Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγώ θα την αναρτήσω την απάντηση μου για το θέμα του βιβλίου ΝΟΚ


Recommended Posts

Μια σύντομη αλλά πολύ περιεκτική ανάλυση της πολεοδομικής ιστορίας του τόπου μας.....

 

Από τον 395/68 των συνταγματαρχών ως τον ΝΟΚ της νέας εντολής του ΔΝΤ. (Μέρος Β)

 

http://www.greekarchitects.gr/gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%82/si-le-b%C3%A2timent-va-bien-tout-va-bien-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-id5869

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενδιαφέρον αλλά off topic....

 

Για το θέμα μας, ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα από τον συνάδελφο ssouanis

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Η Λεμπέση είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους, που έχουν βαθιά γνώση και κατανόηση των οικοδομικών κανονισμών και του τρόπου που λειτουργεί το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν είναι πολιτικός, συνεπώς a priori δεν μπορώ να τις καταλογίσω επιτελικές ευθύνες για την νομοθεσια, την τηρηση του θεσμικού πλαισίου και την πολυπλοκότητα των εγκυκλίων.

Προσωπικά έχω άριστη γνώμη για το πρόσωπό της και από τις φορές που έχουμε μιλήσει για τους νόμους των αυθαιρέτων, ήταν πάντα πολύ δεκτική σε συζητήσεις.

 

Ολες οι υπόλοιπες γνώμες των συναδέλφων είναι σεβαστές, αρκεί να αποδίδουν τις ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Link to comment
Share on other sites

Μαγκιά της,

Αυτό που λέω είναι ότι ο νόμος θα έπρεπε να είναι κατανοητος και το 95% των μηχανικών που θα τον διάβαζαν να έβγαζαν το ίδιο συμπέρασμα με την μια ,χωρις δευτερη σκεψη, άρα λοιπών να μην χρειζοντουσαν λεμπεσες ή ponireoi για να μας "βοηθήσουν" να κατανοήσουμε τις "λεπτές" έννοιες του νομού

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δικαίωμα της να βγάλει όσα βιβλία θέλει και ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο . Από την κυρία εξάλλου κυκλοφορούν σημειώσεις πολεοδομικές άψογες ΔΩΡΕΑΝ και πάρα πολύ χρήσιμες .

Επίσης πολύ χρήσιμα είναι και τα βιβλία του Ρωμαλιάδη .
 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω κανέναν πρόβλημα με τα σεμινάρια και με τα βιβλία, θα προτιμούσα όμως να δώσω 50 ευρώ για να έχω κατανοητούς νόμους (Αφού έτσι είναι η κατάσταση).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ssouanis δεν βγάζεις άκρη φίλε. Πιο απλά δεν μπορείς να τα πεις αλλά και πάλι οι απαντήσεις θα είναι εκτός θέματος. Γιατί να πληρώνουμε λεφτά για βιβλία και δεν είναι δωρεάν, γιατί να μας εκμεταλλεύεται το ΙΕΚΕΜ, γιατί η Λεμπέση δεν έρχεται δωρεάν στο γραφείο μας να μας κάνει την μελέτη, ένας άλλος ανέφερε τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ...και για αυτό φταίει η Λεμπέση !!

 

ΛΕΣ ΡΕ Γ@$#$ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ........υπάρχει τίποτα δωρεάν σε αυτή τη ζωή και δεν το ξέρω ?!!

 

Δηλαδή όλοι εσείς που γκρινιάζετε, ποιος σας έχει παρέχει δωρεάν υπηρεσία ? Όχι μία συμβουλή στο πόδι αλλά ολοκληρωμένο βιβλίο π.χ. Πείτε μου ΕΝΑ δωρεάν επαγγελματικό βιβλίο που να αξίζει...ΕΝΑ ! Πείτε μου ΕΝΑ δωρεάν σεμινάριο ! Θα μας τρελάνετε ?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νικ.η νομοθεσία είναι δημόσιο αγαθό. Ο νόμος πρέπει να είναι απλός και κατανοητός από τους ενδιαφερομένους,για την ασφάλεια της πολιτείας. Όταν η νομοθεσία γίνεται πολύπλοκη με διαφορετικές ερμηνείες και βγαίνουν βιβλία και γίνονται σεμινάρια για την κατανόησή της,από ανθρώπους που είχαν εμπλοκή ή τουλάχιστον επιρροή στην δημιουργία της συγκεκριμένης νομοθεσίας,τότε υπάρχει δόλος. Είναι σαν να δημιουργείς το πρόβλημα και να έρχεσαι μετά ως επιλυτής αυτού και σωτήρας των ενδιαφερομένων με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο.

