Μετάβαση στο περιεχόμενο

θέρμανση


evi 23

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον (προέγκριση) και θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας

 

164 τμ οροφοδιαμέρισμα στο πέραμα - από πάνω ταράτσα, χωρίς θερμομόνωση, μόνο πλάκα υπάρχει- στους κάθετους τοίχους υπάρχει καποια θερμομόνωση - η άδεια του σπιτιού είναι το 1983 χωρίς ηλιακό θερμοσίφωνα -κουφώματα μονά τζάμια- όλα είχαν μπει τότε απο τους γονείς μου-θέρμανση τζάκι απλό και λέβητας πετρελαίου τον οποιο τον έχω μέσα στο σπίτι στην τραπεζαρία με διπλής ενέργειας θερμοσίφωνα. όταν ανάβω το καλοριφερ (τα σώματα φέτες) μυρίζει πετρέλαιο πολύ το σπίτι. παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε στα εξής:1) τι θερμομόνωση να κάνω στη ταράτσα χώρις να έχει βάρος και οικονομικό με 5,5 εκ παχος (190τμ επιφάνεια ταράτσας) 

2) για τις προσόψεις ποιο είναι το πιο οικονομικό υλικό στην αγορά 3) η αντλία θερμότητας θα ήταν καλή λύση , οι σωλήνες είναι εξωτερικοί διπλοί στους τοίχους ,μου πρότειναν υψηλών θερμοκρασίων 16kw μήπως είναι υπερβολικό συμφέρει από το πετρέλαιο, να σημείωσω πως δεν έχω νυχτερινό ρεύμα

 

σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Βρες εναν μηχανικό ενεργειακό επιθεωρητή να τα συζητήσετε όλα από κοντά.

 

Πάντως δεν θεωρώ σωστή την λογική σου να ξοδέψεις λίγα στις μονώσεις (που θα μπουν για μία ζωή και δεν αλλάξουν εύκολα μετά) για να σου μείνουν χρήματα για την αντλία θερμότητας.

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι σου είπε ο συνάδελφος αλλά μία διευκρίνιση.Είπες ότι έχεις τον λέβητα πετρελαίου μέσα στην τραπεζαρία;

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω deathlok . Ακολούθησα τη συμβουλή σας και θα επιλέξω θερμομόνωση ταράτσας και κουφώματα . απλά ζήτησα πιο οικονομική λύση γιατί είναι πολλά τα τετραγωνίκα (200μ2) . οσον αφορά την αντλία απλά ήθελα πληροφορίες κι αν αξίζει τον κόπο (μελλοντικά) και πως γίνεται η διαστασιολόγηση.

απάντηση για project breeze & tasxan206  ο λέβητας είναι στην τραπεζαρία και φαίνεται σαν ενεργειακό τζάκι η κατασκευή του πριν 30 χρονια, κι αν ποτε τι βάλω θα μπει στο ιδιο σημειο γιατι απο κει περνουν οι κεντρικοι σωληνες για όλο το σπιτι, φανταζομαι το καταλαβαινεται αυτο μερεμετια κλπ

 

 

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.