Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέα δεξαμενή αερίου στη Ρεθυβούσα


Engineer

Recommended Posts

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες κατασκευής της τρίτης δεξαμενής στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα αναβάθμισης του δυναμικού της Ρεβυθούσας και βασική υποδομή για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

 

Η προσθήκη της τρίτης δεξαμενής, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΔΕΣΦΑ, αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο κατά 73%, από 130.000 κυβικά μέτρα LNG σε 225.000 κυβικά μέτρα.

 

Η τρίτη δεξαμενή αποτελεί μέρος του έργου της δεύτερης αναβάθμισης του σταθμού της Ρεβυθούσας, συνολικού προϋπολογισμού 156,25 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ακόμα την αύξηση κατά 40% του ρυθμού επαναεριοποίησης του LNG, την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων που θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγαλύτερων πλοίων, χωρητικότητας ως και 260.000 κυβικών μέτρων, καθώς και την αναβάθμιση του μετρητικού σταθμού στο σημείο εισόδου Αγία Τριάδα.

 

Ασφάλεια εφοδιασμού

Η νέα δεξαμενή αυξάνει τον χρόνο προσωρινής αποθήκευσης του LNG από 18 ημέρες που είναι σήμερα, βελτιώνοντας την ασφάλεια εφοδιασμού και δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες με μικρότερες καταναλώσεις να δραστηριοποιηθούν. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, η οποία σήμερα σχεδόν μονοπωλείται από τη ΔΕΠΑ. «Η Ρεβυθούσα αποτέλεσε την αφετηρία για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς. «Η δεύτερη αναβάθμιση είναι έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας τροφοδοσίας και θα συμβάλει στην αύξηση του ανταγωνισμού στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνδυασμό με το έργο εγκατάστασης μόνιμης αμφίδρομης ροής στον μετρητικό σταθμό συνόρων Σιδηροκάστρου, στη διασύνδεση του αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας, θα καταστεί εφικτή η διαμετακόμιση ποσοτήτων φυσικού αερίου και σε άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Ξιφαράς.

 

To έργο θα επιχορηγηθεί κατά 35% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Το υπόλοιπο 65% θα καλυφθεί από τον ΔΕΣΦΑ με ίδια κεφάλαια και δανεισμό. Ηδη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει δάνειο 80 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113277352

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.