Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δέκα χρόνια ζωής απομένουν στο ΤΣΜΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

Ναι αλλά για να αναλάβει κάποιος ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα, δεν θα είναι απαραίτητη η εγγραφή του στο ΤΕΕ; Και με όλους διεγραμμένους απο το ΤΕΕ, αναρωτιέμαι ποιος θα τα εκτελεί; Οι μισθωτοί σε Κράτος και Τράπεζες (μόνο αυτοί έμειναν); Το μόνο ύστερα που σκέφτομαι είναι το τραγελαφικό  να κρατάει ένας βιβλία και εισφορές Τσμεδε, για να δουλεύουν απο πίσω του 5 μηχανικοί ίδιας ειδικότητας..

στο ΤΕΕ θα γραφεσαι προφανως (εκτος και αν δεν υπαρχει ουτε το ΤΕΕ.....),απλα το θεμα της συνταξης και της ασφαλειας υγειας θα το αναλαμβανεις εσυ,αρα δεν θα γραφεσαι στο ΤΣΜΕΔΕ (που φυσικα τοτε θα ειναι ΟΑΕΕ). Αλλωστε το μελλον του ασφαλιστικου στην Ελλαδα προβλεπει συνεργασια δημοσιων ταμειων και ιδιωτικων ασφαλιστικων εταιρειων και σε αναλογια που θα αποφασιζει ο ασφαλισμενος (καποιος θα μπορει να επιλεγει αποκλειστικα ιδιωτικη ασφαλιση και για συνταξη και για υγεια).Σκεψου αν τα χρηματα που δινουμε σημερα στο ΤΣΜΕΔΕ (και χωρις τις αυξησεις) τα διναμε σε μια ιδιωτικη ασφαλιστικη οι παροχες και η συνταξη θα ηταν με διαφορα καλυτερες.

Το τραγελαφικο που λες εφαρμοζεται και σημερα. Ενας φαινεται και απο πισω υπαρχουν 2-3......τι νομιζεις? ολοι οσοι διαγραφονται απο τα ταμειο δεν αφηνουν και το επαγγελμα,προσπαθουν να απασχοληθουν με καποιο τροπο, χωρις απλα να βαζουν καπου υπογραφη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και αν αυτές είναι οι προβλέψεις τότε γιατί όλοι εμείς να πάμε να πληρώσουμε τις εισφορές μας, για να μας πουν σε 10 χρόνια συγγνώμη αλλά τα ταμείο σας πτώχευσε και δεν θα πάρετε τίποτα! Όπως άνοιξε το επάγγελμα αας μας αφήσουν να ασφαλιζόμαστε και όπου γουστάρουμε, γιατί με τόσα που πληρώνουμε η BUPA θα έστελνε έκτακτη πτήση να μας πάει στην Αγγλία για ότι μας συνέβαινε.

Link to comment
Share on other sites

και αν αυτές είναι οι προβλέψεις τότε γιατί όλοι εμείς να πάμε να πληρώσουμε τις εισφορές μας, για να μας πουν σε 10 χρόνια συγγνώμη αλλά τα ταμείο σας πτώχευσε και δεν θα πάρετε τίποτα! Όπως άνοιξε το επάγγελμα αας μας αφήσουν να ασφαλιζόμαστε και όπου γουστάρουμε, γιατί με τόσα που πληρώνουμε η BUPA θα έστελνε έκτακτη πτήση να μας πάει στην Αγγλία για ότι μας συνέβαινε.

γιατι αγαπητε αν δεν το κανεις θα το κανουν απο μονοι τους απο τις καταθεσεις σου (αν εχεις) ή απο καποιο περιουσιακο στοιχειο.Αν δεν εχεις ουτε αυτο τοτε απλα θα στα ζητησουν με την εφορια. Ο Θεοχαρης εφυγε αλλα το "πνευμα" του ειναι εκει......

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα συνταξιοδότησης είναι αναδιανεμητικό. Θα έπρεπε να ήταν ανταποδοτικό και αυτό θα γίνει, είτε το θέλουν, είτε όχι.

