Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία του ΚΕΑΟ


ioulida_arxitekt

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

παρόλο που σαν μηχανικός κ εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα να ανταποκριθώ στην πληρωμή των εισφορών μου (είμαι ήδη σε ρύθμιση) θα συνιστούσα να ρίξουμε μια ματιά στα ποσά της λίστας και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Από μια γρήγορη ματιά είδα πολλά ποσά οφειλών πάνω από 100.000 και ένα τρομακτικό των 25 εκ. ευρώ τα οποία είναι άποψή μου ότι πρέπει να αναζητηθούν γιατί κάποια λαμόγια-εταιρείες τα βάλαν στην τσέπη κ εμείς αύριο παίζει (τι παίζει είναι στανταράκι) να μην πάρουμε σύνταξη. Τώρα όσον αφορά στο θέμα οφειλών κάτω από ένα "ευλογο ποσό" κ εγώ συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αποσταλλούν στο ΚΕΑΟ και σε οποιοδήποτε ΚΕΑΟ - ΤΣΜΕΔΕ κλπ και γι αυτό έχω παραστεί στον ΟΑΕΕ και σε άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας. Τέλος θα αναφέρω ότι 100 μηχανικοί (που είμασταν σε αυτές τις παραστάσεις) από τους οποίους οι 60 από παρατάξεις του ΤΕΕ (η καθε μια με την δική της λογική) δεν θα έρθει ποτέ η άνοιξη !!!  

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλά πλάκα μας κάνετε; Να καθίσω να στηρίξω εταιρίες που χρωστάνε 30,000,000 ευρώ; Είσαστε καλά στα μυαλά σας; Εννοείται στηρίζω το Μηχανικό που δεν έχει ευρώ να καλύψει την ασφάλιση του ,αλλά όχι και έτσι .....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

εγώ έκανα ένα ερώτημα το Σεπτέμβριο του 2010 στο ΤΣΜΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, και αφού έλαβα ως απάντηση άλλα αντί άλλων, υπέβαλα ξανά το ερώτημά μου, πιο σαφές αυτή τη φορά, και ακόμα περιμένω απάντηση από το Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ... (σιγά να μην απαντήσουν). Έπειτα, και μετά από επανειλημμένες προσπάθειες μέσω τηλεφώνου και ίντερνετ, έλαβα την θετική απάντηση και στήριξη από το ΤΕΕ με αρ. πρ. 13726/26-06-2013, και ακόμα περιμένω απάντηση από το ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο ΜΑΣ...

δυστυχώς φαίνεται ότι αργήσαμε... κανείς δεν βάζει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων,

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω καλά; 27.447.900,28€ χρωστάνε (εταιρία προφανώς) στο ΕΤΑΑ? 515.106,48€? 444.625,50€?

Οφειλές βεβαιωμένες από το 2011. Αραγε πώς έπαιρναν ασφαλιστική ενημερότητα οι εταιρίες αυτές για δημοπρασίες?

Και τελοσπάντων, προφανώς και δε μαζεύτηκαν μόνο σε 2 χρόνια οι οφειλές τόσων εκατομμυρίων. Το κράτος άφηνε τις εταιρίες να υπάρχουν ανενόχλητες τόσα χρόνια. Το να απαιτεί τις οφειλές τους, δεν είναι τίποτα άλλο από υποχρέωσή του, κάτι που έπρεπε να γινόταν χρόνια τώρα. Άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω του ότι οι εταιρίες όπου δούλευαν, τους οφείλουν τα ΤΣΜΕΔΕ τους και βρίσκονται σε αδιέξοδο τώρα, γιατί το καθεστώς με το μπλοκάκι δεν τους εξασφάλισε...

Αν το κράτος έκανε το αυτονόητο από πριν (όπως και  με το ΙΚΑ κτλ) και τις έπιανε όλες αυτές τις εταιρίες, δε θα σκοτιζόταν και τόσο πολύ αν χρωστάμε ατομικά ο καθένας σαν ελεύθερος επαγγελματίας και 10.000,00€ ας πούμε. Κατά τη γνώμη μου είναι παρανοϊκό να διαμαρτυρόμαστε που θέλει η Λεκκα να στείλει τις βεβαιωμένες οφειλές των εταιριών στην Εφορία. Είμαστε παράλογοι αν φωνάζουμε για αυτό το λόγο. Θα χάσουμε το δίκιο μας. 

