Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καταρρέει ο ΟΑΕΕ - 8 ασφαλισμένοι στους 10 χρωστούν έως 10.000 ευρώ


Engineer

Recommended Posts

Με την φορολογία που επέβαλαν για το 2014 (χρήση 2013), δηλαδή 26% συν τέλος επιτηδεύματος συν προκαταβολή, τους φαίνεται περίεργο που 8 στους 10 δεν πληρώνουν τις εισφορές; Πρέπει να έπεσαν από τα σύννεφα οι ιδιοφυΐες του Κρατικού Μηχανισμού που οι περισσότεροι Ελεύθεροι Επαγγελματίες προτίμησαν να επιβιώσουν και όχι να πληρώσουν τις εισφορές  στον Οργανισμό Ασφάλισης τους. Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα δεν νομίζω ότι είναι μακριά να επιτευχθεί το απόλυτο, δηλαδή να μην πληρώνουν εισφορές 10 στους 10.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παγκοσμιος πρωτοφανές: οι διοίκήσεις των ταμείων όπως του ΟΑΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ δεν θέλουν το καλό των ασφαλισμένων δηλαδή των πελατών τους. Αντιθέτος κάνουν ότι μπορουν για να τους διώξουν από πελάτες.

Παγκόσμια πρωτοτυπία: τα συνδικαλιστικά όργανα των πελατών δηλαδή τα εμπορικά επιμελητήρια και το ΤΕΕ μπροστά στην καταστροφή των μελών τους κοφεύουν και δεν αντιδρουν ούτε κατα το ελάχιστο. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα εν έτη 2014 και από ότι φένεται είναι μη αναστρέψιμη. Καληνύχτα Ελληνα...

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Είπαμε , οι μικρομεσαίοι είναι πολλοί και είναι φύρα γιά το κράτος και τους δανειστές . Ετσι πρέπει να κλείσουν οι περισσότεροι και να πάνε υπάλληλοι .

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Άμα φύγουν για τα ....πευκάκια ακόμα καλύτερα.

 

Θα γλυτώσουν και το ...φιλοδώρημα (συγνώμη σύνταξη ήθελα να πώ)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ε ναι λοιπόν, ανήκω στους 2 από τους 10 που συνεχίζουν να πληρώνουν σα μαλάκες!Μέχρι πότε όμως;

 

Με την φορολογία που επέβαλαν για το 2014 (χρήση 2013), δηλαδή 26% συν τέλος επιτηδεύματος συν προκαταβολή, τους φαίνεται περίεργο που 8 στους 10 δεν πληρώνουν τις εισφορές;

 

+φόρος στα μερίσματα, σου διέφυγε μάλλον συνάδελφε...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο στόχος τους ειναι να κλείσουν ολα τα ατομικά γραφεία καθώς και τις μικρές επιχειρήσεις, ωστε να εγκατασταθούνε ξενοι κολοσσοι εταιρίες και υπερ-καταστηματα, οπου θα δουλευουμε ολοι υπαληλλοι πληρους ωραριου των 400ε και τοτε οι εισφορες θα φτασουν στα 100ε το μηνα ωστε να εξηπηρετηθουν τα αφεντικά, δηλ ενα μειγμα ΑλβανοΒουλγαροποιησης στον Βαλκανικο νοτο της Μεσογειακής χερσονήσου..

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Φίλε BAS δε νομίζω ότι πρόκειται περί βίαιης προλεταριοποίησης. Εντάξει, να πάμε υπάλληλοι. Αλλά που; Για να προλεταριοποιηθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει αστική τάξη. Εδώ η α.τ. βουτάει ότι έχει και την κοπανάει για το εξωτερικό ή πάει φυλακή. Κάθε μέρα κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και όσοι απομένουν καλούνται να σηκώσουν το συνολικό φορολογικό βάρος. Και οι εισαγόμενοι αστοί (επενδυτές), όσοι από αυτούς έλθουν, ζητάνε κρατική περιουσία (λιμάνια, ρεύμα, νερό, υπέδαφος κλπ). Δηλαδή ζητούν να πάρουν ότι υπάρχει και είναι κερδοφόρο. Δεν κάνουν δικές τους επενδύσεις.

Άρα λοιπόν αναπτύσσεται το φαινόμενο να θέλουμε να προλεταριοποιηθούμε και να μη βρίσκουμε "αφεντικό". Θα έλεγα ότι πρόκειται μάλλον για γενοκτονία παρά για οτιδήποτε άλλο.

Το βέβαιο είναι ότι οδηγούμαστε σταδιακά για συντάξεις των 300 € όπως πολύ σωστά τα λέει "φιλοδωρήματα" ο φίλος μου ο antloukidis.   

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ε ναι λοιπόν, ανήκω στους 2 από τους 10 που συνεχίζουν να πληρώνουν σα μαλάκες!Μέχρι πότε όμως;

 

 

 

+φόρος στα μερίσματα, σου διέφυγε μάλλον συνάδελφε...

Ως ποτε παληκαρια ...

Και γω πληρωνω μεχρι τωρα. Αλλα διαβαζοντας αυτα και βλεποντας εξω την αγορα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να μην πληρωσω τωρα, σε δυο μερες δηλαδη που ληγει ο ...λογαριασμος και ουτο καθεξης. Αλλα σκεφτομαι τι θα κανουμε απο ασφαλιση υγειας του χρονου (τι ποια?) και επισης τη ρυθμιση που εχω και ςχω κατεβει κατηγορια στις εισφορες, η οποια ληγει το δεκεμβρη. 2000€ μεχρι το κλεισιμο του ετους. Να τα δωσω ή να τα φαω με την οικογενεια μου? γιατι για θεμα επιβιωσης παντα μιλαμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.