Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταμάτησε το ΣτΕ τα έργα κατασκευής τριών ξενοδοχείων στη νήσο Αλατάς Μαγνησίας


Engineer

Recommended Posts

Το συγκεκριμένο νησάκι τι σχέση έχει με το πεδίον του Άρεως? Πόσοι το επισκέπτονται για την Κυριακάτικη βόλτα τους? Είναι νησί (σημαίνει ότι απαιτείται χρήση πλωτού μέσου για την προσέγγιση) και μάλιστα σε μία περιοχή γεμάτη πράσινο. Ούτε τοπικό πνεύμονα αποτελεί ούτε το μοναδικό μέρος εξόρμησης για τους κατοίκους της περιοχής.

 

Δεν είπε κανείς να καταστρέψει η επένδυση το περιβάλλον. Θα το επηρεάσει σίγουρα, όπως και το κάθε τεχνικό έργο (συμφωνώ με terry) αλλά τηρώντας τους περιβαλλοντικούς κανόνες δεν θα το καταστρέψει. 

 

900+ κλίνες σημαίνει πολύ μεγάλη χρηματοροή όχι μόνο προς τον επενδυτή (που φυσικά και πρέπει να έχει κέρδη, αλλιώς γιατί να επενδύσει??) αλλά και προς την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι, αλλά και οι τοπικοί έμποροι, οι τοπικοί παραγωγοί, το τοπικό αεροδρόμιο και πολλοί άλλοι από τους οποίους τελικά θα εισπράττει και φόρους το κράτος. Μία επένδυση δημιουργεί ένα οικοσύστημα γύρω της από το οποίο δημιουργούνται πολλά οφέλη για πολλούς. 

Edited by car_crazy
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Quote: "Συναδελφε και γω υπερ του περιβαλλοντος ειμαι.

 

Αλλα και μια μεζονετα που θα κανεις και θα κοψεις 10 δεντρα και θα μπαζωσεις και 1.5μ, το περιβαλλον καταστρεφεις.

Και ενα βιομηχανικο κτηριο να κανεις 3000τμ και κοψεις 50 δεντρα και ασφαλτοστρωσεις και 4000τμ εντος της ιδιοκτησιας, κακο στο περιβαλλον κανεις.

 

Αναπτυξη στον πρωτογενη τομεα δεν γινεται.

Τουλαχιστον στις περισσοτερες περιοχες της Ελλαδας.

 

Με τις 10 ελιες μου και τις 20 πορτοκαλιες σου, δεν κανεις αναπτυξη."

 

 

και γιατί μου το λες εμένα? Σου είπε κανείς οτι θέλω να το κάνω εγώ?

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Το κάνεις όμως. Γιατι υποθέτω οτι μένεις σε σπιτι.

Υποθέτω επισης ότι έχεις αμάξι.

 

 

Κανείς βέβαια δεν σχολιάζει οτι κάποιος αγόρασε μια έκταση, έβγαλε άδεια και στη φάση της κατασκευής τον σταμάτησαν.

Αντιλαμβάνεστε τι σημαινει αυτο; Καταλαβαινετε το ρίσκο και πιθανή οικονομική καταστροφή του επιχειρηματια; Μπορουμε να νιώσουμε τι σημαίνει αυτο για μελλοντικούς επενδυτες;

 

Το καταλαβαίνουμε οτι αυτο σημαίνει οτι αν δεν αγοραστει τζάμπα μια έκταση, κανείς δεν θα επιχειρήσει κάτι αντιστοιχο στο μέλλον;

Απλα αναλογιστείτε πως θα σας φαινόταν αν αγοράζατε οικόπεδο, βγαζατε άδεια και στο τέλος οταν πηγαινατε να το κατασκευάσετε σας έλεγαν "ουπς λάθος, αυτο θα το κάνουμε παιδικη χαρα"

 

Εμενα πάντως μου συνέβη στην αρχή της καριέρας μου, να μου αλλάξουν τους όρους δόμησης ΑΦΟΥ αγόρασα το οικόπεδο.

Edited by μαρικα
Link to comment
Share on other sites

Ache

 

Σχημα λογου συναδελφε.

 

Δεν ειπα οτι θα το κανεις εσυ.

