Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετο από το μέλλον


Engineer

Recommended Posts

Αποτελεί το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης και η ανέγερσή του έχει κριθεί παράνομη από το ΣτΕ. Για την κυβέρνηση Σαμαρά όμως, δεν είναι παρά μια μεγάλη επένδυση. Παρόλο που ήδη συμπληρώνει περίπου μία δεκαετία παράνομου βίου, εντάχθηκε στον νόμο που ρυθμίζει μελλοντικές επενδύσεις.

 

Το εμπορικό κέντρο Athens Mall στο Μαρούσι είχε από την αρχή της ανέγερσής του προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών για το μέγεθος, τη θέση του και για τις συνθήκες κατασκευής του από την Lamda Development.

 

Κάποιες καταγγελίες δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, καθώς χρόνια μετά την κατασκευή του το έκρινε τελεσίδικα παράνομο και αυθαίρετο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση το ενέταξε στις μελλοντικές στρατηγικές επενδύσεις της χώρας. Μετά την απόφαση της διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων δίνεται η ευκαιρία στην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Λάτση να μην πληρώνει ούτε ευρώ ως πρόστιμο αυθαιρέτου.

 

Το Mall εντάσσεται αναδρομικά στις fast track επενδύσεις για «νέες εργασίες» στο κέντρο που ήδη λειτουργεί.

 

Πηγή: http://www.thepressp...r/article/63233

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ας αρχίσουμε τώρα να διαμαρτυρόμαστε, που χάσαμε την τακτοποίηση ... θέλαμε να πληρωθεί και πρόστιμο !

Τώρα που πήρε τη δουλειά η ΔΟΚΚ και θα το νομιμοποιήσει, να δω τι θα λέμε ... εμεις και το ΣτΕ ...

Σωστά η κυβέρνηση υπενθύμισε ... οι νόμοι εφαρμόζονται σε επενδύσεις από ένα κρίσιμο μέγεθος και κάτω !

Εξ άλλου αν υπήρχε κάτι κακό, θα είχαν κάνει ανακοινώσεις οι σύλλογοί μας !

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Το Mall χτίστηκε κανονικά με άδεια. Μετά έγινε ανάκληση της άδειας γιατί κακώς είχε δοθεί αφού δεν τηρήθηκαν ορισμένες διαδικασίες (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ.). Το θέμα είναι ότι φταίει η πολεοδομία που έδωσε την άδεια και όχι η Lamda Development. Άρα αν κάποιος πρέπει να πληρώσει πρόστιμο, αυτός είναι η πολεοδομία.

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το Mall χτίστηκε κανονικά με άδεια. Μετά έγινε ανάκληση της άδειας γιατί κακώς είχε δοθεί αφού δεν τηρήθηκαν ορισμένες διαδικασίες (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ.). 

ας μην ξεχνάμε την διαπλοκή και τις εντολές χαριστικές διατάξεις με υπογραφή υπουργού (Μπενύτο)

αλλά τα ξανάπαμε αυτά

http://www.michanikos.gr/topic/37908-%CE%A3%CF%84%CE%95-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%84/

http://www.michanikos.gr/topic/38185-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-mall-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-10000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ ως προς αυτό. Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό "αυθαίρετο". Αν όταν χτιζόταν είχε άδεια και χτίστηκε όπως ακριβώς λέει η άδεια, τότε δεν είναι αυθαίρετο. Είναι όπως τα παλιά σπίτια πάνω στο κύμα. Χτιστήκανε με άδεια. Σήμερα δεν θα έβγαινε τέτοια άδεια. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αυθαίρετα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.