Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πέμπτη 27/2/3014, στις 15:00 συγκέντρωση στο ΕΤΑΑ


chris12

Recommended Posts

Για να αποτραπούν οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε 50.000 μηχανικούς με ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές

 

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΤΑΑ, κ. ΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ - ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κ. ΒΡΟΥΤΣΗ – ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕΣΩ ΚΕΑΟ

Ξεπερνώντας κάθε όριο και κατά τρόπο παράνομο, αντιδεοντολογικό και εκβιαστικό ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ, Αντώνης Σελλιανάκης, βασιζόμενος σε «αλληλογραφία της ντροπής» με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, έδωσε εντολή προς τις υπηρεσίες του Ταμείου να στείλουν άμεσα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Ενέργεια που, με βάση τα στοιχεία του ΕΤΑΑ, αφορά περίπου 50.000 Μηχανικούς- Ελεύθερους Επαγγελματίες, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής ισοπέδωσης, αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, τιμωρούνται με διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν έχουν απολύτως καμιά κάλυψη ως άνεργοι, «νεκρώνουν» τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και ταυτόχρονα δέχονται τη ληστρική επιδρομή των κατασχέσεων στο όποιο περιουσιακό τους στοιχείο.

 

Επισημαίνεται ότι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, από τον νόμο, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, είτε εργάζονται είτε όχι.

 

Απέναντι στην πραξικοπηματική ενέργεια του προέδρου του ΕΤΑΑ, η ΔΕ του ΤΕΕ, σε ειδική Συνεδρίαση, με συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων που αναδείχθηκαν πρόσφατα από την κάλπη, αποφάσισε να καλέσει τους διπλωματούχους μηχανικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στα γραφεία του Ταμείου (Μάρνη 22), την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, στις 15:00, τονίζοντας ότι το «ποτήρι ξεχείλισε» και κάθε Πέμπτη, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα των Μηανικών.

 

Η άμεση κινητοποίηση, από την οποία δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς, στοχεύει στην αποτροπή των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και να διαδηλωθεί η απόφαση των συλλογικών οργάνων των μηχανικών ότι οι ανάλγητες, ταυτόχρονα και παράλογες πράξεις δεν θα περάσουν. Ειδικότερα, το πλαίσιο αποφάσεων και διεκδίκησης που έλαβε η ΔΕ του ΤΕΕ με βάση εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ, Χρήστου Σπίρτζη, προβλέπει:

  • Το ΕΤΑΑ να μην στείλει καμία βεβαίωσης οφειλής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και να εξαιρεθεί από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ)
  • Να μειωθούν οι πάγιες ασφαλιστικές εισφορές με παράλληλη αύξηση των αναλογικών εισφορών και οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν την ασφαλιστική κατηγορία που θα εντάσσονται
  • Να διαχωριστούν οι εισφορές του κλάδου υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους
  • Να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας
  • Να καλυφθούν άμεσα τα αποθεματικά του Ταμείου που ληστεύτηκαν με το «κούρεμα» των ομολόγων
  • Ήδη το ΤΕΕ, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Επιστημονικούς φορείς τα μέλη των οποίων ασφαλίζονται στο ΕΤΑΑ, προχώρησε σε ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Κομμάτων, ενώ προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο διάστημα ενημερωτικές συγκεντρώσεις των μελών τους και αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, στο κέντρο και την περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημάνθηκε από τη ΔΕ του ΤΕΕ, ο κ. Σελλιανάκης, οχυρωμένος πίσω από έγγραφο του υπουργού Εργασίας, ξεπέρασε κάθε όριο και κατά τρόπο εκβιαστικό εμπόδισε τη συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμη και πασχόντων από ανίατες ασθένειες. Κατόπιν αυτού, η ΔΕ ΤΕΕ ζητά να πάψει να ορίζεται ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ από την Κυβέρνηση, δεδομένου, μάλιστα, ότι πρόκειται για Ταμείο που συντηρείται από τις εισφορές των μελών του, αλλά να ορίζεται εκ περιτροπής από τους φορείς των τριών κλάδων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ.

 

Επίσης, τριμελής Επιτροπή από τον Πρόεδρο, κ. Χ. Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Α. Πρωτονοτάριο, και τον Υπεύθυνο Οικονομικών, κ. Κ. Μακέδο, εξουσιοδοτήθηκε να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Σελλιανάκη και να κινήσει τις διαδικασίες εφόσον προκύψουν, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης εξετάζει την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας.

 

Η ΔΕ του ΤΕΕ τονίζει για ακόμη μια φορά ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα ως Μηχανικοί και ως ΤΕΕ να επιτρέψουμε να συνεχιστεί μία πολιτική που ισοπεδώνει το τεχνικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Δεν έχουμε το δικαίωμα ως Παραγωγοί και Επιστήμονες να μην αντιδρούμε στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη ύφεση, που οδηγεί τη χώρα στην πλήρη διάλυση και καταστρέφει τον ιστό της κοινωνίας και τα θεμέλια της οικονομίας».

 

Πηγή: http://web.tee.gr/an...i-tee-20140216/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Η λίστα του ΤΑΜΕΙΟΥ με τις οφειλές ολων μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα; Ας αφαιρεθούν τα ονόματα, το μόνο που θέλω είναι α/α και ποσό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.