Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φορτία ανέμου


 
xanthipos

Recommended Posts

Από όσο έχω καταλάβει, δεν έχει νόημα να υπολογίσεις για άλλη γωνία ανέμου γιατί είναι περιμετρικά ανοιχτό και άρα μόνο η στέγη καταπονείται από το επιφανειακό φορτίο. Αν δεις και στο βιβλίο του Ερμόπουλου τον πίνακα 6.7 για δικλινή στέγαστρα περιμετρικά ανοιχτά, έτσι όπως χωρίζεται σε ζώνες λαμβάνει υπόψη του την οποιαδήποτε γωνία ανέμου.

Όσο για τα υποστυλώματα, αφού δεν υπάρχει πλαγιοκάλυψη να καταπονείται από επιφανειακό φορτίο και να τους μεταφέρει την ένταση, δεν καταπονούνται άμεσα. Αν θέλεις να είσαι τυπικός μπορείς να χωρίσεις σε ζώνες με κατακόρυφους τοίχους και να διανείμεις το επιφανειακό φορτίο του ανέμου στο πλάτος του πέλματος του κάθε υποστυλώματος, γιατί ουσιαστικά εκεί διανέμεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

 

κάνω τη διπλωματική μου και εξετάζω ένα βιομηχανικό κτίριο ορθογωνικής κάτοψης με ένα μόνο άνοιγμα που είναι είσοδος/έξοδος και ένα ενδιάμεσο όροφο. Οι εσωτερικές ανεμοπιέσεις πρέπει να υπολογιστούν (εκτός από τη στέγη του κτιρίου) και στον ενδιάμεσο όροφο; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.