Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση από υπαγωγή αυθαιρέτου στον Ν.4178


angel30

Recommended Posts

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα να μου απαντήσει, αν γίνεται να είναι και μηχανικός ακόμα καλύτερα. Λοιπόν βρίσκομαι σχεδόν στο τέλος της τακτοποίησης πρώτης κατοικίας αυθαίρετης σύμφωνα με τον Νόμο 4178 από τον τον 4014. Λογικά τέλος του μήνα θα πρέπει να πάρω τη βεβαίωση από τον μηχανικό η οποία ισχύει για 2 μήνες. Έχω το εξής πρόβλημα όμως!!! Εφόσον το σπίτι είναι εκτός σχεδίου και αυθαίρετο υπάρχει προσύμφωνο  λόγω κληρονομιάς παλαιότερα όπου τρίτοι μας μεταβιβάζουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Γι' αυτό τον λόγο δεν έχει γίνει οριστικό συμβόλαιο προς το παρόν επειδή το σπίτι είναι αυθαίρετο. Στο προσύμφωνο μέσα υπάρχει ο όρος ότι το οριστικό συμβόλαιο θα γίνει εντός 1 μηνός από την νομιμοποίηση του αυθαιρέτου κτίσματος. Το θέμα φυσικά είναι το εξής όπως και όλος ο κόσμος λίγο πολύ δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να πληρώσω τους φόρους διότι έχω ήδη 2 δάνεια και δεν μπορώ να πάρω και τρίτο και η εφορία δεν κάνει ευκολίες σχετικά. Οπότε λήγει το προσύμφωνο. Επειδή όμως τα ποσά των φόρων που προκύπτουν δεν τα γνωρίζω ακόμη εφόσον θα πρέπει να πάω τα χαρτιά τακτοποίησης του αυθαιρέτου στον συμβολαιογράφο και δεν γνωρίζω ακόμη αν θα κάνω οριστικό συμβόλαιο ή θα κάποια ανανέωση του προσυμφώνου.  Μπορεί ο μηχανικός να καθυστερήσει να βγάλει την βεβαίωση από το σύστημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα πχ 1 ή 2 μήνες, για να προλάβω να τρέξω να δω με συμβολαιογράφους και δικηγόρους πως κινηθώ??? Ή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό??? Γνωρίζω ότι βγαίνει ηλεκτρονικά η βεβαίωση, αλλά τίποτα παραπάνω. Παρακαλώ πάρα πολύ ας με ενημερώσει κάποιος μηχανικός που γνωρίζει γιατί έχω πελαγώσει και δεν θα ήθελα να βρεθώ προ τετελεσμένων. Θα σας ήμουν ευγνώμον αν μου απαντούσατε εγκαίρως.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

επειδη δεν λες,

- τι εμβαδο εχει το γηπεδο

- τι εμβαδο εχει το κτισμα

-πότε και τί χτισθηκε και απο ποιόν

-ποιος πεθανε και πότε

-ποιος εκανε προσυμφωνο

-τι σημαινει "μεταβιβαζουν το μεριδο που τους αναλογει"

- τι σημαινει "ληγει  το προσυμφωνο"

 

καλο θα ηταν να πατε με τον μηχανικο σου στον συμβ/φο απο τωρα.....

 

να ξεδιαλυνουν τα πραγματα και να προγραμματισετε τις ενεργειες σας.