Ανεβαίνουν ένα σωρό ποστ του τύπου όχι στις ληστρικές εισφορές, όχι στην αποστολή των στοιχείων κτλ κτλ σε όλα τα δίκτυα, και τελικά με το θόρυβο που κάνουμε πάλι οι κατασκευαστικές και οι όμιλοι θα επωφεληθούν. Γιατί, τι νομίζετε ότι θα τους πουν: ή πληρώνετε τα 25.000.000 ή σας κλείνω? Αυτές θα φτάσουν σε διακανονισμό, σε παραγραφή, θα συσταθούν νέες εταιρίες από τους ίδιους ομίλους με άλλο όνομα και θα έχουν 0 οφειλές πραγματικές ενώ οι υπάλληλοί τους (σαν φυσικά πρόσωπα με το μπλοκάκι) τις ίδιες!

Διαμαρτυρία αδιακρίτως επί παντός θέματος δεν είναι λύση. Τουλάχιστον εμείς τους οποίους μας ενδιαφέρει άμεσα η είδηση, θα πρέπει να διαβάζουμε καλύτερα τα συνημμένα και να μην κολλάμε στον τίτλο. Και να στοχεύσουμε όποια διαμαρτυρία μας στο εύλογο ζήτημα: αδυναμία των ελ.επ. στην καταβολή υπερβολικών ασφ. εισφορών.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

για τους μεγαλοοφειλετες θα πω απλα "σκιστε τους",οχι στον Βρουτση μονο, αλλα και στην ιδια την Μερκελ να σταλουν τα ονοματα. Αλλα για τοσους συναδερφους που δεν εχουν να τα δωσουν τι θα γινει? Το θεμα δεν ειναι απλα να μην πληρωνεις εισφορες ή να πληρωνεις μονο τον κλαδο υγειας,αυτο δεν οδηγει πουθενα.Ποσο θα μεινει καποιος ετσι? ενα,δυο,πεντε,δεκα χρονια? και συνταξη ποτε θα παρει?ποτε θα πιασει τα συνταξιμα χρονια? στα 80 του? το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει απασχοληση για πολλους και αυτο δεν θα αλλαξει για αρκετα ακομα χρονια. Δυστυχως η λυση της μεταναστευης ή η αλλαγη εργασιακου αντικειμενου ειναι κατι που πρεπει να το εξετασουν σοβαρα οι συναδερφοι που εχουν προβλημα (ή που θα εχουν) και που βλεπουν λιγο περα απο τα επομενα 2-3 χρονια. Μην περιμενετε πολιτικη λυση παντως στο θεμα,ακομα και οι επομενοι "εθνοσωτηρες" να ερθουν, τα ιδια πανω κατω θα κανουν, απλα με αλλο "ονομα".

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε Αρη, σιγα μην απαντησουν.

Στο τοπικο καταστημα του ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΝ ξερουν καν πως υπολογιζονται οι εισφορες (κατηγοριες, προσαυξησεις κτλ).

ΔΕΝ εχουν καν τις νεες αυξημενες εισφορες. Μου ειπαν οτι εχουν μονο εναν πινακα που βρηκαν στο michanikos.gr!!!!!!!!!!!!

Ολα ειναι μηχανογραφημενα και κανεις δεν ξερει τιποτα.

 

Δεν θα παρεις καμια απαντηση!!!

Link to comment
Share on other sites

Τέρρυ, διάβασε τα συνημμένα αρχεία-εικόνες... για να παίρνουν ιδέες μερικοί... σχεδόν 4 χρόνια πριν το πήρα χαμπάρι τι θα γινότανε!!!

Link to comment
Share on other sites

το  πως  παιρνουν  τις βεβαιωσεις  οι  εταιρειες  ειναι  γνωστο 

εδω  και  δεκαετιες  ενα  τηλφ  στον  ταδε  και  επεσε  αμεσως  συρμα 

για  βεβαιωση .

ετσι  ο  εν  λογω  κυριος  εφτασε  τα  27  εκατ  ευρω 

ευτυχως  που  τον  πετυχε  η  κριση  διαφορετικα  θα  φεσωνε  τους  μηχανικους  με  100  εκατ  ευρω.

δυστυχως  ετσι  λειτουργει  ακομα  το  κρατος  μας  με  συρματα     κολληταρικια  στο  μιλητο 

πληρη  ξεφτιλα  ενος  οθωμανικοβαλκανικου  μορφωματος   .

δεν  με  εκπλησσει  το  ποσο  εδω  στην  εφορια   ενας   μεγαλεμπορος  εφτασε  χαλαρα  να 

χρωστα  100  εκατ  και  να  μην  τρεχει  τιποτα  .

χαλαρα  παιδια  λεφτα  υπαρχουν  .

Edited by loser
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.