Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς την εφορία σε περισσότερες δόσεις, προωθεί το οικονομικό επιτελείο


Engineer

Recommended Posts

Διεύρυνση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία. Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

 

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.

 

Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων κρίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ” αυτήν.

 

Ενδεικτικό είναι ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014) οι οποίες στο τέλος Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που του υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου ενώ η αύξηση τους συνεχίζεται και τον Μάιο

 

Η νέα ρύθμιση εκτιμάται ότι θα συμβάλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/σχ...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δόσεις από τη μία παράβολα από την άλλη.....Κάπου άκουσα λέει για 120 δόσεις ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά ταμεία...Το πρώτο μέτρο απέτυχε λέει και το ξανασκέφτηκαν. Τυχαία μετά τις εκλογές. Από την άλλη και 300 δόσεις να βάλεις αν δεν υπάρχουν μπικικίνια δεν γεμίζουν τα ταμεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απ το ολοτελα καλη κι παναγιωταινα

Δεν ξερω αν επιτελους καταλαβανε οτι οσο πιο ελαστικα και φιλολαικα μετρα παιρνουν, τοσο περισσοτερο θα παιρνουν τον κοσμο με το μερος τους.

Ενας φορολογουμενος που χρωσταει στην εφορια 10.000€ (πολυ λογικο ποσον), σε 12 δοσεις εχει 830€ το μηνα.

Ποσο μη διαχειρισιμο αν μη τι αλλο.

Επιμηκυνοντας τις δοσεις, βγαινει δοση 210€ το μηνα, αρκετα διαχειρισιμη οποτε καποιος θα το σκεφτει.

 

Πλεον εχουν βγει και 12 ατοκες με χρηση πιστωτικης απο καποια τραπεζα (ενδεικτικα Αττικα, 9 ατοκες σε Eurobank και παει λεγοντας) που κανουν επισης βατη μια δοση ετησιου φορου απο το να παει καποιος να σκασει 3 χιλιαρικα φερ ειπειν (η να τα πιστολιασει επ αοριστον)

 

Εδω ακομα και τωρα υπαρχουν εφοροι στριμμενα αντερα που δε δινουν φορολογικη ενημεροτητα σε φορολογουμενο που θελει να πουλησει το σπιτι του με σκοπο να αποπληρωσει τα χρεη του (παρακρατουνται απο τη συμβολαιογραφο και αποδιδονται) αλλα του ζητουν πρωτα να ξεπληρωσει το χρεος του και υστερα να παρει ενημεροτητα (γιατι αραγε?) ακομα και σε περιπτωσεις που η εμπορικη αξια του ακινητου ειναι χαμηλοτερη απο το χρεος του...

 

Τι να λεμε τωρα... Μυαλο χρειαζεται. Μυαλο και διαλλακτικοτητα...

 

Τι λεω τωρα ε?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αναζητώ την ετυμολογική συνάφεια της λέξης 

"μπoυρδέλο" με τη λέξη "μπούρδες"

..

ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

..

και οι ελάχιστοι έχοντες μικρομεσαίοι γιατί να πληρώσουν? για να πετάνε οι πολιτικοί στις μαύρες τρύπες που διαρκώς δημιουργούν? άσε που μέχρι να φτάσει το υπ.οικ. να κάνει αυτό που "σχεδιάζει" ο αριθμός των καταχρεωμένων θα έχει ξεπεράσει τον αριθμό του ενεργού πληθυσμού

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σύγχρονα  οικονομικά  Νταχάου  της  Γερμανίας   στην  Ελλάδα   όλος  ο  κόσμος 

Να  χρωστά  και  να  πληρώνει  με  δόσεις  και  έτσι  δόση  με  την  δόση  να  χάνει  την  ζωή  του   

Και  να  μένουν  τα  υποθηκευμένα   στον  δανειστή  ατόφια    .

αληθεια  αν  αυτα  τα  μετρα  ειχαν  επιβληθει  στην  γαλλια  και  γερμανια  πως  θα  αντιδρουσαν ;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.