Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό προσβασιμότητας σε ξενοδοχεία


SIRADRAB

Recommended Posts

Το διεθνές πρότυπο Accessibility pass για την πιστοποίηση της προσβασιμότητας σε ξενοδοχεία, που αποτελεί παγκόσμια εφαρμογή, παρουσιάστηκε χθες για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το πρότυπο πιστοποιεί την προσβασιμότητα υποδομών και υπηρεσιών των ξενοδοχείων καθώς και την ικανότητα των εργαζομένων σε αυτά να εξυπηρετούν τα άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και άτομα με αναπηρία.

Ολοκληρώθηκε δε, έπειτα από δύο χρόνια διαδικασιών από την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία PeopleCert με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

 

Για την επίβλεψη της ποιότητας του προτύπου και την επικύρωση νέων εκδόσεων έχει συσταθεί ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς στον χώρο του προσβάσιμου τουρισμού διεθνώς, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο διευθυντής Ερευνών του Κέντρου δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο σύμβουλος Τουρισμού και τέως γ.γ. του υπ. Τουρισμού, Ιωάννης Αγγλος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής της PeopleCert, Κωνσταντίνος Κεσεντές, ανέφερε ότι το πρότυπο υποστηρίζεται από 18 φορείς σχετικούς με την προσβασιμότητα σε 9 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή

 

Η εφαρμογή του έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά στην Ελλάδα με την πιστοποίηση 19 ξενοδοχείων και 164 εργαζομένων τους. Για την PeopleCert σημείωσε ότι διαθέτει 129 εργαζομένους και 1.000 εξωτερικούς συνεργάτες. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει 3,5 εκατ. εξετάσεις πιστοποίησης σε 22 γλώσσες. Τον τελευταίο χρόνο έχει διοργανώσει εξετάσεις σε 110 χώρες.

 

Posted Image

 

Μιλώντας στην εκδήλωση, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στη σημασία της πιστοποίησης Accessibility pass για την προσβασιμότητα στα ξενοδοχεία. Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εξετάζει κάθε πιθανή χρηματοδοτική παρέμβαση με ευρωπαϊκούς πόρους για την αναβάθμιση των υποδομών των ξενοδοχείων που θα θελήσουν να αποκτήσουν το σήμα προσβασιμότητας.

 

Πηγή: http://www.inewsgr.c...xenodocheia.htm - Έντυπη έκδοση Καθημερινή

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.