Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σήμερα ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την καταγραφή 1.000 ακινήτων


Engineer

Recommended Posts

Σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ered.gr, θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ Α.Ε. η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλων που θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα πλήρους καταγραφής των τεχνικών και νομικών χαρακτηριστικών 1.000 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.

 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε μια σειρά από επαγγελματίες του χώρου καθώς θα γίνει συστηματική εργασία ώστε όλα τα στοιχεία των ακινήτων να ψηφιοποιηθούν, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας έτσι το πληροφοριακό σύστημα της ΕΤΑΔ.Από ένα «καλάθι» 3.000 ακινήτων θα επιλεγούν τα 1.000 «φιλέτα» που θα μπορούσαν να «πακετοποιηθούν» και να μπουν ως εγγύηση σε μια έκδοση ομολόγων η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 500 εκατ. έως 1 δις ευρώ.

 

Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ, η «ωρίμανση» των 1.000 ακινήτων αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το β΄ εξάμηνο 2015.

 

Η επιλογή των 1.000 ακινήτων θα γίνει μετά από νομικό και τεχνικό έλεγχο με κριτήρια οικονομικά, εμπορικότητας, γεωγραφικά και τεχνικά.

 

Ο επιμερισμός του έργου είναι γεωγραφικός και κατανέμεται σε τρεις γεωγραφικές ενότητες: (α) Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, (β) Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και (γ) Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νήσων Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου και Κρήτης.

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα αναδειχθεί μέσω διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού και αφορά στην ανάδειξη τριών αναδόχων σχημάτων αποτελούμενων από νομικά γραφεία και τεχνικές εταιρείες και ενός σχήματος που θα έχει την ευθύνη του project management, καθώς και τη δημιουργία μηχανισμού διοίκησης του συνολικού έργου και ελέγχου παραλαβής των παραδοτέων.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...n/#.U8iwp_l_tc8

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.