Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικά κτίρια και συμβούλια αρχιτεκτονικής


Recommended Posts

Σε υφιστάμενα κτήρια θελω να κανω αλλαγές χρήσης και προσθηκη στεγάστρου  σε οικόπεδο 4,5 στρεμ. Δεν πρόκειται για ιδιώτη αλλά για συνεταιρισμό(αν αυτό βοηθάει κάπου)
 
αλλαγή από αποθηκη σε καταστημα
αλλαγή από τυροκομείο σε γραφεία





Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Επίσης, αν κατάλαβα καλά από την συζήτηση δεν χρειάζεται να περάσω από αρχιτεκτονική επιτροπή στην περιπτωση μου;;

δεν κατάλαβες καλά

δεν περνάς για λειτουργικότητα, περνάς όμως ως ειδικό κτίριο για τις όψεις (και τη στέγη)

Link to comment
Share on other sites

Τα κτήρια ξεπερνούν τα 500 τ.μ. και βρίσκονται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, οπότε για να χρησιμοποιήσω τον κλιμακωτό Σ.Δ. χρειάζομαι την έγκριση λειτουργικότητας ώστε να αποδεικνύεται ότι είναι αμιγώς επαγγελματική η χρήση. Πρέπει, κατά την πολεοδομία να υπάρχει αλληλεξάρτηση των κτηρίων ως προς τη χρήση. Το ένα κτήριο θα αποθηκεύει κτηνιατρικά και γεωργικά φάρμακα, το άλλο θα είναι το κατάστημα πώλησης και το τρίτο θα είναι λογιστήριο και γραφεία.

 

Για τη λειτουργικότητα εννοούσα imhotep.

 

Αυτό που διερωτόμαι είναι αν υπάρχει κάποιο υπόδειγμα για την Τεχνική έκθεση που θα προσκομίσω στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής ώστε να μου δώσουν την περίφημη βεβαίωση..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Για κτίρια ΑΠΕ γνωρίζει κανείς εάν περνάνε από Σ.Α.? Το μόνο που βρήκα είναι το άρθρο 2 παρ.7 του Ν.2941/2001 (ΦΕΚ 201-Α-2001) που λέει:

"Για την έκδοση οικοδομικής άδειας ανέγερσης ή νομιμοποίησης εγκατάστασης Α.Π.Ε. δεν απαιτείται έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.), εκτός αν η εγκατάσταση προβλέπεται να γίνει σε παραδοσιακούς οικισμούς ή περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που προστατεύονται ως προς την πολεοδομική ανάπτυξη από ειδικά διατάγματα"

 

Λογικά δεν θα περάσει από Σ.Α..

Link to comment
Share on other sites

Ωραία ευχαριστώ. Είχε ετοιμάσει ένας συνάδελφος ένα πινακάκι για τα Σ.Α.. Καλό είναι να βάλουμε και αυτό στις εξαιρέσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα σας. Θέλω να εκδώσω μικρής κλίμακας σε υφιστάμενο κατάστημα ειδικού κτιρίου (εστιατόριο) στον α'  όροφο (τελευταίος όροφος) για κατασκευή εστίας με τοποθέτηση καμινάδας.

 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής;

 

α) Περνάω ΣΑ;

β) Στα δικαιολογητικά στο ΣΑ ζητάνε απ΄ ότι είδα τοπογραφικό σκαρίφημα (??). Πιστεύετε πως θα του είναι αρκετό το υπάρτχων τοπογραφικό της οικοδομικής αδείας;

γ) Θα ελέγξουν τη λειτουργικότητα; Θα ζητήσουν και μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ; 

δ) Τι γίνεται αν οι όψεις του υποκείμενου ορόφου έχουν αλλοιωθεί;

Link to comment
Share on other sites

α. αν η επικρατούσα χρήση στο κτίριο όπως λες δεν είναι κατοικία ΝΑΙ

β. το ΣΑ χρειάζεται το τοπογραφικό ως συνοδευτικό για τον εντοπισμό του κτιρίου σε σχέση και με άλλα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος κτίρια ή τόπους κλπ. αν αυτό που έχεις καλύπτει αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τους αρκεί

γ. ΟΧΙ δεν είναι στην αρμοδιότητά τους πλέον. όποια μελέτη απαιτείται κατά την κρίση σου την φτιάχνεις, την υπογράφεις και την υποβάλλεις στην ΥΔΟΜ ή όπου δει μαζί με την ΥΔ ότι έχεις τηρήσει την νομοθεσία (αφού ο έλεγχος γίνεται βάσει του Ν.4030/11 και 4067/12)

δ. εσένα και το ΣΑ ενδιαφέρει η δικιά σου όψη ή εν πάση περιπτώσει αυτό που εσύ υποβάλλεις. το υπάρχον μπορείς να το βάλεις διαγραμμισμένο ως υπάρχον 

αν όμως στις όψεις (που λες είναι του καταστήματος) έχει γίνει αυθαίρετη αλλαγή, να θυμάσαι ότι στην ΕΕΜΚ δηλώνεις κατ' ουσία ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (αφού -επαναλαμβάνω- ο έλεγχος και η υποβολή δικαιολογητικών στην ΥΔΟΜ γίνεται βάσει του Ν.4030/11 και 4067/12: προσθήκη σε νομίμως υφιστάμενο) -γνώμη μου κάν' τους μια νομιμοποίηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.