 

υγ

εμεις...εδω θα ειμαστε...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! Να ξεδιαλύνω όσο μπορώ το τοπίο. Πέθανε ο πατέρας μου πριν 10 χρόνια και είχε 2 κόρες από τον πρώτο γάμο του. Και διεκδίκησαν από το σπίτι μας την πρώτη κατοικία (αυθαίρετο). Οπότε, μας παραχώρησαν το μερίδιο τους από το σπίτι μας με το προσύμφωνο στο οποίο αναφέρθηκα!!! Και έχει αυτόν τον όρο μέσα, η απαίτηση των πωλητριών προς τις αγοράστριες (εμένα και τη μητέρα μου) είναι να γίνει το οριστικό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει συμβόλαιο οριστικό συμβόλαιο μέσα σε ένα μήνα από τη νομιμοποίηση του κτίσματος θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν κατά κάποιο τρόπο και να μας πάνε δικαστικώς και να έχουμε χειρότερα μπλεξίματα!!! Και ποιος ο λόγος να μην είμαστε καλυμμένες εγώ και η μητέρα μου και βρεθούμε απέναντι στο νόμο??? Το οικόπεδο του σπιτιού μας είναι 430 τ.μ. και το κτίσμα 86 τ.μ. 

Από τη στιγμή που υπάρχει αυτός ο όρος μέσα στο προσύμφωνο, πρέπει να γίνουν 1 από τα 2. Ή θα ζητήσουμε να μας κάνουν νέο προσύμφωνο οι κόρες του πατέρα μου από τον πρώτο γάμο του, πράγμα που μπορεί και να αρνηθούν ή να κάνουμε συμβόλαια μέσα σε ένα μήνα από τη βεβαίωση του μηχανικού, κάτι το οποίο πρακτικά αδύνατον αυτή τη στιγμή διότι δεν υπάρχει καθόλου μα καθόλου η οικονομική δυνατότητα και είμαστε πολύ δύσκολα οικονομικά έχοντας 2 δάνεια σε σημείο που τα βιώσιμα το μήνα έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Γι' αυτό τον λόγο και ζήτησα να μου απαντήσει κάποιος μηχανικός αν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο να καθυστερήσει η βεβαίωση ή αν θεωρείτε παρατυπία ουτωσώστε να δούμε πως θα κινηθούμε. Η μηχανικός μας έχει πολιτευτεί και δεν μπορώ να τη βρω με τίποτα. Αδιαφορεί πλήρως... Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω πια... Την έχουμε πληρώσει και μας είπε όταν συναντηθούμε στις 30 του μήνα ότι θα πάρουμε και την βεβαίωση στα χέρια μας. Δεν ξέρω αν την έχει βγάλει ήδη ή αν θα την βγάλει εκείνη τη στιγμή. Θερμή παράκληση να μου απαντήσει κάποιος μηχανικός, έχω πελαγώσει πάρα πολύ!!!! Ειλικρινά δεν θέλω να βρεθώ στον δρόμο. Και θέλω πάση θυσία να μάθω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο να γίνει. Δεν είναι ωραίο πράγμα, να μη μπορούμε να βρούμε τον μηχανικό μας όταν τον θέλουμε και να αδιαφορεί. Γι' αυτό και ζητάω μία δεύτερη γνώμη!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου κράτα αυτό που σου είπε πριν ο Δημήτρης

 

"καλο θα ηταν να πατε με τον μηχανικο σου στον συμβ/φο απο τωρα.....

να ξεδιαλυνουν τα πραγματα και να προγραμματισετε τις ενεργειες"

Link to comment
Share on other sites

 Η μηχανικός μας έχει πολιτευτεί και δεν μπορώ να τη βρω με τίποτα. Αδιαφορεί πλήρως... Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω πια... Την έχουμε πληρώσει και μας είπε όταν συναντηθούμε στις 30 του μήνα ότι θα πάρουμε και την βεβαίωση στα χέρια μας.

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Θα της ... πείς οτι μην σου κάνει "οριστική υπαγωγή", "ούτε δηλώσει ημερομηνία αυτοψίας", θα πάρεις τον Συμβολαιογράφο να συνενοηθείς πότε θα σου κάνει το συμβόλαιο. Και 10 μέρες πριν θα της ζητήσεις να σου εκδώσει.

