς να κάνουμε σωστά, επαγγελματικά και με "όφελος" τη δουλειά μας (αν την γνωρίζουμε) ή ν' αποχωρούμε με ...ελαφρά πηδηματάκια.

Ποτέ δεν έχασε κανένας αποφεύγοντας "δύσκολες" εργασίες.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια, το συμβόλαιο, όπως το ΠΕΑ (τόσο σε συνολική όσο και σε θερμαινόμενη επιφάνεια), αναφέρουν την ΟΙ ως 72,44 τμ.

Στο διάγραμμα κάλυψης, έχει αφαιρέσει το τμήμα του φωταγωγού από την δόμηση, εμβαδού (τραπέζιο) (1,30+0,85)*3,40/2 = 3,66 τμ, και η δόμηση του ορόφου είναι 78,29τμ (μαζί με το κλιμακοστάσιο περίπου 5,85τμ, έχοντας όμως αφαιρέσει τον φωταγωγό όπως βλέπω στις αριθμητικές πράξεις). Κοινώς, το διαμέρισμα δίχως τον φωταγωγό είναι όντως 72,44τμ. Που σημαίνει ότι ΚΑΙ το ΠΕΑ έγινε δίχως αυτοψία ! Ο συντελεστής δόμησης έχει εξαντληθεί.

 

Ο ιδιοκτήτης (δεν είναι γιατρός, απλά έχει βρει γιατρό που θέλει να εγκατασταθεί στον χώρο αυτό) θέλει να το μετατρέψω σε ιατρείο, οπότε η λύση να πάει αλλού, απλά δεν λογίζεται ως λύση καθώς και πάλι θα υπάρχουν αυθαιρεσίες και ψευδείς δηλώσεις στην ιδιοκτησία αυτή. Χώρια τα μελλοντικά έσοδα που θα χάσει λόγω της ψευδούς δήλωσης, αν τελικώς δεν μπορέσει να γίνει κάτι ή καθυστερήσει πολύ η όλη διαδικασία.

Επίσης, το να αναλάβει την ΒΚΧ ο συνάδελφος που έδωσε την ψευδή βεβαίωση το θεωρώ απαράδεκτο - όχι μόνο δεν θα έχει κάποια κύρωση έτσι αλλά θα "επιβραβευθεί" μέσω αμοιβής για την άδεια λειτουργίας.

 

Η λύση γυψοτουβλου είναι προσωρινή, καθώς στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου θα φανεί ΣΙΓΟΥΡΑ το λάθος αυτό και όντως η αυθαιρεσία θα εμφανίζεται ως 2013 και μετά. Δεν νομίζω να υπάρχει συνάδελφος που να το ρίσκαρε.

 

Επίσης, ναι μεν υπάρχει αβεβαιότητα στον τρόπο ρύθμισης γενικώς, αλλά αυτό βγάζει μάτια, δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να σηκώσει φιλοσοφική συζήτηση για το πώς θα ρυθμιζόταν.

 

Τέλος, το τρυκ με τις ανοχές, το χρησιμοποιούμε μόνο όταν έχει κρατηθεί το σχήμα του περιγράμματος και απλά μεγάλωσε -proportionally- μέχρι 2% και μέχρι 8τμ, δεν είναι πανάκεια επομένως όταν ένα "δόντι" (φωταγωγός) προσκολλάται στο διαμέρισμα, αλλάζοντας έτσι το σχήμα του περιγράμματος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανοχή.

 

Θα το ψάξω περαιτέρω πριν αποφασίσω το οτιδήποτε.

 

Υ.Γ. ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΔΙΧΩΣ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ €150 ΒΕΒΑΙΩΣΗ και €100 ΠΕΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Edited by cv01302
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τώρα συμφωνώ 1000% με ΙΑΣΟΝΑ

 

edit: συμφωνώ 1000% και με τον cv01302... 

 

Ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη του θέματος ..

