Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερωτήσεις Απαντήσεις από Help Desk για Ν. 4178/13


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς στην περίπτωση που έχω κάνει νέα υποβολή δήλωσης ύστερα από αίτημα αλλαγής στοιχείων, και προκύπτει ποσό επιστροφής, τί ενέργειες πρέπει να κάνω για να επιστραφεί το ποσό στο λογαριασμό πελάτη?

απορώ με την αγνότητά σου!

ΔΕΝ παίζει να πάρει ποτέ τίποτα.

ΔΕΝ έχει βγει η υπουργική απόφαση και η απόφαση ΤΕΕ και η εγκύκλιος που απαιτείται,

και ΔΕΝ βγαίνουν πιστωτικά για να μπορέσουν να διαβιβαστούν στο ΔΙΑΣ να γίνουν επιστροφές.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ για διαφορές τιμής ζώνης κλπ

Άρα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μπορείς να κάνεις.

Έχω έναν πελάτη που το κυνηγάει άσκοπα εδώ και 2-3 χρόνια, και κάθε τόσο εμφανίζεται κάποιος που τον κοροΪδεύει και του υπόσχεται, και ποτέ δεν γίνεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τπτ δεν θα επιστρεψουν

 

θα τα συμψηφισουν με τον.... ΕΝΦΙΑ των επομενων τριαντα ετων...προκαταβολικα.

 

καλη σας ..."προαπαιτουμενη"...εβδομαδα :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όσον αφορά την απάντηση 7 των ερωτησεων του help desk του ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τις μικρής κλίμακας διαφοροποιήσεις στο στατικό φορέα , έχει αλλαξει τίποτα?

 

Άν υπάρχουν ήδη μικρές παραβάσεις της κατηγορίας 3, μπορεί η μικρή τροποποίηση του στατικού φορέα να υπολογιστεί ως 1 ξεχωριστη λοιπή παράβαση?

Edited by Irini
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έμαθα ότι το Helpdesk που λειτουργεί Τρίτη και Τετάρτη στο ΤΕΕ σταματάει αύριο τη λειτουργία του γιατί δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των μηχανικών που απασχολούνται εκεί. Αν είναι δυνατόν μία τόσο χρήσιμη βοήθεια που είχαμε, να σταματήσει γιατί το ΤΕΕ η το υπουργείο δεν μπορούν να καλύψουν ένα τόσο μικρό έξοδο, σε σχέση με τη χρησιμότητα του Helpdesk.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

σε δήλωση Ν.4178/'13 σε κατάσταση 'Υπαγωγή' και επιλεγμένο τον τρόπο εξόφλησης, μπορώ να κάνω οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία ή στον τρόπο πληρωμής? χρειάζεται κάποιο μνμ ενημέρωση, κτλ? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα. Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναειπωθεί το συγκεκριμένο θέμα. Σε κατοικία/διαμέρισμα που τακτοποιήθηκε ημιυπαίθριος χώρος με τον Ν.3775/2009 με  περαιωμένη τη διαδικασία, υπάρχει επίσης στέγαστρο με ορθοστάτες στον εξώστη, το οποίο εντάχθηκε στο Ν.4178/2013. Στη δήλωση για το στέγαστρο στην τ.ε. έγινε απλή αναφορά της τακτοποίησης του Η/Χ αλλά χωρίς περαιτέρω ένταξη αυτού στο 4178 και επομένως χωρίς συμψηφισμό. Ποια είναι η γνώμη σας, καλώς έγινε? Για πληρότητα δικαιολογητικών τι ανεβάζουμε ως ''δημόσιο έγγραφο ή αεροφωτογραφίες'' εφόσον δεν φαίνεται κάτι σε αεροφωτογραφία?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις χώρους ρυθμισμένους με παλαιότερους νόμους έχεις 2 επιλογές:

 

α)Θεωρείς των χωρο νομίμως υφιστάμενο/εξαιρεμένο από κατεδάφιση ή ότι προέβλεπε ο νόμος στον οποίο έχει ενταχθεί, το αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση και ανεβάζεις τα σχετικά αποδεικτικά και τακτοποιείς με 4178 τις υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές κανονικά.

 

β)Τακτοποιείς με 4178 και τις αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους και αφαιρείς τα πρόστιμα που έχεις πληρώσει σύμφωνα με τις προηγούμενες διατάξεις.

 

Φυσικά για να ακολουθήσεις το α προϋπόθεση αποτελεί η ορθότητα της τότε δήλωσης αυθαιρέτου που εσύ καλείσαι να ελέγξεις και φυσικά η ολοκλήρωσή της σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονταν

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.