Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντλία θερμότητας


Spiti

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

 

θα ήθελα τη βοήθειά σας, οπότε κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. Είμαι στη διαδικασία για αγορά αντλίας θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών (θα βάλω ενδοδαπέδια) και βρίσκομαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα αυτό της Hitachi yutaki σειρά S και της Daikin Altherma. H Hitachi είναι φτηνότερη και φαίνεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με Daikin αλλά όλοι προτείνουν daikin.

Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο; Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάποια από τις δύο; Με ενδιαφέρει πέρα από την οικονομία στην κατανάλωση, η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή... μη μου χαλάσει από τον 1ο χρόνο!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

 

 η αντοχή... μη μου χαλάσει από τον 1ο χρόνο!

Ευχαριστώ!

 

αν μπουν σωστα και οι 2 και δε παιζεις

δε θα σου χαλασει καμμια απο τον πρωτο χρονο

 

παρακαλω τιποτα

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Otto ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι η εγκατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο. Τώρα ψάχνω να βρω κατανάλωση κυρίως συγκρίνοντας ίδιας δυναμικότητας μοντέλα. Για να δούμε που θα καταλήξουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Otto ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι η εγκατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο. Τώρα ψάχνω να βρω κατανάλωση κυρίως συγκρίνοντας ίδιας δυναμικότητας μοντέλα. Για να δούμε που θα καταλήξουμε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Αν δεν την αγόρασες ακόμα, ρίξε μια ματιά στην κατανάλωση και τις θερμοκρασίες της δικιάς μου για να έχεις μια ιδέα.

http://www.michanikos.gr/topic/11539-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84/page-30?do=findComment&comment=691973

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπερα σας και χρονια πολλα!

Ειμαι ιδιωτης και θα ηθελα την βοηθεια σας και τις συμβουλες σας.

Προκειται να κανω ανακαινιση το σπιτι μου(εννοειται αδειες,πολιτικοι μηχανικοι κλπ,και ολα νομιμα).

Επειδη το σπιτι ειναι του 1967 σε δευτερο οροφο διοροφης οικοδομης,θελω και να αυτονομηθω(οροφοδιαμερισμα).

Το διαμερισμα ειναι στο κεντρο της Αθηνας,στον Κολωνο,87 τμ συνολικα και με καθαρο εμβαδον τα 75 τμ χωρις τα μπαλκονια.

Απο μονωση εκτος απο κουφωματα με διπλα ενεργειακα τζαμια δεν εχει κατι αλλο,αλλα θα κανω θερμομονωση οροφης επειδη ακριβως απο πανω υπαρχει ταρατσα.

Το σπιτι ειναι απο ολες τις πλευρες ανοιχτο και η μονη πλευρα του που εφαπτεται με αλλο κτιριο ειναι η ανατολικη.

Βεβαια ειναι μεσα στον αστικο ιστο και απο ολες τις πλευρες ειναι δρομος και απεναντι 6οροφες πολυκατοικιες.θελω να πω με αυτο πως δεν το δερνουν οι βοριαδες κλπ.

Ξεκινησα λοιπον να ψαχνω τον τροπο θερμανσης.

Επειδη εχουμε τωρα φυσικο αεριο και επειδη δεν τα βρισκουμε με τον απο κατω στις ωρες που θα αναβει κλπ θελω να αυτονομηθω.

Ειμαι μεταξυ αντλιας θερμοτητας και φυσικου αεριου παλι.

Η λυση του φυσικου αεριου δεν μου πολυαρεσει αν και μου βγαινει σαφως πιο οικονομικη.

Λογω καποιων γνωριμιων λοιπον,μπορω να παρω μια αντλια θερμοτητας σε παρα παρα πολυ καλη τιμη(δεν αναφερω μαρκα μην θεωρηθει διαφημιση).

Ο πωλητης λοιπον μου ειπε πως για το διαμερισμα μου και βλεπωντας την κατοψη χρειαζομαι 9kw αντλια και με παρεπεμψε σε μια 8,6 που φτανει τα νερα εως 60 βαθμους.

Ο μηχανολος της εταιρειας ,μου ειπε παλι βλεπωντας την κατοψη ,πως χρειαζομαι 11 kw και με παρεπεμψε σε αλλο brand καλυτερο που το εισαγουν επισης αυτοι.

Ενω αν πηγαινα στην μαρκα που προτεινε ο πωλητης να πηγαινα σε 16kw.

Αποφασισα λοιπον πως το πιο σωστο ειναι να κανω μια μελετη θερμανσης.

Τελικα παλι μονο με την κατοψη μου κανανε μελετη και μου ειπαν για 11kw.

