Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας 2009 (ΚΑΔ)


Recommended Posts

Δεν τίθεται ζήτημα προστίμων .

Δηλώνετε τους ΚΑΔ που ταιριάζουν στο επάγγελμά σας.

Οι αναλυτικοί ΚΑΔ του γενικού ΚΑΔ 43 προσιδιάζουν στην εκτέλεση τεχνικού έργου και μάλλον είναι αυτοί που ψάχνετε.

Link to comment
Share on other sites

Αν όμως έχει κοπεί τιμολόγιο για δραστηριότητα που δεν έχει δηλωθεί? (συγκεκριμένα για την 43.20.0000). Δεν προβλέπεται πρόστιμο?

Και κάτι άλλο..σε περίπτωση ηλεκτ.εγκαταστάσεων ή συντηρήσεων κτλ προς σχολική επιτροπή ή προς ιδιώτη..κόβεται τιμολόγιο? ΑΠΥ κόβεται μόνο για μελέτες μηχανικού"

Link to comment
Share on other sites

1. Δεν υπάρχει πρόβλημα, πηγαίνεις στη ΔΟΥ (τμήμα μητρώου) και δηλώνεις τους ΚΑΔ που θέλεις.

2. Εφόσον εκτελείς τεχνικό έργο, η έκδοση τιμολογίου σε καλύπτει.

Link to comment
Share on other sites

O γενικός κωδικός για μηχανικούς 71120000 που εχει δηλωθεί είναι εντάξει?μπορώ να κάνω ανάλυση σε πιο ειδικό ΚΑΔ και με ποιον τρόπο?

Υπάρχει γενικά πρόβλημα αν έχουν δηλωθεί πολλά ΚΑΔ ?(γύρω στα 10). Το λέω γιατί βρίσκω πολλά σχετικά ΚΑΔ με το επάγγελμά μου,και προβλέπεται να ασχοληθώ με αυτά. (τώρα εάν με κάποιο δεν ασχοληθώ, δεν ξέρω αν πρέπει να το διαγράψω)

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι υπάρχοντες ΚΑΔ γεμίζουν τρείς σελίδες πχ. σε περίπτωση αποθήκης ηλεκτρολογικού υλικού. Πόσοι θα δηλωθούν ?

Επομένως δηλώνεις τον γενικό ΚΑΔ του επαγγέλματος και από τους αναλυτικότερους όσους υπάρχουν, όσους μπορείς, όσους θέλεις , ........

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα.μία ερώτηση.

Πήγα σήμερα να προσθέσω τον ΚΑΔ 43 που αφορά ηλεκτρ.εγκαταστάσεις κτλ, και μου είπαν ότι εκτός από το Μ2 συμπληρωμένο,χρειάζεται και απαλλακτικό από το Τέβε.Και για την ακύρωση ΚΑΔ, χρειάζεται να περάσεις από τον ΚΒΣ.

Γιατί να χρειάζεται το απαλλακτικό αυτό?Ολόκληρη ταλαιπωρία για να προσθέσεις εναν ΚΑΔ?

Link to comment
Share on other sites

Εχουνε λένε μια εγκύκλιο με την οποία υποχρεώνεται ο φορολογούμενος για μεταβολές αυτής της μορφής να ενημερώνει τα ασφαλιστικά ταμεία.

(ΥΓ . ΤΕΒΕ ως αυτοτελές ταμείο δεν υφίσταται πλέον, στη θέση αυτού υπάρχει ο ΟΑΕΕ )

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω κάτι τελευταίο. εγώ έχω δηλώσει τον γενικό ΚΑΔ 71120000 για μηχανικούς, και όχι σαν κύρια δραστηριότητα. τώρα μια που θα κάνω τον κόπο και θα πάω να προσθέσω τον 43200000, σκέφτηκα να προσθέσω και τον 71121000 (που είναι πιο ειδικός), και να τον δηλώσω σαν κύρια δραστηριότητα.

Τι προτείνετε?Να μην τον προσθέσω και απλά να αλλάξω από δευτερεύουσα σε κύρια δραστηριότητα τον γενικό 71120000 ή να προσθέσω τον πιο ειδικό ΚΑΔ σαν κύρια?το ίδιο πράγμα είναι?

Μήπως αν αλλάξω την κύρια δραστηριότητά μου υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά το πρόγραμμα για νέους επιστήμονες (ΝΕΕ) στο οποίο συμμετέχω?

Link to comment
Share on other sites

Μια απορία συνάδελφοι. Εγώ το 2009 που άλλαξα τον ΚΑΔ νομίζω είχα βάλει Υπηρεσίες Λοιπών Μηχανικών γιατί ήμουν σε τεχνικό γραφείο σε αντιστοιχία με αυτόν που είχα όταν πρωτοξεκίνησα το 2005. Αυτό τι σημαίνει δλδ ότι εγώ εάν αποφασίσω να κάνω και μελέτες ως ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να δηλώνω κάθε φορά και νέο ΚΑΔ ανάλογα με το είδος της μελέτης? Εάν εγώ πληρώνω τις υποχρεώσεις μου προς την εφορία κανονικά τι σημασία έχει εάν διατηρήσω τον ΚΑΔ ως έχει?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα να δηλωθεί ο γενικός ΚΑΔ του μηχανικού (εκτός των περιπτώσεων που υπάρχουν επιδοτήσεις κλπ, οπότε δηλώνουμε τον κατάλληλο για το πρόγραμμα ΚΑΔ ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.