Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ το ύψος των προστίμων σε 13 περιπτώσεις περιβαλλοντικών παραβάσεων


Engineer

Recommended Posts

Στα 403.750 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των προστίμων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 13 μονάδες, ύστερα από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και υπογραφή του προϊσταμένου της υπηρεσίας και ειδικού γραμματέα Υδάτων Κωνσταντίνου Τριάντη.

 

Μεταξύ των μονάδων στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, περιλαμβάνονται μία επιχείρηση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, δύο επιχειρήσεις σκραπ, μία επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων, μία υγειονομική μονάδα, ένα ελαιουργείο, μία κεραμοποιία, μία βιομηχανία αλλαντικών, μία τεχνική εταιρεία, τρεις ΟΤΑ (δήμοι) και ένας σύνδεσμος διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

 

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, τα πρόστιμα αναφέρονται σε περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια ελέγχων από επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με κυριότερες τις παραβάσεις στη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις τιμών εκπομπών και παράνομη διάνοιξη δρόμου.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/υπ...ο-ύψος-των-προ/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνεται, εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί για την ασφαλή διαχείριση αποβλήτων να είναι ανάμεσα σ'αυτούς που παρανομούν... Αν ψάξετε λίγο στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ και βρείτε τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος από παρελθόντα έτη, θα βρείτε ουκ ολίγες από δαύτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.