Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανολόγος μηχανικός ΤΕΙ (ΤΕ) - Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Βασικα να πω πως φετος δινω πανελλαδικες απο επαλ και κατευθινομαι στον τομεα μηχανολογιας κυριως.

Οι Βασικες σχολες που εχω επιλεξει ειναι μηχανολογος μηχανικος τει πειραια και ενεργειακης τεχνολογιας τει αθηνας.Αν εχει καποιος εμπειρια  απο αυτες τις σχολες ας αναρτησει  κατι ωστε να με βοηθησει να επιλεξω .

Αυτο βασικα που θελω να ρωτισω ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα που εχει ο μηχανολογος μηχανικος τει , γιατι ξεκαθαρες απαντησεις δεν μπορω να βρω.

Επισης  επειδη γνωριζω πως η μηχανολογοι ΕΜΠ εχουν ολα τα επαγγελματικα δικαιωματα  ερωτουμε  αν γινεται μετα το τει να μπω ΕΜΠ για μηχανλογος μηχανικος μεσω κατατακτηριων  εξετασεων. οριστε και το συγκεκριμενο αρθρο katatakseis2013-2014.pdf , συμφωνα με αυτο αν διαβασετε οι αποφητοι τει μηχανολογοι μηχανικοι  εγραφονται στο 5ο  6μηνο επειτα απο εξετασεις,Δηλαδη εαν περασω στο 5ο εξαμηνο και τελιωσω πρωτα ο θεος  θα εχω ολα τα εππγελματικα δικαιωματα που εχει και ενας που μπηκε απευθειας στο πολυτεχνειο?

θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επισης επειδη ειμαι υπερβολικα μπερδεμενος αυτη την στιγμη θα ηθελα την γνωμη σας για τις συγκεκριμενες σχολες τι αξιζει και τι οχι .

 

Μηχανολογος μηχανικος τει πειραια, ενεργειακης τεχνολογιας τει αθηνας, τει ναυπηγων μηχανικων τει αθηνας, και ΑΕΝ αν αξιζει .

Μια συγκριση απο ανθρωπους που εχουν περασει απο αυτες τισ σχολες θα ηταν πολυ χρησιμη .

Link to comment
Share on other sites

Τα ΕΔ θα τα έχεις μόλις τελειώσεις και γραφτείς στο ΤΕΕ. Το γεγονός ότι θα μπείς με κατατακτήριες δεν πάιζει κανένα ρόλο.

Πάντως στο έγγραφο που κάνεις link στο 5ο εξάμηνο εγώ βλέπω να αναφέρει αποφοιτους του ΕΜΠ ή άλλων πολυτεχνικών και παραγωγικών (στρατιωτικών) σχολών.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το pdf, στο 1ο εξάμηνο πας, όχι στο 5ο που είναι για διπλωματούχους...Ξαναδές το...

Αν και από ότι γνωρίζω μάλλον στο 3ο πας, με επιφύλαξη....

Link to comment
Share on other sites

Εδώ θα βρεις τα Ε.Δ. των μηχανολόγων ΤΕΙ.

 

 http://ikaros.teipir.gr/epagodigos/epmixanologos.htm

 

Με κατατακτήριες εξετάσεις που δίνεις μόνο στη σχολή που επιλέγεις πας πλέον (με το νόμο Σημίτη) στο 5ο εξάμηνο της αντίστοιχης ειδικότητας του Πολυτεχνείου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ήξερα  αυτά που λέει και ο Ικαρος13 δηλαδή κατάταξη στο 3ο εξάμηνο. Δεν φαίνεται στα pdf  για απόφοιτο ΤΕΙ που τον βάζουν. Πάντως τα εξεταζόμενα μαθήματα στις κατατακτήριες είναι του δεύτερου έτους! Νομίζω όμως ότι κατάταξη σε εξάμηνο δεν σημαίνει αναγκαστικά αναγνώριση όλων των μαθημάτων προηγούμενων ετών. Τα μόνα σίγουρα μαθήματα είναι αυτά που περνάς στις κατατακτήριες.

Κωνσταντίνε  ΙΒ ποιος είναι αυτός ο νόμος Σημίτη?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς άλλαξαν τα πράγματα. Εγώ κάποτε έδωσα στο ΚΕΜΕ 3 μαθήματα έκανα ένα μηχανογραφικό με σειρά προτίμησης των μηχανολογικών σχολών όλης της Ελλάδας και μπήκα στο 3ο εξάμηνο της Πολ.Σχ.Παν.Πατρών. Επί Σημίτη ψηφίστηκε ένας νόμος που δεν ξέρω τον αριθμό του - είναι αυτός που ονόμασε τα ΤΕΙ ανώτατες σχολές μη πανεπιστημιακές. Με βάση αυτό το νόμο άλλαξε επί κυβέρνησης Καραμανλή (2005) το καθεστώς των κατατακτηρίων όπου έμπαινες στο 3ο εξάμηνο αλλά καταργήθηκε το ΚΕΜΕ. Πήγαινες στη σχολή που προτιμούσες και έδινες εκεί πάλι 3 μαθήματα όπου την ύλη τους την καθόριζε η σχολή. Το 2006 τροποποιήθηκε και πάλι το καθεστώς των κατατακτηρίων και οι επιτυχόντες έμπαιναν στο 3ο έτος. Νομίζω ότι είναι ακόμη σε ισχύ. Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον λες τον Ν.3027 ΦΕΚ 152Α' /28-6-2002  και όχι τον Ν. 2916/2001 της ανωτατοποίησης.  

Πάντως αυτά αλλάζουν αρκετά συχνά, τόσο που δεν έχει νόημα να κοιτάς λεπτομέρειες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο δρόμος που σκέφτεται ο τσακις τον οδηγεί σε σπουδές διάρκειας 4 + 4,5 = 8,5 χρόνια. Κάνω λάθος; Αυτός είναι ο προσφορότερος δρόμος;

Edited by bob mastoras
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου έλεγα tsakis ας τελειώσεις πρώτα το ΤΕΙ και βλέπεις τότε τι σε συμφέρει. Μπορεί να αλλάξουν πολλά σε 4 χρόνια, μπορεί και τίποτα...

 

Υπόψιν και το ΤΕΙ Πειραιά είναι καλό αλλά και το ΤΕΙ Αθήνας. Η σχολή ΕΤ δεν είναι αυστηρά μηχανολογική καθώς κάνεις και ηλεκτρολογικής φύσεως μαθήματα/εργαστήρια που είναι καλό κατά τη γνώμη μου...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.