Αλλα εσυ μιλησες για αναπτυξη με επιδοτουμενες καλλιεργιες.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, αυτός είναι ο Αλατάς (πάνω δεξιά)

135582866712575587891395166624.jpg

 

 

Το δημοσίευμα λέει:

 

Την απαγόρευση της κατασκευής τριών πεντάστερων ξενοδοχείων στη νήσο Αλατάς, έκτασης 550.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Παγασητικού, αποφάσισε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας «μη νόμιμη» τη περιβαλλοντική άδεια που είχε εκδοθεί.

Ειδικότερα, η νήσος Αλατάς έχει εκμισθωθεί από την Κοινότητα Τρικερίου για τουριστική αξιοποίηση και έχει προγραμματιστεί η μη κυκλοφορία των αυτοκινήτων και η κατασκευή τριών χωριών με ξενοδοχεία 950 κλινών, επαύλεις, εγκαταστάσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, χώροι εστίασης, πισίνες, παιδικό σταθμό, χώρους στάθμευσης, κ.λπ. Για την κατασκευή των τριών αυτών χωριών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων είχαν εγκρθεί οι περιβαλλοντικοί όροι.

...

Η απόφαση του Ε΄ Τμήματος αναφέρει ότι το εν λόγω έργο είναι σύνθετο και οι εγκαταστάσεις του έχουν ως αναπόφευκτη συνέπεια την ανάλωση του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής και την αλλοίωση τις φυσιογνωμίας της με την ανάπτυξη εντόνων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που συνιστούν εκτεταμένη επέμβαση στην εν λόγω νησίδα, η οποία προορίζεται για γεωργική χρήση

...

Η συγκεκριμένη αξιοποίηση πάνω στην επίμαχη νησίδα, υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, δεν καλύπτεται από τομεακό σχεδιασμό, αλλά ούτε υπάρχει Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός, όπως προβλέπει ο νόμος 2508/1997.
Το περιφερειακό πλαίσιο, δεν περιλαμβάνει την νήσο Αλατά ως επιλογή για τουριστική αξιοποίηση αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ

 

Αν κάποιο μέλος του forum έχει την μελέτη-πρόταση και την ΜΠΕ, ας μας τις δείξει.

 

Με μια πρώτη ματιά εγώ βλέπω μια «επένδυση» που αφορά πρακτικά ΟΛΟ το νησάκι.

 

Από τα συμφραζόμενα όλοι έχουν γράψει στα κατάστιχά τους κάθε ΕΝΝΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, είτε είναι μια τουριστική επένδυση είτε οικιστική παρέμβαση.

(ακόμα και το «γεωργική χρήση» είναι αυθαίρετο...)

 

Επίσης, αρχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να φτιαχτεί ΜΠΕ για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Αδυνατώ να καταλάβω πως 950 κλίνες & τρία χωριά δεν έχουν αξιόλογες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε 550 στρέμματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για δείτε κι αυτό: http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179534

 

Υπάρχει ιστορία από πίσω. Βρήκα δημοσίευμα από το 2007.

Και λέει ότι και το '64 επιχειρήθηκε παρόμοιο project.

 

Κι εδώ. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82

 

 

Γεωγραφία Αρχιπέλαγος Αιγαίο Πέλαγος Νησιωτικό σύμπλεγμα Νησιά Παγασητικού Έκταση 0,550 χλμ2 Χώρα

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

δημοσίευμα από το 2012

https://business2travel.wordpress.com/2012/11/07/%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B8%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD/

 

Το υπερπολυτελές θέρετρο Αλατά.

Το υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο που θα σχεδιάζει να αναπτύξει η The United Five Development Hellas στο νησί του Αλατά το οποίο βρίσκεται στην νοτιανατολική πλευρά του Παγασητικού κόλπου και απέχει μόλις 500 μέτρα από την ξηρά και 50 χιλιόμετρα βόρεια από τον Βόλο, θα αποτελείται από:

