Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση προθεσμιών για νομιμοποίηση αυθαιρέτων του Ν.4178/13


Engineer

Recommended Posts

Νέες προθεσμίες για την υπαγωγή αυθαιρέτων στον νόμο 4178/2013 και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζει με νέα υπουργική απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαος Ταγαράς, με στόχο να ενισχυθεί ο υποτονικός ρυθμός νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

 

Ειδικότερα, στον 4178/2013 (νόμος Καλαφάτη), θα μπορούν να υπαχθούν εκπρόθεσμα αυθαίρετα που είχαν τακτοποιηθεί με τον νόμο 4014/11 (νόμος Παπακωνσταντίνου). Βάσει της νέας απόφασης του ΥΠΕΚΑ, στην περίπτωση που η αίτηση μεταφοράς υποβληθεί εκπρόθεσμα, αλλά εντός της ισχύος του ν. 4178/2013, εφαρμόζονται οι προθεσμίες πληρωμών του Α' εξαμήνου. Το ανεξόφλητο ποσό του προστίμου θα προσαυξάνεται κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

 

Να σημειωθεί ότι ο νόμος Καλαφάτη λειτούργησε σαν «ομπρέλα» για όσους είχαν τακτοποιήσει αυθαίρετα με τον νόμο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, έδινε περιθώριο ενός εξαμήνου, δηλαδή έως τις 7 Φεβρουαρίου 2014, για να μεταφερθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ή όσες ήταν σε αρχική υποβολή με πληρωμένο παράβολο. Ωστόσο, και ο νόμος Καλαφάτη έχει προσβληθεί και αναμένεται να κριθεί από την Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον προσεχή Οκτώβριο.

 

Παράταση δίδεται και στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τον μηχανικό, για την ολοκλήρωση της υπαγωγής. Πλέον υποχρεούται να ολοκληρώσει την υποβολή των δικαιολογητικών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του 4178/2013, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015, και όχι μέσα σε ένα εξάμηνο από την πληρωμή του παραβόλου.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=611113

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για τις αεροφωτογραφιες που επρεπε να εχουμε στα χερια μας απο το Φεβρουαριο, ακομη τσιμουδια.

Σκεφτηκαν αραγε ποσες ρυθμισεις ειναι αυτες που περιμενουν τις αεροφωτογραφιες για να υπαχθουν;

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

έχουμε χάσει τη μπάλα με τις προθεσμίες. Για τις αεροφωτό, έκανα ερώτημα στο help desk του ΥΠΕΚΑ και μετά από 2 μέρες μου τηλεφώνησαν και είπαν πως όταν υπάρχει πρόσφατο αυθαίρετο (έως 28.7.2011) και δεν φαίνεται στις φωτό του κτηματολογίου (που είναι του 06-07 νομίζω οι περισσότερες) τότε:

α) ζητάμε φωτό από τις Γεωγραφική υπηρεσία στρατού ή/και ΟΚΧΕ και αν αυτοί δεν έχουν τότε

β) βασίζόμαστε στην δήλωση Ε9 του ιδιοκτήτη επισυνάπτωντας και τις γραπτές απαντήσεις των παραπάνω υπηρεσιών ότι δεν έχουν διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό για τη συγκεκριμένη θέση και συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

προφορικά η απάντηση.

 

βς

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.