Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

άρθρο 15 παρ.4 και άρθρο 17 παρ.3 μετά τον 4258/2014


Recommended Posts

άρθρο 15 παρ.4 (μετά τον Ν.4258/14)

-Στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων επιτρέπεται η μερική εκσκαφή ή επιχωμάτωση του φυσικού εδάφους για την προσαρμογή του κτιρίου σε αυτό με την προϋπόθεση ότι σε κανένα σημείο η οριστική στάθμη του εδάφους δεν θα βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από το 1,50 μ. από την φυσική στάθμη του.

Σε περίπτωση εκσκαφής ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου για οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 20%, η στάθμη του φυσικού εδάφους μπορεί να υποβιβαστεί τεχνητά έως 2,00 μ. και να επιχωθεί μέχρι 1,00 μ. Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας, επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

 

άρθρο 17 παρ.3

-Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου ή γηπέδου επιτρέπονται οι παρακάτω διαμορφώσεις :

α)      Η τροποποίηση της φυσικής στάθμης του εδάφους των ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου μόνο για τη διευκόλυνση της φυσικής απορροής ομβρίων και μέχρι στάθμης ±1,00 μ. από το φυσικό έδαφος, εκτός των περιπτώσεων που εγκρίνονται από Συμβούλια Αρχιτεκτονικής. Σε περίπτωση εκσκαφής ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου με κλίση μεγαλύτερη του 20%, η στάθμη του φυσικού εδάφους μπορεί να υποβιβαστεί τεχνητά έως 2,00 μ. Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας επιτρέπονται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας, επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

 

 

​Κάτι δεν μου κολλάει , θα ήθελα μια γνώμη!

 

Link to comment
Share on other sites

Πριν το ν.4258/14 αυτά τα δύο ήταν ίδια ... όπως είναι και το φυσιολογικό. Δηλαδή ήταν ±1,00 μ. που δεν ήταν και το φυσιολογικό.

 

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, το να γράφεις σε ένα νόμο το ίδιο πράγμα σε πολλές θέσεις ίσως διευκολύνει και ξεκαθαρίζει πράγματα και όταν θα πάψει να ισχύει ο νόμος τον αλλάξεις ολόκληρο. Όταν όμως τροποποιείς τους νόμους με συχνότητα δυό-τρεις φορές το χρόνο και για μιά ολόκληρη γενιά ... τότε σίγουρα θα γίνει λάθος. Και ουδείς άσφαλτος !

 

Έτσι όπως έχει η κατάσταση σήμερα :

αν η περίπτωσή σου είναι εντός σχεδίου, έχεις το ±1,50 μ. ... αλλιώς μένεις με το ±1,00 μ. μέχρι νεωτέρας !

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τώρα με το Ν4280/14 έχει αλλάξει και το άρθρο 17 παρ. 3 και έγινε και αυτό στο 1,5μ. Η ερώτηση μου είναι αυτό ισχύει και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια?

Link to comment
Share on other sites

δες το άρθρο 2 ΝΟΚ (μετά τις τροπ/σεις του)

 

Επομένως η παρ 3 άρθρου 17 ισχύει και για τα  εκτός σχεδίου (γήπεδα)

άσχετα με το ότι η τροπ/ση (του  17 παρ 3) αναφέρεται σε οικόπεδα 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.