Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας 2009 (ΚΑΔ)


nena

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

θα ηθελα να ρωτησω πιον κωδικο ΚΑΔ να δηλωσω στην εναρξη. (πολιτικος μηχανικος). στην εφορια μου εδωσαν ενα κατεβατο απο το οποιο υπαρχουν τουλαχιστον εικοσι συναφη με το αντικειμενο μου κατηγοριες. θα πρεπει να τις δηλωσω ολες??

Link to comment
Share on other sites

Noμίζω ότι ο 71120000 είναι αρκετός, αλλά αν θέλεις (και αν απαιτείται) βάζεις και άλλους .Ενας θα αποτελεί (για το σύστημα του μητρώου στη ΔΟΥ) την κύρια δραστηριότητα και οι υπόλοιποι θα χαρακτηρισθούν ως δευτερεύουσες δραστηριότητες. Ωστόσο αν κάποια στιγμή επιθυμείς να ενταχθείς σε προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ, κλπ καλό θα είναι να δεις στις προκηρύξεις (αυτές που υπάρχουν έως σήμερα) των προγραμμάτων αυτών τους εξαιρούμενους κωδικούς και με τη σειρά σου να τους εξαιρέσεις και εσύ .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θελω να κανω εναρξη ως πολιτικος μηχανικος, και εχω μπλεχτει αρκετα με τους καδ. Θελω να ενταχθω στο προγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ΝΕΕ και επικοινωνησα σημερα με το αντιστοιχο υποκαταστημα ΟΑΕΔ και μου ειπαν οτι προβλημα υπαρχει μονο αν δηλωθει ΚΑΔ για εργολαβο. Απ'οσο ειδα στους ΚΑΔ 7112ΧΧΧΧ δε συμπεριλαμβανεται καποιος τετοιος, σωστα; Μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει αυτο; Ακομη καλυτερα καποιος που εχει λαβει την επιχορηγηση Γιατι ουτε εφορια ουτε ΟΑΕΔ με διαφωτισαν ιδιαιτερως...

Link to comment
Share on other sites

Να πάρεις την εγκύκλιο (προκύρηξη) στα χέρια σου και να τη διαβάσεις στο σημείο που γράφει για τις επιλέξιμες δραστηριότητες. Αυτά τα μου είπαν , δεν μου είπαν κλπ δεν είναι σοβαρά και υπάρχει πιθανότητα να σε βάλουν σε μπελάδες.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω οτι δεν ειναι σοβαρα πραγματα και οτι μπορει να με βαλουν σε μπελαδες, γι'αυτο και το ψαχνω. Στο πληροφοριακο εντυπο οσο και στα φεκ δεν εχω βρει εξαιρουμενους καδ, το μονο που αναφερεται ειναι: "Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα όσοι δημιουργούν επιχείρηση με

δευτερεύουσα δραστηριότητα η οποία δε συνάδει με το στόχο του προγράμματος όπως π.χ. μηχανικοί οι οποίοι ως δευτερεύουσα δραστηριότητα δηλώνουν Εργολάβοι, Υπεργολάβοι Οικοδομικών εργασιών".

Γι'αυτο και πηγα να ρωτησω τον αρμοδιο υπαλληλο στον ΟΑΕΔ στον οποιο ανηκω. Εχει καποιος υποψιν σε ποιον αλλο μπορω να απευθυνθω ωστε να μου απαντησει υπευθυνα; Ή που μπορω να βρω τις εξαιρουμενες δραστηριοτητες.

Σημερα εκανα εναρξη στην εφορια με δραστηριοτητες: "Υπηρεσιες Μηχανικων" (71121000) ως κυρια και δευτερευουσες "Παραγωγη σχεδιων και σκαριφηματων για αρχιτεκτονικους σκοπους" (71111000) και "Υπηρεσιες αρχιτεκτονων για κτιρια" (71112000) και πιστευα οτι θα ηταν ολα οκ, ωσπου βλεπω το επαγγλμα που εγραψε στη βεβαιωση μεταβολης στοιχειων που ειναι "εργασιας υπηρεσιας παροχης εργολαβος μη", ακριβως οπως το γραφω.

Οσο για αυτα που γραφει η myri περασα ωρες διαβαζοντας και το συγκεκριμενο θεμα και αλλα σχετικα, αλλα δεν βρηκα ακρη.

Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα και για τα ερωτηματα, απλα τελικα δεν μπορω να βρω ακρη ουτε απο τον ΟΑΕΔ, ουτε απο την εφορια ουτε απο πουθενα.

:confused:

Link to comment
Share on other sites

μου κάνει τεράστια εντύπωση

διότι στη δική μου μεταβολή δραστητιότηταςυπάρχουν 2 ενότητες

 

Στοιχεια φορολογούμενου

ΑΦΜ, ημ εναρξης, μεταβολής, επώνυμο

 

Δραστηριότητες επιχ

ΚΑΔ παλαιοί

ΚΑΔ νέοι: κύρια & δευτερέυουσα

-----

δεν μπορώ να καταλάβω που γραφει αυτό που περιγραφεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.