  • συγκροτήματα κτισμάτων τα οποία θα φέρουν την εικόνα τριών χωριών. Συγκεκριμένα θα πρόκειται για: α) το Harbour village, που θα αποτελεί το σημείο άφιξης στο θέρετρο και β)  το Hillside village και το village of spa που θα βρίσκονται στους δύο λόφους του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, αποκτώντας έτσι το πλεονέκτημα της θέας της θάλασσας από όλα τα σημεία τους.
  • συνεδριακό κέντρο το οποίο θα έχει χωρητικότητα 500 συνέδρων και θα βρίσκεται στο harbour village. Θα δύναται να χρησιμοποιεί για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις (σεμινάρια, γάμοι κλπ)
  • ειδικά διαμορφωμένες για σπορ εγκαταστάσεις.  Η φυσική ομορφιά του νησιού, η θάλασσα και τα ελαιόδεντρα παρέχουν το κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αθλητικών και δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η ποιότητα του αθλητικού κέντρου καθίσταται αναγκαία ώστε το θέρετρο να διεκδικήσει και να κερδίσει επάξια την προτίμηση της αγοράς στόχου του- των τουριστών δηλαδή της διεθνούς αγοράς- και συνάμα να πετύχει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη παραμονή τους. Το αθλητικό κέντρο που θα διαθέτει τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές εγκαταστάσεις θα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Αλατά. Θα έχει σπορ θαλάσσης όπως ναυσιπλοΐα, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, scuba diving κλπ. και γήπεδα: τένις, μπάσκετ, squash, badminton κλπ.
  • αμφιθέατρο, χωρητικότητας 100 καθήμενων ατόμων.
  • κέντρο ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης
  • παιδότοπο
  • εξωτερική ντίσκο
  • διαμορφωμένα μονοπάτια για περπάτημα ή τζόγκινγκ
  • την ταβέρνα με την ονομασία Promenade η οποία θα προσφέρει, αγνά και υγιεινά υλικά, γεύσεις και πιάτα μεσογειακής κουζίνας
  • καταστήματα διαφόρων ειδών (π.χ. κομμωτήρια κλπ.) στα τρία χωριά στα οποία οι πελάτες του Αλατά θα μπορούν να βρουν και να αγοράσουν τοπικά παραδοσιακά αγαθά στα μυστικά της ιστορίας των οποίων θα τους μυούν οι κατάλληλα ενημερωμένοι εργαζόμενοί τους.
  • βιβλιοθήκες
  • προβλήτα λιμανιού
  • τη σύνδεση των τμημάτων του νησιού η οποία θα γίνεται με ένα μικρό δρόμο που θα καλύπτει όλη την έκταση του Αλατά και στον οποίο θα κινούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας της The United Five Development.

Και όλα αυτά μέσα σε 550 στρέμματα.

Υποθέτω όλα αυτά με σ.δ. 0.2 και μακριά από αιγιαλούς... :shock: :shock: :shock:

Link to comment
Share on other sites

ειμαστε αξιοι της μοίρας μας... στο τελος ας αναρωτηθουμε αν ειναι καλυτερα να φυγουμε εμεις απο τον ματαιο τουτο κοσμο να χερονται την γη ανενοχλητα τα κοτσιφια και οι περδικες..... ευτηχως που το ΣΤΕ δεν υπηρχε επι περικλη γιατι θα ειχε βγαλει παρανομο τον Παρθενώνα .... ειμαστε για γελια... 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι τόσο άχρηστη ή δημοσία διοίκηση που επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν και να βάλουν κανόνες σε όλα τα θέματά απλώς απαγορεύουν σχεδόν τα πάντα.

Μετά έρχονται με νόμο για να τα νομιμοποιήσουν

 

Μα προφανώς θα επηρεάσει το περιβάλλων ένά τέτοιο έργ, δεν είναι αυτό το θέμα. Αντί να κάτσουν και να συμφωνήσουν 5 ανταποδοτικά έργα που θα κατασκεύαζε ο ιδιοκτήτης για την ευρύτερη περιοχή, προτιμούν να μην θίξουν το θέμα , με την λογική μη μου τους κύκλους ταρατε, με αποτέλεσμά να μην συμπεριληφθεί το έργο στο περιφεριακο τουριστικό πλαίσιο που και αυτό έχει σαν αποτέλεσμά να ακυρώσει το ΣΤΕ

 

Είναί όλοι τους για κλοτσιες.

 

ΥΓ 550 στρεματα είναί το νησάκι, ας τον έβαζαν να αναδασωσει 2000 στρεματα για να ισοφαρίσει !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.