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

Κανοντας τον δικηγορο του διαβολου και θεωροντας οτι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι στις βεβαιωσεις, νομιζω οτι ο dsworks εχει πιασει το νοημα της εν λογω βεβαιωσης. Ητοι ο φωταγωγος δεν αποτελει μερος της ιδιοκτησιας αρα ισως οταν πηγε ο συναδελφος απλα να υπηρχε εκει μια ωραιοτατη γυψοσανιδα εστω χωρις παραθυρο προς τον φω/γο. Αρα ορθως εδωσε την βεβαιωση. Ακομη και αν η πλακα εχει πεσει ενιαια δεν μας αφορα διοτι η αυθαιρεσια εχει συντελεστει εξω απο τα ορια μας. Το κλειδι για τον μηχανικο ειναι να εχει φωτογρ απο τον φωτ/γο. Ουσιαστικα μιλαμε για μια αυθαιρεσια η οποια τυποις δεν μπορει να αποδειχθει οτι ειχε συντελεστει οταν πηγε ο μηχανικος. Αν μιλουσαμε για κατι που φαινεται στο google earth τοτε οκ. Μου θυμιζει λιγο τις περιπτωσεις που ισως βρουμε μπροστα μας οταν κανα καλοπαιδο θα εχει επεκτεινει το υπογειο θα εχει βαλει μια γυψοσανιδα στο νομιμο οριο κ θα μας ζητησει βεβαιωση. Τι θα κανει κανεις εκει θα τρυπαει τις γυψοσανιδες; Τροποι υπαρχουν πολλοι να εξαπατηθουμε κ να εξαπατησουμε. Το θεμα ειναι να μαστε σωστοι κ αυστηροι για την δικη μας διασφαλιση. Στο εν λογω θα προτεινα την τοποθετηση γυψοσανιδας στο οριο του φωτ/γου κ εκδοση της αδειας στο υπολοιπο τμημα, με αυξημενο τιμημα οπως λεει κ ο ιασωνας αφου εξηγουσα στα μερη το δυσκολο της υποθεσεως. Σε καμια περιπτωση δεν θα προχωρουσα σε τακτοποιηση αν υπηρχε εν ιςχυ δικαιοπραξια εν ζωη μετα την ισχυ του 4014.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τα ιδια θα συμβουν και με τους ελεγκτες δομησης.

Οι ελεγκτές δόμησης, μάλλον, θα ελέγχουν μόνο ΔΟΜΗΣΗ - ΚΑΛΥΨΗ - ΥΨΟΣ, οπότε τουλάχιστον δεν θα έχουμε "θέματα" με διαφορετικές απόψεις περί τρόπου δήλωσης, συντελεστές κλπ.

 

Πάντως, σε μία περίπου ίδια περίπτωση (χωρίς μεταβίβαση όμως) που με είχε ρωτήσει κάποιος ιδιοκτήτης, επικοινώνησα με τη συνάδερφο που έκανε την τακτοποίηση (ακόμη εκκρεμή) και γενικά άκρη δεν βγήκε.

 

Εγώ της είπα ότι ο τρόπος τακτοποίησής της "έμπαζε από παντού", καθώς ήταν και λάθος υπολογισμένα αλλά και ήταν σε κοινόχρηστο πολυκατοικίας ολόκληρη προσθήκη και ήταν και εξ' αδιαιρέτου και και και ...

Ενημέρωσα και τον ιδιοκτήτη - πελάτη μου ότι τζάμπα το κάνει όπως το κάνει κλπ, αλλά είχαν μαλώσει μεταξύ τους.

 

Τελικά, η δήλωση είναι μετέωρη, ο ιδιοκτήτης έχει ακόμη αυθαίρετο στην κατοχή του και η συνάδερφος μηχανικός άκρως εκτεθειμένη, καθώς για αντίστοιχη περίπτωση έδωσε βεβαίωση!!!

 

Η περίπτωση ήταν τόσο ΒΡΟΜΙΚΗ, που είπα... "βρείτε τα μόνοι σας!!!"

 

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ:

Μίλα με τον μηχανικό της τακτοποίησης και ρώτα τον πώς και γιατί κλπ...

Μετά ενημέρωσε ΠΛΗΡΩΣ τον ιδιοκτήτη και συμβούλεψέ τον τι μπορεί να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Φωταγωγός με διάσταση μικρότερη από 1,20 καθαρή ,δεν αφαιρείται από την δόμηση και προφανώς δεν θεωρείται φωταγωγός . Αρα κακώς αφαιρέθηκε στο ΔΚ .

 

Επίσης αν δεν είχε χώρο ΚΧ που να φωτίζεται από τον φωταγωγό που προφανώς δεν είχε γιατί δεν επαρκεί γιά φωτισμό , τότε ο φωταγωγός είναι στο κοινόχρηστο κομμάτι και δεν επηρεάζει την ΟΙ .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.