Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πράξη αναλογισμού


Recommended Posts

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποιο έλαχιστο δεδομένο για να κάνει καποιος πράξη αναλογισμού. Αναλυτικότερα, πελάτης που του ρυμοτομειται η ιδιοκτησία απο οδο του σχεδιου πόλεως θέλει να κανει πράξη αναλογισμου για το τμημα που του ρυμοτομείται. Μπορει να γινει μονο γι' αυτο το τμήμα και τα όμορα του ή θα πρέπει να γινει για ολο το μηκος της οδου του Ο.Τ.;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πρόχειρο κάποιο έγγραφο που να αναφέρει κάτι σχετικό, αλλά εάν θυμάμαι σωστά σε ερώτηση σε πολεοδομικό γραφείο μου είχαν απαντήσει πως απαιτείται τουλάχιστον για το τμήμα από ήδη διανοιγμένη εγκεκριμμένη οδό εώς και το πρόσωπο του οικοπέδου. Στην πολεοδομία ρώτησες?

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησα και το ψάχνει ο υπάλληλος. Το λογικό είναι ειτε εως την ιδιοκτησία είτε ολο το μηκος του Ο.Τ. γιατι διαφορετικα ολοι θα ζήταγαν μια πραξη αναλογισμού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

για μελλοντική ενασχόληση και εντρυφή στο θέμα θα πρότεινα να δεις ις σημειώσεις από το site του ΤΕΕ http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SHMEIWSEIS_SEM_PRAKSEWN

 

η λογική της πράξης αναλογισμού είναι να διανοιχθεί η οδός (σε όλο το μήκος της) οπότε αφορά όλες τις ιδιοκτησίες με πρόσωπο στο κοινόχρηστο χώρο(οδός). επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή και πρέπει να ελέγχει αν υπάρχουν και παλιότερες πράξεις ή τροποποιήσεις του ρυμ. σχεδίου. σε κάθε περίθπτωση επαφή και συνεννόηση με την ΥΔΟΜ και τη Τεχν. Υπηρεσία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.