Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε διαβούλευση προτεινόμενη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο του ΤΕΕ


tomkat

Recommended Posts

@atsalovegas

Κατατακτήριες

Θα ενδώσω και θα αναφερθώ στο θέμα που είναι off topic.

Οι κατατακτήριες δεν αφορούν ειδικά τους ΤΕ αν θέλουν να γίνουν ΠΕ. Υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς. Εκτός αν εννοείται ότι υπάρχει μια μικρή προτίμηση όταν ένας απόφοιτος ΤΕΙ διαγωνίζεται για θέση σε ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα οπότε δεσμεύονται παραπάνω θέσεις.

Θα υποψιαστείτε ότι το όλο θέμα κάπου πάσχει αν παρατηρήσετε το εξής. Υπάρχει η Σύμβαση αναγνώρισης της Λισαβόνας (http://en.wikipedia.org/wiki/Lisbon_Recognition_Convention) που αφορά την αναγνώριση πτυχίων και τμημάτων σπουδών ( degrees and periods of study) στον ευρωπαϊκό χώρο. Η σύμβαση επεξεργάστηκε υπό την σκέπη του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO. Το  Συμβούλιο της Ευρώπης έχει 47 κράτη μέλη και την συνθήκη έχουν υπογράψει και κυρώσει όλα εκτός από δύο. Τα κράτη αυτά είναι το Μονακό και … η Ελλάδα. Χμμμμ

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι και να κάνει η Ελλάδα δε μπορεί να κωφευει πλέον. Απλά αν τα είχε κάνει νωρίτερα μπορεί να ήταν ανθεκτικότερη στην κρίση. Αλλά έτσι δε γίνεται πάντα; Στην αρχή κάνουμε πως δεν ακούμε, μετά μας βαράνε καμπανάκια, μετά μας απειλούν, μας χώνουν πρόστιμα, φτιαχνουμε πατεντες "προς κουτόφραγκους" ωσπου στο τέλος μας τα φορανε καπέλο και χάνουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλά, και με δική μας προετοιμασία, χάνουμε λεφτά αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ των οδηγιών.

Ψευτομαγκες μια ζωη. Αυτά τελιώσανε όμως...

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι ότι είσαι υπεραισιόδοξος. Η ελλαδικές ηγεσίες μπορούν να κάνουν τον κινέζο ακόμα. Είναι όμως πιο δύσκολο τώρα. Και όποιος θέλει να αλλάξει κάτι ίσως βρει περισσότερους συμμάχους.

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι ότι είσαι υπεραισιόδοξος. Η ελλαδικές ηγεσίες μπορούν να κάνουν τον κινέζο ακόμα. Είναι όμως πιο δύσκολο τώρα. Και όποιος θέλει να αλλάξει κάτι ίσως βρει περισσότερους συμμάχους.

Για να δούμε... "Alea jacta est"

Link to comment
Share on other sites

Ένας φίλος,μου έστειλε το παρακάτω. Σε κάποιο σημείο,ο ΣΠΜΕ,εκβιάζει έμμεσα το ΤΕΕ,για ενεργοποίηση μηχανισμών (από μέρους του) απονομής ΕΔ,με την μη-υποχρεωτική εγγραφή σε αυτό (στα πρότυπα του ΓΕΩΤΕΕ). Περιληπτικά,προτείνουν η μαθητεία-εμπειρία,να αφορά μόνο τους πολιτικούς μηχανικούς του τεχνολογικού τομέα και τους μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων. Εναλλακτικά,8ωρες εξετάσεις πάλι μόνο για τους μηχανικούς ΤΕ (καθώς οι ΠΕ,εμπίπτουν στην κατηγορία ΜΕng,που σύμφωνα με την πρότασή τους,επαρκεί για να γίνουν τακτικά/συνδεδεμένα μέλη).