 

Πράγματι δεν υπάρχει κάποιο εμπορεύσιμο προιόν που να είναι δωρεάν στον κόσμο,αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την αυτονόητη απαίτηση για μια σταθερή και δίχως παρερμηνείες νομοθεσία. Δεν λέω οτι το ββλίο δεν βοηθάει,λέω οτι δεν βοηθάει στην ρίζα του προβλήματος και πως είναι προϊόν κερδοσκοπίας,εις βάρος μιας κατα τ΄άλλα "έξυπνης" και "ξύπνιας" κοινωνικής ομάδας,των μηχανικών.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μίλησα γενικά γιά τους λεγόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες . Αυτοί γράφουν τους νόμους . Ποιοί τους γράφουν οι υπουργοί ?

 

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να κάνουν πιό απλούς νόμους . Αλλά πέραν από τους πολλούς έντιμους , υπάρχουν και τα παραμάγαζα που βολεύονται και εξυπηρετούν με την ασάφεια των νόμων .

 

Μάλιστα κάποια στιγμή ένας τέτοιος τύπος μου έκανε επίθεση κατά των ΕΕ και όσων ασχολούνται με την οικοδομή και τους μαστόρους :mrgreen:

 

Ολοι τα ξέρουμε τι γίνεται .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 

(δεν κάνω την ίδια αρχή που έκανα με Αλέξανδρο και jja... δεν είναι ότι βαρέθηκα να το γράψω... Απλά δεν θέλω)

Χρησιμοποιείς άσκοπα κάποιους χαρακτήρες στις αναρτήσεις σου.

 

 

 

Ευθυμήσαμε πάλι

 

Για τον 4014 δεν ξέρω, θέλεις να σου πω για τον 4178 που έχω συμμετάσχει;;;

Λοιπόν η αμοιβή είναι από 300€-400€ +ΦΠΑ - κάτι παράξενες κρατήσεις κάτι χαρτόσημα κάτι ψιλά γύρω στο 3%

για 10 ώρες περίπου που κρατούσαν αυτά.

Την προετοιμασία των παρουσιάσεων (περίπου 600 σελίδες) σου την κάνω δώρο. Όλα έγιναν μέσα σε περίπου.... μισό απόγευμα.

Α, επίσης σου κάνω δώρο και τις απαντήσεις που δίνονταν στους κατά τόπους συναδέλφους και που από μερικά τμήματα στέλνονται ακόμα.

Κάνε λοιπόν τα φορολογικά (αν ξέρεις) κάνε την διαίρεση (την ξέρεις) και απάντα μόνο σου αν είναι αλήθεια όλα αυτά που άκουσες....

1. Εγώ περίμενα τοποθέτηση από την κ. Λεμπέση και όχι από άλλον ........(δεν θέλω να πιστεύω εκπρόσωπο...)

2. Όταν έχουμε πληρώσει το ΤΕΕ τόσα & τόσα δεν θεωρώ κανένα δώρο τις σημειώσεις της κ. Λεμπέση.

    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ  ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟ ΤΕΕ.....

   Άσε που οι εκπρόσωποι της ΔΟΚΚ κατέρριψαν μετά  πολλές από τις ερμηνείες στο 4014  των σημειώσεων αυτών....

   Και αν τα 300-400 € (που για το 4014 ήταν πολύ παραπάνω)  εσένα σου φαίνονται ψίχουλα, πες μου σε παρακαλώ πόσοι μηχανικοί ίσης εμπειρίας με την κ. Λεμπέση αμείβονται με αυτά τα     ποσά σε ένα απόγευμα?

3. Είμαστε που είμαστε "δέσμιοι"  μιας χαοτικής και παρανοϊκής νομοθεσίας ..έ  όχι και να ευγνωμονούμε τους δεσμώτες μας....έστω και συνταξιούχους σήμερα...

 

Επειδή δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στο δένδρο και να χάνουμε το δάσος κατά την γνώμη μου τα πράγματα είναι πολύ απλά και έχουν ως εξής:

 

Η βγάζει ένας νόμο 5 σελίδων που θα μπορούσε με τρόπο εύκολο και κατανοητό , ακόμα και σε μη μηχανικούς, να υπολογιστεί ένα πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές, το οποίο βεβαίως δεν θα ήταν δίκαιο θα ήταν και αυτό αντισυνταγματικό κλπ αλλά δεν θα δημιουργούσε το χάος, 

ή

να βγάλει ένα τερατούργημα, επίτηδες, έτσι ώστε όλοι οι άχρηστοι συμβουλάτορες και παρατρεχάμενοι πέριξ και εντός του υπουργείου να είχανε δουλεία (βγάζοντας εγκυκλίους ή "διδάσκοντας" σε σεμινάρια) για αρκετά χρόνια μέσα στην κρίση.

 

 

Έτσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by da-mi
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.