Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργειακοί επιθεωρητές: καταχώρηση ηλεκτρονικού παραβόλου


Engineer

Recommended Posts

OMG... Πάω να δω πόσο είναι η λυπητερή... Παραβολάκι...  :shock:

Δηλώνω υπεύθυνα οτι αν δεν παίζουν "αντισταθμιστικά οφέλη" (εργολαβία, κτλ κτλ) δεν παίζει να δεχτώ αμοιβή κάτω της ελάχιστης...

Έχουμε τρελάθεί τελείως; Αυτά δεν θα έπρεπε να εκπίπτουν απ το εισόδημα;  Δεν κρατάνε το εισόδημά μας να μας δίνουν τα *αμισιάτικα;



 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 124
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

προσωπικά με καθυστερήσαν στην έκδοσης της άδειας 2 εβδομάδες για τη μη επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής και έχασα και ένα πρωινό για να πάω σε εφορία να πληρώσω τα παραβολά τους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν λήγει τίποτα. Είναι μία πρόσθετη δυνατότητα για την πληρωμή των παράβολων. Ο καθένας βλέπει τις ημερομηνίες από τη προσωπική του καρτέλα στο buildingcert. 

Link to comment
Share on other sites

Εδω κατασγουνται επι της ουσιας τα ΠΕΑ και οι αλλοι το βιολι τους...

Το παραβολο ειναι το μονο που τους νοιαζει....

 

Κυριοι, αν ενδιαφερεστε τοσο για το παραβολο και την εισπραξη των εσοδων σας, να διασφαλισετε πρωτα τα εσοδα και τα συμφεροντα του μηχανικου απο το προιον σας, για το οποιο και απαιτετε παραβολα, εσοδα και εισφορες...

 

Ασταδιαλα...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Γιατι να πληρωνουμε παραβολο για κατι προαιρετικο;;;;;;;

τα πεα πεσαν πανω από 30% συνολικα  και συνεχιζουν να πεφτουν σε μεγαλυτερο ποσοστο, ενώ οσοι ξερω μου λενε ότι επεσε 70% η δουλεια τους....(αρα πλεον γινονται πιο πολύ για μεγαλα η πολλα κτηρια από τεχνικες εταιριεσ κυριως)...ας το ξαναθεωρησουν υποχρεωτικο στην πραξη  , για ενοικιαση και βλέπουμε.....

πλεον η μεγαλη πλειοψηφια μηχανικων  κανει πολύ λιγο αριθμο για να θεωρείτε σοβαρο εσοδο......ας το λαβουν υποψη.....

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Τα ΠΕΑ είνα υποχρεωτικά. Με ΦΕΚ και με οδηγία της ΕΕ. Η εφαρμογή στο taxis έχει λάθος που δεν έχει υποχρεωτικό πεδίο τον αριθμό του ΠΕΑ.

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να μπει υποχρεωτικό πεδίο σε εκείνη τη φόρμα ο α/α και ο κωδικός του ΠΕΑ.

 

Εμείς δε ζητάμε να γίνεται και ο έλεγχος παράλληλα με την κατάθεση του μισθωτηρίου συμβολαίου. Να μην προχωράει η φόρμα με κενό τον αριθμό του ΠΕΑ ζητάμε. Αυτό αναφέρει και το ΦΕΚ. Ας τα διασταυρώσουν αργότερα όταν γίνει η σύνδεση με το bc. Όποτε και όταν γίνει. Δικό τους θέμα η διασταύρωση. Ας καθυστερήσουν όσο θέλουν εκεί. Το ΤΕΕ αυτό πρέπει να κυνηγάει και όχι τη σύνδεση taxis-buildingcert.

 

Πριν την εφαρμογή τι γινόταν δηλαδή;

Ο υπάλληλος πριν το taxis απλά ζητούσε το ΠΕΑ. Οι εφορίες δεν είχαν συνδεση στο διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας και πρακτικά δεν ήλεγχε ο υπάλληλος (μη μου πειτε οτι το εκανε στο buildingcert.gr από το κινητό του). Το μόνο που γινόταν ήταν να μην θεωρεί το μισθωτήριο χωρίς ΠΕΑ για >50τμ ακίνητα ή τμήματα ακινήτων.

 

Προσωπικό σχόλιο: το 1ο τρίμηνο του 2014: 1 ΠΕΑ. Άλλος 1 που ήρθε πήγε μετα στη ΔΟΥ και του είπαν πως προχωράει η μίσθωση και χωρίς αυτό! Μου είπε: "Άστο. Σε σένα θα έρθω αν μου το ζητήσουν μετά αλλά μην το βγάζεις ακόμα.". Τα άκουσε και η ΔΟΥ. Και άλλος 1 που του έβγαλα ΠΕΑ το 12ο/2013 μου ειπε "είδες, επρεπε να περιμένω. Τα καταργήσανε." !!! Ελάχιστοι βγάζουν πλέον και μόνο με παρότρυνση του λογιστή τους.

 

Ο νοών νοείτο τι γίνεται στην αγορά και δη για όσους γίναμε εν. επιθεωρητές τον 10ο/2013. Για 3 μήνες δηλαδή πληρώσαμε το bc; και μας κοροιδεύει οτι πλέον θα δέχονται και ηλεκτρονικά τα παράβολα; Περιμέναμε 2 χρόνια από τα μαθήματα για να μπορέσουμε να υπογράψουμε, υπογράψαμε για 3 μήνες και μετά το κάνει προαιρετικό στο taxis;

Δεν συζητώ τι γίνεται και με την επιδότηση των μαθημάτων. μέσα στο 6μηνο έπρεπε να έχει ελεγχθεί η αίτηση επιδότησης και να έχουν κατατεθεί τα χρήματα (επιδοτούμενο πρόγραμμα) και προωθείται ρύθμιση αυτό να διαρκέσει περισσότερο από εξάμηνο ενώ το 6μηνο έχει παρέλθει.

 

Βαρέθηκα ρε παίδες. Και είχα σκοπό να βγάλω και το νέο πρόγραμμα για τα ΠΕΑ μέσα σ' αυτό το τρίμηνο αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ανάγκη ακόμα. Μόνο το εξοικονομώ έμεινε και εκεί σε κάποιες περιφέρειες είναι μαζεμένες οι τράπεζες. Πιθανώς εξαντλείται το ποσό για την περιφέρεια.

 

 

Φυσικα και μπαινουν στα εξοδα τα παραβολα.

Εννοείς στη δήλωση στο τέλος του έτους;

Edited by terry
  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.