Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Engineer

Recommended Posts

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Greenpeace, Medasset, MOm, και WWF Ελλάς δηλώνουν την υποστήριξή τους στην ανεξάρτητη δράση «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό». Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία.

 

Η αξία των ακτών της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τα πολύτιμα τοπία για τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα για να την απολαύσουν. Αφορά και τις κρίσιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι ακτές για την προστασία των εδαφών από τη διάβρωση και για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που ελλείψει φυσικής προστασίας απαιτούν πολυδάπανες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας λύσεις.

 

Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία αποτελεί μια ωμή και εξωφρενικά μυωπική καταβαράθρωση του περιβαλλοντικού δικαίου, με πρόσχημα την προσέλκυση επενδύσεων. Δεν κατασπαταλά απλώς τον φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά ούτε καν εγγυάται την ασφάλεια δικαίου, το κοινωνικό δικαίωμα για πρόσβαση στις παραλίες και το κοινοτικό κεκτημένο για την ολοκληρωμένη διαχείριση του παράκτιου χώρου. Για τους λόγους αυτούς, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν επιβεβλημένη τη μη κατάθεση στη Βουλή οποιουδήποτε σχεδίου νόμου, το οποίο θα περιέχει τέτοιες διατάξεις.

 

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τα μέλη και υποστηρικτές τους, και βέβαια όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να τρέξουν για τις ακτές μας, μεταφέροντας συμβολικά, για 240 χιλιόμετρα, τη σκυτάλη για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Facebook: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό,

 

Πηγή: http://www.b2green.g...h.KWSehUYL.dpuf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε να σας κοπούν ΑΜΕΣΑ οι ορέξεις...Δεν πωλούνται οι ακτές αυτής της χώρας ούτε ενοικιάζονται, καλύτερα να πεινάσουμε 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά να αγοράσω η να νοικιάσω κάποια ακτή , αλλά επειδή ήδη έχουν καταπατηθεί εκατοντάδες χλμ , άναρχα μέσω των κολλητών και των επωνύμων και επειδή όντας πεινασμένοι ξεπουλάμε τα πάντα έναντι πινακίου φακής , η λογική λέει ότι μπορούμε να πετύχουμε την βέλτιστη λύση και να επιβάλλουμε τους κανόνες που και το περιβάλλον θα προστατεύσει και την ελεύθερη πρόσβαση θα επιτρέπει και ανάπτυξη και θέσεις εργασίας θα δούμε .

 

13000 χλμ ακτής έχουμε , το 1/3 της περιφέρειας της γης , δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα ?

 

Μπορούμε , αλλά πάντα οι λαικιστές και οι αρνητές ήταν εύκολοι σε αυτή την χώρα .

 

Κλασσικό παράδειγμα το Ελληνικό . Βερμπαλισμοί περί τεραστίου πάρκου , όταν δεν είναι ασφαλής η κουτσουλιά που λέγεται Πεδίο του Αρεως και τελικά πουλήθηκε τζάμπα στον Λάτση και δεν μίλησε κανένας από αυτούς που μίλαγαν όλα τα χρόνια .

 

Ουαί υμίν υποκριταί .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ συνάδελφε BAS σου έβαλα +1 για το πρώτο σου ποστ. Έχεις απόλυτο δίκαιο πως όλα θέλουν μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.