Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λήξη υποστήριξης Windows XP


pantsel

Recommended Posts

Τι σημαίνει η λήξη παροχής υποστήριξης των Windows XP;

Η Microsoft παρέχει υποστήριξη για τα Windows XP τα τελευταία 12 χρόνια. Έφτασε όμως η ώρα να επενδύσουμε, τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας στον τομέα υλικού και λογισμικού, τους πόρους μας στην υποστήριξη πιο πρόσφατων τεχνολογιών ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε νέες εξαιρετικές εμπειρίες.

 

Επομένως, μετά τις 8 Απριλίου 2014, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες η τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP και οι αυτόματες ενημερώσεις που βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή σας. Την ίδια ημερομηνία, η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει το Microsoft Security Essentials για λήψη στα Windows XP. (Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Microsoft Security Essentials, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για υπογραφές προστασίας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας θα προστατεύεται, αφού η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για να συμβάλλει στην προστασία του υπολογιστή σας.)

 

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP μετά τη λήξη της υποστήριξης, ο υπολογιστής σας θα εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά ίσως γίνει πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφάλειας και ιούς. Επίσης, καθώς περισσότεροι κατασκευαστές υλικού και λογισμικού συνεχίζουν να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να περιμένετε ότι θα συναντήσετε μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών και συσκευών οι οποίες δεν θα λειτουργούν με τα Windows XP.

 

Τι σημαίνει ότι η έκδοση των Windows που διαθέτω δεν υποστηρίζεται πλέον;

 

Ποια έκδοση των Windows έχω στον υπολογιστή μου;

 

Πώς μπορώ να παραμείνω προστατευμένος;

 

Για να μείνετε προστατευμένοι μετά τη λήξη της υποστήριξης, έχετε δύο επιλογές:

 

Αναβαθμίστε τον υπολογιστή που έχετε ήδη

 

Ελάχιστοι παλιότεροι υπολογιστές θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν τα Windows 8.1, την πιο πρόσφατη, δηλαδή, έκδοση των Windows. Προτείνουμε να κάνετε λήψη και εκτέλεση του Βοηθού αναβάθμισης των Windows για να ελέγξετε αν ο υπολογιστής ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 8.1 και μετά να ακολουθήσετε τα βήματα για την αναβάθμιση, αν το επιτρέπει ο υπολογιστής σας. Για αναλυτικότερες πληροφορίες, διαβάστε τις Συνήθεις ερωτήσεις.

Αποκτήστε έναν νέο υπολογιστή

 

Αν ο υπολογιστής που έχετε δεν μπορεί να εκτελέσει τα Windows 8.1, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε την πιθανότητα αγοράς ενός νέου. Εξερευνήστε την πλούσια επιλογή που παρέχουμε σε νέους υπολογιστές. Είναι πιο ισχυροί, ελαφριοί και κομψοί από ποτέ, ενώ η μέση τιμή τους είναι σημαντικά φθηνότερη από αυτήν του μέσου υπολογιστή πριν από 10 χρόνια.

 

Βρείτε τον ιδανικό υπολογιστή για εσάς

 

Τι μου προσφέρουν τα Windows 8.1;

Windows 8.1

 

 

Posted Image

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για αλητεία της Microsoft για να αγοράσουμε τα νέα της προγράμματα.

Ούτε ΤΕΕ να ήτανε.

Αν το ήξερα ότι κάποτε θα έληγε, δε θα το αγόραζα.

Είμαι προστατευμένος μόνο με το antivirus;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Εκτός εαν κάποιες από τις εταιρίες λογισμικού που έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου σταματήσουν να υποστηρίζουν το εν λόγω λειτουργικό, τότε δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα. Βάλε ένα καλό av (προσωπικά εμπιστέυομαι το BitDefender εδώ και αρκετά χρόνια δίχως πρόβλημα), φρόντισε να έχεις τους τελευταίους οδηγούς των συσκευών σου καθώς και τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις του λόγισμικού σου, κάνε ένα backup (image backup) ώστε να μπορείς να επαναφέρεις τον υπολογιστή σου σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος και θα είσαι οκ. Αν έχεις κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό επικοινώνησε με την εταιρεία ώστε να μάθεις αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα XP και για πόσο καιρό. Αν οπωσδήποτε χρειαστεί να μεταβείς σε καινούριο λειτουργικό και υπολογιστή τότε να υπολογίσεις ένα μέσο κόστος 130-150 ευρώ (δίχως οθόνη) συν 90-100 ευρώ το λειτουργικό (τιμές με ΦΠΑ). Αυτές οι τιμές ισχύουν για υπολογιστή γραφείου (internet, office, autocad κτλ) και όχι για κάποιον που κάνει πχ φωτορεαλισμό.

 

Αν θες διάβασε αυτό το άρθρο: http://www.expertreviews.co.uk/software/1304965/when-windows-xp-support-ends-this-is-how-you-secure-your-pc-and-save-all-updates, το οποίο συνοψιζει κάπως τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Ενώ οι δικιές μας εταιρίες software, αλλάζει το ΤΕΕ την ΤΟΤΕΕ, μας ξαναχρεώνουν για το software που έχουμε αγοράσει την προηγούμενη χρονιά.

 

Ξύπνησε και η Microsoft.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Αύριο νομίζω είναι η τελευταία μέρα των 7.

Υποχρεουμαστε να έχουμε έκδοση pro στο γραφείο και άρα να πληρώσουμε ή μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αναβάθμιση και από πού?

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, katrmp said:

.... η τελευταία μέρα των 7.

.....

Το σωστό είναι ότι μετά από αύριο για το win7 δεν θα βγάζει αναβαθμίσεις ασφαλείας η Microsoft. Θα συνεχίσουν όπου τα έχεις να δουλεύουν κανονικά ως έχουν.

Δεν είναι δηλαδή η τελευταία τους ημέρα. Το πιο πιθανο είναι να μη έχεις κανένα πρόβλημα τα επόμενα 2 χρόνια και θα ξεκινήσεις να έχεις πρόβλημα όταν εφαρμογές θα απαιτούν υποχρεωτικά για την εγκατάσταση τους λειτουργικό μετά το win 7.

Οπότε απ’ αυτό προκύπτει η εκτίμηση 2 χρονάκια θα είναι τα πιο πολλά οκ….

Μετά βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

Αυτό που ρωτώ? <<Υποχρεουμαστε να έχουμε έκδοση pro στο γραφείο και άρα να πληρώσουμε ή μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αναβάθμιση και από πού?>>

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.