Δεν ξερω αν επεσα σε ανθρωπο που κανει δουλειες του ποδαριου η δεν εκανα κατι σωστα εγω,αλλα ουτε για την υπερδιαστασολογηση των σωματων μου ειπε ουτε τιποτε.

Οταν τον ρωτησα μου ειπε πως θα μου πουν αυτοι που πουλανε σωματα.

Μιλωντας παλι με τον πωλητη και τον ψυκτικο που θα ασχοληθει με την εγκατασταση(τον οποιον ξερω 20 χρονια)μου ειπαν και οι δυο (χωρις να γνωριζονται μεταξυ τους)πως ειναι απολυτα σιγουροι πως η αντλια 8.6 kw θα δουλεψει μια χαρα χωρις προβληματα αρκει να υπερδιαστασολογησω τα σωματα και μαλιστα με θερμοκρασιες εως 45 βαθμους στα σωματα.

Μαλιστα μου το ανελυσαν πως επειδη θα ειναι συνεχομενη η θερμανση 24/7 απο τελος Οκτωμβριου ας πουμε που θα νοιωσω τα πρωτα κρυα εως τελος Απριλιου,δεν θα εχει θεμα να κραταει το σπιτι ζεστο στους 21 με 22 βαθμους.

Επισης μου ειπαν επειδη ειμαι κεντρο Αθηνας ουσιαστικα και οι θερμοκρασιες δεν ειναι τοσο χαμηλες,αν χρειαστει πχ καποιες μερες τον χρονο για καποιες ωρες,ας δουλεψει και η εξτρα αντισταση που ειναι 3 kw,και οτι με αυτον τον τροπο αποκλειεται να εχω σε καταναλωση τα 1.000 ευρω που εχει διαφορα με το επομενο μοντελο των 11kw,και δεν θα εχω και on/off που σιγουρα θα εχω με το μεγαλυτερο μοντελο.

Σαφως αν ειναι ακραιες οι καιρικες συνθηκες θα εχω υψηλοτερη καταναλωση (κατω των 5 βαθμων κελσιου)ανεξαρτητως μαρκας,αλλα εδω μιλαμε για τετοιες θερμοκρασιες για ουτε μια βδομαδα τον χρονο.

Επισης μου ειπαν πως αντι και για την αντισταση μπορω να βοηθησω την αντλια σε ακραιες καταστασεις και με τα κλιματιστικα ωστε να πιασει τους 22 βαθμους αν δεν τα καταφερνει,παρολο που δειχνουν απολυτως σιγουροι πως δεν θα συμβει και το λενε.

Ισχυει τελικα επειδη θα ειναι μονιμη η θερμανση και η αντλια θα δουλευει μονο για θερμναση(χωρις ζνχ γιατι εχω ηλιακο)οτι θα αποδοσει;

Εσας ποια η γνωμη σας;

Να παω σε αλλον μηχανολογο να μου κανει μελετη θερμανσης και αυτος;

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και καθε αποψη σεβαστη.

Link to comment
Share on other sites

Τη μελέτη θέρμανσης την πληρώσατε ή είναι "δωρεάν" για να ψωνίσετε από το μαγαζί του?

Υ.Γ. Η μελέτη θέρμανσης δεν έχει σαν αποτέλεσμα ένα νούμερο (11 KW), και τα σώματα θα σας τα πούνε οι ......"σωματέμποροι"!

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

57 λεπτά πριν, antloukidis said:

Τη μελέτη θέρμανσης την πληρώσατε ή είναι "δωρεάν" για να ψωνίσετε από το μαγαζί του?

Υ.Γ. Η μελέτη θέρμανσης δεν έχει σαν αποτέλεσμα ένα νούμερο (11 KW), και τα σώματα θα σας τα πούνε οι ......"σωματέμποροι"!

Την πληρωσα σε μηχανολογο μηχανικο.

Απλα επειδη δεν μπορω τις φασαριες και τις φωνες,του εδωσα τα χρηματα που ειχαμε συμφωνησει και τελος.

Εγω περιμενα να μου πει και ποσα σωματα θα μπουν ανα δωματιο με τι θερμιδες το καθενα κλπ.

Δεν ξερω αν το ποσο που μου πηρε ειναι λιγο η πολυ(σιγουρα ειναι πολυ για το αποτελεσμα)αλλα επειδη ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με αυτα,περιμενα να μου πει ολα τα παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Μία ολοκληρωμένη μελέτη θέρμανσης περιλαμβάνει φυσικά και την επιλογή των σωμάτων ανά χώρο και τον τρόπο της μεταξύ τους σύνδεσης. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.