 

Το σύστημα συνταξιοδότησης για να είναι κοινωνικά δίκαιο θα έπρεπε να είναι ανταποδοτικό, αφού όμως εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους (πράγμα που το καθιστά εν μέρει διανεμητικό).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ΒΙΩΣΙΜΟ (π.χ. όχι συντάξεις 4.000€/μήνα με δανεικά - βλ. αύξηση του χρέους).

 

Φυσικά θίγονται όσοι κατέβαλαν εισφορές επί 30 και πλέον χρόνια, αλλά σαν μηχανικοί που είναι, έχουν στοιχειώδη επαφή με αριθμούς και γνώριζαν τι επίκειται.

 

Δες το και αλλιώς: το σωστό είναι όσοι κατέβαλαν 30 χρόνια εισφορές να λάβουν τη σύνταξη που αντιστοιχεί στις εισφορές αυτές και όχι την υπέρογκη σύνταξη που τους 'υπόσχονταν' μη βιώσιμοι συνταξιοδοτικοί νόμοι (και λαϊκιστές πολιτικοί).

 

Λυπάμαι, αλλά κανείς από την γενιά μου, δεν είναι διατεθιμένος να καταβάλλει τέτοιο ύψος εισφορών, που να εξασφαλίζει συντάξεις μεγαλύτερες από τις αμοιβές των ενεργών πολιτών.

 

+1

 

Και ειδικά μιας γενιάς που κινδυνεύει να μην δει ποτέ σύνταξη.

 

Μην είσαι τόσο απαισιόδοξος. Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε το νέο σύστημα σωστά.

Link to comment
Share on other sites

ευθύνες δεν θα αποδοθούν πουθενά εκτός αν μπουν και οι δικαστικοί στο ταμείο  :mrgreen:  :mrgreen:

καθ' ό όπως απεφάνθησαν το γενικό συμφέρον (τι εννοούν μ' αυτό ? μάλλον το δικό τους και των πολιτικών πατρώνων τους) προέχει του ατομικού (της κάθε καθαρίστριας ή πτανας εργαζόμενου μηχανικού) -ασχέτως αν αθροιστικά τα ατομικά υπερβαίνουν το γενικό αριθμητικά

 

δεν περιμένω από αναξιοπρεπείς να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συντάξεις

 

μπορούν να κατασχεθούν οι περιουσίες των πολιτικών και λοιπών που πλούτισαν μεθοδεύοντας όλες τις καταστροφές που βλέπουμε γύρω ? (ρητορικό)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

stat δεν είμαι απαισιόδοξος. Ρεαλιστικά εξετάζοντας την κατάσταση στην χώρα την τελευταία 15ετία, προκύπτει αβίαστα η έλλειψη ορθολογισμού μας, ως λαός.

 

Πριν 2 ημέρες δημοσιεύτηκε ο παρακάτω πίνακας, για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για τις επιχορηγήσεις του κρατικού Προϋπολογισμού στα ασφαλιστικά ταμεία, για να καλυφθούν τα ελλείματά τους. Εξαιρείται το δημόσιο και παρατηρώ ότι απουσιάζει και το δικό μας ταμείο-ίσως εντάσσεται στα "λοιπά" ή ίσως δεν έλαβε επιχορήγηση άμεση.

 

Οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, Ταμείου Νομικών, Συμβολαιογράφων, κτλ. δεν αποτελούν ουσία επιχορηγήσεις? Τουλάχιστον οι νομικοί επέδειξαν και ευφυία ανώτερη της δικής μας : αφαιρούσαν τις κρατήσεις υπέρ του Ταμείου τους που κατέβαλαν οι πελάτες, από τα ποσά που έπρεπε να αποδίδουν προσωπικά για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Κάτι που ειλικρινά θεωρώ απόλυτα λογικό και μάλιστα ενέχει στην λογική του την αναλογικότητα εισόδων. Και όχι σαν το ΤΣΜΕΔΕ που είχε δίπορτο σύστημα.

