Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεγάλες ανατροπές στην τουριστική αγορά


Engineer

Recommended Posts

Ανατροπές στην τουριστική αγορά προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

 

Οι ρυθμίσεις αναφέρονται στην άρση των περιορισμών για ίδρυση ξενοδοχείων και άλλων εγκαταστάσεων, στην εκμίσθωση βαν για τουριστικούς σκοπούς. Αίρεται επίσης ο περιορισμός ελλιμενισμού σκαφών σε λιμένες ή καταφύγια ενώ εξισώνονται οι τουριστικές εγκαταστάσεις παλιές και νέες ως προς τη διάθεση υγρών αποβλήτων.

 

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις για τον τουρισμό είναι:

 

-Καταργούνται περιορισμοί (χιλιομετρικές αποστάσεις, δυναμικότητα κλινών, κ.α. ) για ίδρυση ξενοδοχείων, κέντρων αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, κέντρων θαλασσοθεραπείας, συνεδριακών κέντρων, χιονοδρομικών κέντρων.

 

-Καταργείται η έγκριση καταλληλότητας του ΕΟΤ για το οικόπεδο ή γήπεδο τουριστικής εγκατάστασης.

 

-Αίρονται περιορισμοί ως προς την εκμίσθωση επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης: Συγκεκριμένα, καταργείται το ελάχιστο όριο κυβισμού των αυτοκινήτων που είναι 1.500 κ.εκ. και μειώνεται η ελάχιστη διάρκειας μίσθωσης από 12 ώρες που είναι σήμερα σε 6.

 

Εξομοιώνονται παλαιοί και νέοι επαγγελματίες ως προς τη δυνατότητα απόκτησης τουριστικών λεωφορείων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων.

 

-Καταργείται η υποχρέωση γνωστοποίησης, θεώρησης και έγκρισης τιμών από τις τουριστικές επιχειρήσεις προς τον ΕΟΤ και το ΞΕΕ, καθώς οι ρυθμίσεις αυτές περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

 

-Αίρεται ο περιορισμός ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής σε αλιευτικούς λιμένες ή καταφύγια, εφόσον σε απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων λειτουργεί τουριστικός λιμένας σκαφών αναψυχής, διευκολύνοντας το θαλάσσιο τουρισμό.

 

-Εξισώνονται όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις, παλιές και νέες ως προς τις προϋποθέσεις διάθεσης υγρών αποβλήτων. Για την ομαλή μετάβαση των υφιστάμενων επιχειρήσεων στο νέο καθεστώς, παρέχεται μεταβατική περίοδος 18 μηνών.

 

-Επεκτείνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων να παρέχουν όσες υπηρεσίες παρέχουν τα τουριστικά γραφεία με φυσική παρουσία.

 

-Εξομειώνονται παλιές και νέες εγκαταστάσεις ως προς τους όρους δόμησης που εφαρμόζονται σε περίπτωση επέκτασης.

 

Γενικές ρυθμίσεις

 

-Αίρονται εμπόδια για τη συγχώνευση και το διαχωρισμό εγκαταστάσεων.

 

-Ορίζεται ρητά η δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς με Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης ευπαθών και μη ευπαθών προϊόντων με την προϋπόθεση ύπαρξης ειδικών διαχωριστικών για τη στεγανοποίηση του ενός διαμερίσματος από το άλλο.

 

-Καταργείται η υποχρέωση ύπαρξης χώρου στάθμευσης για τις εταιρίες φορτηγών ΔΧ, παλιές και νέες.

 

Πηγή: http://ered.gr/gr/ne...e.php?art=30719

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, δεν καταργείται η έγκριση καταλληλότητας από τον ΕΟΤ !

 

Επισυνάπτω link  για το παραπάνω σχέδιο νόμου..

 

http://www.tovima.gr/files/1/2014/polyaitiologiki.pdf
 
Με προβληματίζει στην υποπαραγραφο Δ.1, εκεί που λέει για τις τουριστικές εγκαταστάσεις, στην  6 παράγραφο αναφέρει ότι: 
 
"Από την έναρξη ισχύος του παρόντος η έγκριση καταλληλότητας οικοπέδου γηπέδου τουριστικής εγκατάστασης από τον ΕΟΤ που προβλέπεται στην ΥΑ 530992/(Β΄ 557) «Τεχνικές προδιαγραφές τουριστικών εγκαταστάσεων» καταργείται."
 
Δεν καταργεί όμως την έγκριση καταλληλότητας όπως περιγράφεται και αναφέρεται στο ΠΔ43/2002.
 
Απλά καταργεί κάτι που δεν εφαρμόζεται (παλαιότερη ρύθμιση) και όχι την διαδικασία αυτή καθεαυτή αφού αφήνει ανέπαφο το σημείο του ΠΔ 43/2002 που αφορά την καταλληλότητα γηπέδου..
 
Καλά δεν καταλαβαίνω ή έχω χαζέψει από τις πολλές τροποποιήσεις;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.