Αν την έχει δηλώσει ήδη, θα της πεις " να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στο ΤΕΕ", να της γυρίσει την δήλωση σε "προηγούμενο στάδιο" ώστε να δηλώσει ημερομηνία αυτοψίας, όταν εσύ της πεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έρχεται όμως γιατί πολιτεύεται και αδιαφορεί δυστυχώς....!!! Εντάξει ας μας δώσει τα χαρτιά να το κοιτάξουμε εμείς!!! Το θέμα όμως είναι γίνεται να καθυστερήσει να βγει η βεβαίωση??? Γιατί αυτό είναι που επείγει αυτή τη στιγμή όσο τίποτα άλλο. Την έχουμε πληρώσει κανονικά. Και παρόλο που της έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε παράπονο που δεν την βρίσκουμε εκείνη αδιαφορεί. Εντάξει υπάρχουν και επείγοντα θέματα και δεν μπορεί να τα αφήνει έτσι. Άλλωστε έχει πληρωθεί και με το παραπάνω από τη πλευρά μας. Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Σας παρακαλώ μπορείτε να μου δώσετε μία συμβουλή και να μου εξηγήσετε αν είναι εφικτό να καθυστερήσει κάτι τέτοιο?? Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

 

 

Πήρα τηλέφωνο στο γραφείο έχει τηλεφωνητή. Την παίρνω τηλέφωνο στο κινητό στο ένα δεν το σηκώνει, στο άλλο μου την απορρίπτει...!!!! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω πια :/

Link to comment
Share on other sites

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Θα της ... πείς οτι μην σου κάνει "οριστική υπαγωγή", "ούτε δηλώσει ημερομηνία αυτοψίας", θα πάρεις τον Συμβολαιογράφο να συνενοηθείς πότε θα σου κάνει το συμβόλαιο. Και 10 μέρες πριν θα της ζητήσεις να σου εκδώσει.

Αν την έχει δηλώσει ήδη, θα της πεις " να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στο ΤΕΕ", να της γυρίσει την δήλωση σε "προηγούμενο στάδιο" ώστε να δηλώσει ημερομηνία αυτοψίας, όταν εσύ της πεις.

Ωστόσο όμως αν αργήσουμε να κάνουμε συμβόλαια πχ 1 χρόνο μετά λογικά δεν θα είναι εφικτό να γίνει αυτό. Σωστά???

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχεις καθολου

Καταλαβαινω την αγωνια σου αλλα ειναι κατι τοσο απλοικο που δε θα επρεπε να σε απασχολει.

και εξηγουμαι.

Το προσυμφωνο εχει ορο να γινει οριστικο 1 μηνα μετα την περαιωση.

Ακομα και να περαιωσε ο μηχανικος σας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ εκτος απο εσας και τον ιδιο.

 

Οποτε εν προκειμενω, ανα πασα ωρα και στιγμη, στελνεται ενα ηλεκτρονικο αιτημα για ανοιγμα της αιτησης, αυτη ανοιγει και παυει να ειναι περαιωμενη μεχρι να εχετε την οικονομικη ανεση να ολοκληρωσετε τη διαδικασια οριστικου συμβολαιου.

 

Και να μην τον βρεις τωρα, θα τον βρεις στις 30 του μηνος. Θα τον βρεις το καλοκαιρι, θα τον βρεις καποια αλλη στιγμη. Θα του εξηγησεις και θα ανοιξει τη δηλωση.

Οποτε οταν αποφασισεις να κανεις οριστικο συμβολαιο, αυτος θα περαιωσει και ημερομηνια περαιωσης θα φαινεται η τελευταια. ΟΚ, θα φαινεται το ανοιξε-κλεισε αλλα δεν απασχολει κανενας.

 

Μεινε ησυχος, δε θελει αγχος. Θελει υπομονη και τροπο χειρισμου και να εισαι σιγουρος πως το σπιτι σου δεν προκειται να το χασεις.

 

Αρκει μεχρι το Φλεβαρη του 2015 να εχεις βρει τα χρηματα για τους φορους για να κανεις οριστικο γιατι τοτε ειναι η καταληκτικη ημερομηνια του Νομου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.