Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη Πέργκολας με άδεια σε ισχύ


Recommended Posts

Αν η περγκολα ειναι ασκεπης καθαριζεις με ενημερωση.Αν ομως δεν ειναι ασκεπης σου αλλαζει το διαγραμμα λογω φυτευσης και πας για αναθεωρηση.Φροντισε να μην ειναι στατικα εξαρτημενη απο το κτιριο γιατι και τοτε θα σε πανε για αναθεωρηση.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Έχει αλλάξει ο ορισμός της πέργολας με τον ΝΟΚ, μπορεί να είναι σκεπασμένη με ελαφρά κινούμενα υλικά και διατηρεί τον χαρακτήρα ως πέργολα..

 


NOK

 

Άρθρο 2

Ορισμο

60.
Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Ο ορισμος της περγκολας σαφως και εχει αλλαξει αλλα εφοσον ειναι ασκεπης προσμετραται στην φυτευση συμφωνα με το αρθρο 17&2 του ΝΟΚ και σε αυτη την περιπτωση δεν τροποποειται και το διαγγραμα οποτε μπορει βαση της &6 του αρθρου 9 του ν.4030 να παει για ενημερωση.Αντιθετα αν η περγκολα ειναι σκεπασμενη δεν μετραει στην φυτευση οποτε τροποποιειται το διαγραμμα και παει για αναθεωρηση.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

... εφοσον ειναι ασκεπης προσμετραται στην φυτευση συμφωνα με το αρθρο 17&2 του ΝΟΚ ...

Αυτό ποιός το ορίζει ;

Γιατί εγώ στο άρθρο δεν το βλέπω ...

Link to comment
Share on other sites

Ως διατύπωση το έχει στον ΝΟΚ

 

 

Άρθρο 17

Κατασκευές και φυτεύσεις στους

ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις

.....
2.
α. Ο υποχρεωτικά ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου τουλάχιστον κατά τα 2/3 του πρέπει να παραμένει χωρίς επίστρωση και να φυτεύεται, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Στον υπολογισμό της φύτευσης συμμετέχουν οι ασκεπείς κατασκευές για την υποδοχή στοιχείων νερού και οι πισίνες σε ποσοστό 50% της επιφάνειάς τους. Οι πέργκολες εφόσον είναι ασκεπείς και προορίζονται για στήριξη φυτών μπορούν να κατασκευάζονται στην επιφάνεια του χώρου φύτευσης, χωρίς περιορισμό διαστάσεων και θέσης.

 

 

αλλά.... 

αφού ο ορισμός της πέργολας είναι να μπορεί να έχει " προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία "

εννοώ ότι εννοεί (ο ποιητής) ότι η πέργολα με κινητά στοιχεία διατηρεί τον χαρακτηρισμό πέργολας, άρα αφού είναι κινητά θεωρείται ασκεπής.....

 

Αν δεν ισχύει αυτή η έννοια τότε υπάρχει αντινομία και ασάφεια.

Πιθανά κάποια κρας τέστ σε ΥΔΟΜ με ερμηνευτικά από ΔΟΚ να ξεκαθαρίσει το θέμα. 

 

Για αυτό και στην αρχική μου απάντηση είχα τονίσει αυτό

 

΄΄΄΄

Φυσικά η πέργολα πια με τον νέο ορισμό της στον ΝΟΚ έχει αρκετές παραλλαγές απαιτήσεων, από απλή ενημέρωση, αναθεώρηση, μικρής κλίμακας κλπ… ανάλογα την θέση και μερικές ακόμα λεπτομέρειες.

΄....

 

 

(να δω πότε θα γράψουν έναν νόμο που να μπορεί να λειτουργεί σαν ένα μάνουαλ χωρίς ερμηνείες, παραπομπές και νομικές ή πολεοδομικές αβεβαιότητες)

Link to comment
Share on other sites

Η πρόθεση στήριξης φυτών δεν αποκλείει και τα προσωρινά σκίαστρα, τις καλαμωτές ή τα κινητά στοιχεία.

Η πέργκολα παραμένει ασκεπής. Η δυνατότητα του φυτού δίνει το δικαίωμα να την υπολογίσουμε στην φύτευση.

Δικαίωμά μου επίσης είναι, όταν το φυτό που στηρίζω δεν έχει φύλλα, να έχω και ίσκιο ...

Γι' αυτό από κάτω έχω καλαμωτή ή ελαιόπανα ή οτιδήποτε ...

Κάθε φορά θα αλλάζω τον υπολογισμό φύτευσης και θα τροποποιώ με αναθεώρηση το ΔΔ ;

 

Για άλλη μιά φορά πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι ο κανόνας της απαγόρευσης δια της μη αναφοράς ... υπάρχει και το επιτρέπεται !

Link to comment
Share on other sites

H Y.A. 55174/4-10-2013 (ΦΕΚ 2605Β') "Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας" στην παρ. 3 του άρθρου 3 λέει ξεκάθαρα ότι εάν υπάρχει άδεια δόμησης σε ισχύ απαιτείται ενημέρωση της τρέχουσας άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Ο συναδελφος Διδονης θετει τα πραγματα σε μια σωστη βαση αλλα δεν συμφωνω μαζι του στο οτι αν εχει κινητα στοιχεια (πχ καλαμωτη,υφασμα κτλ) θεωρειται ασκεπης.

Κατα την αποψη μου για να μετραει στην φυτευση πρεπει να εχει χρηση αποκειστικα για στηριξη φυτων και να μην στεγαζεται με κανενα στοιχειο.Μια περγκολα για παραδειγμα με καλαμωτη στεγαζεται και δεν ειναι ασκεπης.Οπως επισης και μια περγκολα με υφασμα.Μια περγκολα ομως με μια κλιματαρια  μετραει στην φυτευση.Αυτο νομιζω οτι ειναι το νοημα της διαταξης.Οτι χανεις (αν χανεις) απο το εδαφος σε φυτευση εκει που εχεις την περγκολα να το κερδιζεις απο την φυτευση που αναπτυσεται επανω στην περγκολα......

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.