 

http://www.spme.gr/uploads/2796e5b009481e83.pdf

 

 

Το κύριο επιχείρημά τους είναι πως,η εμπειρία/μαθητεία των ΠΜ.ΠΕ,δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την υφιστάμενη αγορά και ειδικά δε,αυτή της επαρχίας. Με βάση αυτό το σκεπτικό,η ερώτησή μου είναι οτι αφου όλοι (ΠΕ & ΤΕ),δραστηριοποιούμαστε στη ίδια χώρα,με το ίδιο οικονομικό περιβάλλον/αγορά,πως η μαθητεία των ΠΜ.ΤΕ μπορεί να υποστηριχθεί στην ίδια αγορά και ειδικά της επαρχίας?

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Greek patents!!! λες και τοξερα (δεν ζητούσα κατι άλλο?)

 η μαθητεία των ΠΜ.ΠΕ δε μπορεί να υποστηριχθεί στην ίδια αγορά και ειδικά της επαρχίας αλλά των ΤΕ μπορεί... χαχαχαχα πέραν των άλλων, ομολογεί ότι οι Μηχανικάρες της επαρχίας δεν κάνουν φοβερες δουλειές? Γιατί δεν τους υποβιβάζει τότε;;;;;

 

Ναι μεν αναφέρει διεθνή πρότυπα (CEng κλπ), αλλά στην ουσία τα παρακάμπτει λέγοντας για εξετάσεις ΑΠΑΞ και ΜΟΝΟ πάνω στη διπλωματικη και ΜΟΝΟ σε "ΕΠΕΚΤΑΣΗ" Ε.Δ.

 

Δεν αναφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ νόμο που να διέπει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ περι ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, ΕΠΠ κλπ κλπ Αλλά ούτε κανέναν αντίστοιχο ΕΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Αντιθέτως άλλη μια φορά ξαναγράφουν παλαιοκομματικού τυπου ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνοντας όρους όπως "τεχνολόγους" (και πάντα με πεζά και ποτέ κεφαλαία), μαθητίες μόνο στους "τεχνολόγους" για επιμέρους ειδικότητες συνεχίζοντας την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

 

Για κολλέγια ΚΑΝΕΙΣ κουβέντα. ΜΟΝΟ οι ΤΕ ενοχλούν (της ΗΜΕΔΑΠΗΣ)

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Γιατι ετσι απλά θέλουν.

 

Αρα το γεγονός ότι οι Παλαιοί  Διπλ. τα πήραν ΟΛΑ και πάνω από αυτούς οι Παλαιοί Διπλ. Πολ. Μηχ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ... θέλουν κιάλλα και μάλλον πρέπει το χειροφίλημα να επεκταθεί καιι στα δύο χέρια...

Εγώ περιμένω να δω τους ΣΑΔΑΣ και ΠΣΔΑΤΜ... θα δηλώσουν υποταγή στους ΥΠΕΡΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ξεσπαζοντας μία ακόμα φορά στους "τεχνολόγους" και παραχωρώντας όλα τους τα ΕΔ στους ΠΜ και πάλι? ή θα πουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για τα αυτονόητα και ΔΙΕΘΝΩΣ εφαρμοσμενα;
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ: "Τι θα απογινουμε χωρις "τεχνολόγους"? Γιατί πως να το κάμωμε, οι "τεχνολόγοι" ήσαν μία κάποια λύσις για τις ψευτο-ισορροπίες του ΤΕΕ"

 

ΠΑΝΙΚΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Γίνεται διαβούλεση όπου μπορεί ο καθένας να εκφράσει την άποψή του ή μόνο οι δελφίνοι έχουν δικαίωμα έκφρασης;

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Γίνεται διαβούλεση όπου μπορεί ο καθένας να εκφράσει την άποψή του ή μόνο οι δελφίνοι έχουν δικαίωμα έκφρασης;

Γιατι εχεις καταλάβει ποιος κάνει τη διαβούλευση;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι είνα προτιμότερο να συνδέσουν τα Πολυτεχνεία και εν γένει τις σχολές με την αγορά εργασίας και να παραλείψουν την εκπαίδευση μετά τη λήψη του πτυχίου. Σύνδεση των σχολών εννοώ ο καθένας όταν είναι έτοιμος να βγεί από την κάθε σχολή, ανάλογα με τις δυνατότητες του και τη ζήτηση της αγοράς να έχει ήδη προτάσεις από εταιρείες γραφεία για εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.