 

Το PSI κούρεψε 12 δισ.. Και μόνο το ποσό της ετήσιας επιχορήγησής τους, ξεπερνούσε αυτό το εφάπαξ κούρεμα. Δεν καταστράφηκαν τα ταμεία από το PSI. Η σταγόνα που ξεχύλισε το σύστημα ήταν.

post-28360-0-28477700-1403016648.jpg

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με τον πινακα ειμαστε στους λοιπους φορεις,αρα ενα κομματι απο τα 270 εκατ. ευρω.Να τους τα δωσουμε πισω και να μας δωσουν τα 2 δις απο το psi.Mπορει να χαθηκαν 12 δις απο το psi  (17 δις ξερω εγω) αλλα ηταν απο λιγα ταμεια που ειχαν αποθεματικο. Αλλα ο πινακας ειναι προκληση!!!!!!!!!!!

 

οι αγροτες......αυτοι τα εφαγαν στα κωλομπαρα στα χωρια και στις αλλοδαπες πουτανες,απο τα 74 δις ποσα αραγε να πηγαν σε Αλβανια,Ρωσια,Ουκρανια κλπ σαν καταθεσεις ?

 

αυτοι φυσικα ακομα ειναι μια χαρα, με ειδικη μεταχειρηση,εχουν εκλογικη δυναμη βλεπετε και στηριζουν τους βουλευτες της περιφερειας.Τα ζωα ψηφιζουν τα ζωα!!!!!!

 

(μην με πειτε κοινωνικο ρατσιστη,πραγματιστης ειμαι απλα)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει δώσει τίποτα στο ΤΣΜΕΔΕ, σύμφωνα με το ΤΕΕ αυτά που οφείλει είναι περίπου 660 εκατομύρια και αυξάνονται, γι' αυτο και δεν εμφανίζεται στον παραπάνω πίνακα το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Επειδή το κεντρικό ΤΕΕ κοιμάται, και κακά τα ψέματα δεν πολυνοιάζεται για το τί γίνεται στο ΤΣΜΕΔΕ μιας και πολλοί της αντιπροσωπίας είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει όλοι μας να πιέσουμε το τοπικά τμήματα του ΤΕΕ να πάρουν θέση ετσι ώστε να ασκήσουν πίεση κεντρικά.

 

Πάντως αυτό το μπουρδέλ@ δεν πάει πουθενά και όσο περιμένουμε απο χαρτογιακάδες να μεριμνήσουν για εμάς είμαστε χαμένοι. Απόσχιση του ταμείου τώρα και να πορευτεί μόνο του με διαχείριση όπως τα ιδιωτικά του εξωτερικού. Κάθε δυό ή τρία χρόνια να γίνονται εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο και ετήσιος διαφανείς λογιστικός έλεγχος για τα πεπραγμένα. Μόνο έτσι θα καταστεί βιώσιμο το ταμείο και θα έχουμε εγγραφές αντί για διαγραφές. Πολλά ακόμη μπορούν να ειπωθούν για μείωση εισφορών και αύξηση των παροχών με το ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητο, αλλά προς το παρόν αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε όλοι μας και όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς είναι για το πώς θα αποσχιστεί το ταμείο, όλες οι υπόλοιπες κουβέντες είναι παρηγορία στον άρρωστο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από 1/1/15 κάπου είδα ότι η εγγραφή στα επιμελητήρια θα ειναι προαιρετική. Οπότε καταλαβαίνετε ότι οποίος δεν ασχολείται με δημόσια εργα τουλάχιστον (ελάχιστοι έτσι και αλλιώς) δεν θα γράφεται κανείς. Να τελειώνει η ιστορία. Λίγοι μήνες ζωής έχει και το ταμείο και το ΤΕΕ

180 βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων ΛΥΣΣΑΞΑΝ να καταργηθεί αυτή η διάταξη που πέρασε μετά από πιέσεις της Τρόικας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.