Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερχονται ρυθμίσεις για δασικά, αιγιαλό, χρήσεις γης και χωροταξία


Engineer

Recommended Posts

Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, που αφορούν μεταξύ άλλων το νομικό «ξεκαθάρισμα» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, σε μια αναθεώρηση της δασικής νομοθεσίας που θα επιταχύνει την εκπόνηση των δασικών χαρτών, την τροποποίηση του πλαισίου για τον αιγιαλό και την παραλία και τη δημιουργία ενός «ευέλικτου» πλαισίου για τη χωροταξία και τις χρήσεις γης περιλαμβάνει το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Ανάμεσα στις δράσεις που επίκεινται άμεσα είναι η χωροθέτηση των δύο πρώτων ΧΥΤΑ για επικίνδυνα απόβλητα στην Ελλάδα και σειρά ρυθμίσεων για το κτηματολόγιο. Οπως προκύπτει από το αναθεωρημένο κείμενο, μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται:

 

• Η αναθεώρηση της δασικής νομοθεσίας, «ώστε να υποστηριχθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των δασικών χαρτών». Θα γίνει σε δύο φάσεις: με μια «επικαιροποίηση» της νομοθεσίας για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις τον Ιούνιο και την κωδικοποίηση της δασικής νομοθεσίας έως τον Δεκέμβριο.

 

• Η θέσπιση νέου πλαισίου που θα μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για τον στρατηγικό και τον πολεοδομικό σχεδιασμό και θα κάνει πιο «ευέλικτες» τις χρήσεις γης. Το σχετικό σχέδιο νόμου, που αποδομεί τη χωροταξική νομοθεσία, δόθηκε τον Μάιο σε δημόσια διαβούλευση.

 

• Η αναθεώρηση των χρήσεων γης, προκειμένου να ενισχυθεί η ΕΤΑΔ και συνακολούθως το ΤΑΙΠΕΔ στο ξεκαθάρισμα του καθεστώτος των δημοσίων ακινήτων που προορίζονται για πώληση. Οι νέες ρυθμίσεις θα αφορούν και τον χωροταξικό σχεδιασμό, τις δασικές εκτάσεις και τον αιγιαλό των προς πώληση ακινήτων, ενώ θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για την πώληση των καταπατημένων εκτάσεων στους καταπατητές. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η δυνατότητα δόθηκε πρόσφατα για αποψιλωμένες δασικές εκτάσεις που καλλιεργούνται, με πρόσφατο σχέδιο νόμου προτείνεται να επεκταθεί σε όλες τις αγροτικές εκτάσεις, επομένως προφανής στόχος είναι να επεκταθεί η δυνατότητα στα δάση και στον αιγιαλό. Επίσης, ανάμεσα στις δράσεις που έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί ή θα δρομολογηθούν άμεσα είναι η αναθεώρηση του δικτύου κτηματολογικών γραφείων σε όλη τη χώρα, η λειτουργία δύο πρώτων οριστικών κτηματολογικών γραφείων και η ανάθεση δασικών χαρτών για το 46,5% της χώρας.

 

Πηγή: http://www.kathimeri...s-kai-xwrota3ia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.