Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναβατόριο και συναίνεση συνιδιοκτήτη


Άρης2

Recommended Posts

Αν είναι δύο οι συνιδιοκτήτες (50% - 50% ιδιοκτησία)

και ο συνιδιοκτήτης που δεν έχει κινητικά προβλήματα και είναι στον πρώτο όροφο δεν υπογράφει συναίνεση

για να φτιάξει αναβατόριο ο ιδιοκτήτης του 2ου ορόφου που έχει κινητικά προβλήματα και που θα πληρώσει εξ ολοκλήρου για την κατασκευή αναβατορίου σε μικρό σημείο του ακάλυπτου που δεν χρησιμοποιείται για τίποτα άλλο,

τι μπορεί να γίνει ;;;

Η λύση είναι μόνο η μετακόμιση; Δεν είναι τραγικό; Μετακόμιση σημαίνει χρήματα που μπορεί και να μην υπάρχουν.

 

Θέλω τη βοήθειά σας!

Link to comment
Share on other sites

Δύο μηχανικοί μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Μπορείτε να μου στείλετε την παραπομπή στο νόμο.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Να μου στείλει email ή κάπως;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

θα δεις αυτο με τον μηχανικο σου

 

ζ. Η κατασκευή ανελκυστήρα σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 27 που απαιτείται για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων σε υφιστάμενα κτίρια.

η. Κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή τις Ζ.Ο.Ε. που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφούς νομοθεσίας. Για την κοπή δένδρων, στο περίγραμμα της εκσκαφής δεν απαιτείται οποιαδήποτε άδεια κατά τις διατάξεις του παρόντος, με την εξαίρεση των αδειών και εγκρίσεων που απαιτούνται από τις ειδικές διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου.

θ. Υπόγειοι σταθμοί διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου.

Αρθρο 27 παραγραφος 2 ΝΟΚ

2. Σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που δεν διαθέτουν ανελκυστήρα και κατά το χρόνο ανέγερσής τους δεν ήταν υποχρεωτική η κατασκευή του από τις ισχύουσες τότε διατάξεις, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του παρόντος και των ειδικών όρων δόμησης της περιοχής, κατασκευή ανελκυστήρα ή άλλων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών και του χώρου πρόσβασης σε αυτά με απαραίτητη προϋπόθεση τη σύνταξη ή ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου.

 

και με τον δικηγορο σου

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

 

Δύο μηχανικοί είχαν καταλήξει ότι με βάση τον παραπάνω νόμο έπρεπε να προσθέσουν συναίνεση του συνιδιοκτήτη με υπογραφή του συνιδιοκτήτη θεωρημένη από ΚΕΠ στο φάκελο που θα κατέθεταν στην πολεοδομία για άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Για την ταυτότητα κτιρίου, θυμάμαι ότι μου έλεγαν ότι δεν προβλέπεται από το νόμο ακόμη κάτι σχετικό και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να βγάλουν άδεια εργασιών μικρής κλίμακας με βάση το νέο νόμο, με πολλά έγγραφα και πολλές μελέτες αλλά και με απολύτως απαραίτητη την έγγραφη, υπογεγραμμένη με σφραγίδα ΚΕΠ συναίνεση του συνιδιοκτήτη (είχαν πει κάτι για δικαστήρια σε αντίθετη περίπτωση, αλλά δεν είχα ασχοληθεί γιατί αυτό θα ήταν χρονοβόρο).

Καμία ιδέα;

Και πάλι ευχαριστώ θερμά όλους.

Link to comment
Share on other sites

Για θέματα που έχουν να κάνουν με θεμελιώδη δικαιώματα (σεβασμού προσωπικότητας, πρόσβαση σε κοινά αγαθά) δεν χρειάζεται να υπάρχει ειδικός νόμος που να το προβλέπει. Μπορείς με ένα δικηγόρο να πας στο δικαστήριο και να βγάλεις απόφαση με την οποία δε θα χρειάζεσαι τη συναίνεση του άλλου.

Αρχικά λοιπόν βρες ένα καλό δικηγόρο να σε συμβουλέψει πως θα κινηθείς νομικά και μετά θα χρειαστείς μηχανικό για να στο φτιάξει πολεοδομικά σωστά και με την λιγότερη ενόχληση προς τους άλλους συνιδιοκτήτες.

Ρώτα επίσης και στον συνήγορο του πολίτη γιατί σίγουρα θα έχουν χειριστεί παρόμοια υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.