Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθυστέρηση Πληρωμών Α' Εξάμηνο 2014


lars_ece

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Ξέρω ότι το θέμα έχει πολυσυζητηθεί αλλά, μιας που δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο κανονισμός για το 2014, ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε περίπτωση που καθυστερήσω να πληρώσω τις οφειλές του Α' εξαμήνου 2014? Διάβασα ότι υπάρχει κάποιο πρόστιμο 3% τον πρώτο μήνα και 1% μετά. Αν ισχύει, για πόσους μήνες μπορώ να το καθυστερήσω χωρίς να έχω πρόβλημα? Διάβασα για κατασχέσεις κλπ.

 

Είμαι άνεργος και θα ήθελα ιδανικά να πληρώσω μόλις εργαστώ. Για την ακρίβεια είμαι φοιτητής στο εξωτερικό (γραμμένος στο τσμεδε από 2008), δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος ακόμη, ευελπιστώ να βρω κάποια δουλειά από Οκτώβριο. Μπορώ να κάνω κάποιο διακανονισμό τώρα? Αν ρωτήσω στο τεε-τσμεδε θα μου πουνε ή θα με παραπλανήσουν?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ lars_ece,

όσα έχεις ακούσει για τα ποσοστά προστίμων είναι αλήθεια. Οφειλές κανονίζονται μετά που θα παρέλθει η ημερομηνία πληρωμής τους (για το Α εξάμηνο 2014 είναι 31/08).

Όσο αφορά το πρόβλημα που ενδεχομένως προκύψει, αυτό αρχίζει να εμφανίζεται μετά από τις 5000 χρωστούμενα, οπότε το ΤΣΜΕΔΕ στέλνει στο ΚΕΑΟ τα χρωστούμενά σου και αυτό μετά σε κυνηγάει (ναι, και με κατασχέσεις).

 

Τώρα βέβαια ακούγονται από το Υπουργείο πολλά (όπως πχ ότι θα πουν "έλα δώσε όσα θες και έχεις") αλλά έτσι όπως έχει καταρρακωθεί η αξιοπιστία της σημερινής Πολιτείας, πραγματικά τζογάρουμε όλοι!

 

καλημέρα, καλή σου επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Tο πρόβλημα κατάσχεσης λόγω ασφαλιστικών οφειλών ξεκινάει εφόσον αυτές ξεπεράσουν τις 5.000€. Τότε μεταβιβάζονται από το ασφαλιστικό ταμείο στο Κ.Ε.Α.Ο. εντός 6μήνου από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Δες την τελευταία σελίδα από το παρακάτω Φ.Ε.Κ.:

 

2014-05-14_Απόφαση 13822_1089_ΦΕΚ1227Β_Μεταβίβαση οφειλών στο Κ.Ε.Α.Ο..pdf

 

Υπάρχει μάλλον μια παρανόηση, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι το όριο είναι τα 10.000€. Αυτό όμως αποτελεί το όριο για τους όρους του διακανονισμού, όπως θα δεις παρακάτω.

Δες λοιπόν, το άρθρο 12 παρ.1 αυτού του νόμου:

 

2014-01-07_Ν 4225_ΦΕΚ2Α.pdf

 

Και ορίστε ο νόμος που τροποποιήθηκε από τον παραπάνω:

 

2013-05-09_Ν 4152_ΦΕΚ107Α.pdf

Edited by cptop
Link to comment
Share on other sites

Υπ' όψιν ότι ο νόμος 4152/9-5-2013 που ανέβασα παραπάνω, αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές και τους διακανονισμούς.

Edited by cptop
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.