Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άναψε «πράσινο» για να χτιστούν 10.000 στρέμματα στην Αττική


Engineer

Recommended Posts

Ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση 10.000 στρεμμάτων -που διαθέτουν ρυμοτομικό σχέδιο, πριν από το 1975 στην Αττική με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

 

Οι περιοχές όπου μπορούν να χτιστούν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί στην Αττική είναι, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», η Παλαιά Φώκαια, η Σαρωνίδα, ο Μαραθώνας, η Πετρούπολη και το Πικέρμι.

 

Στην Αττική, οι 220 οικοδομικοί συνεταιρισμοί καλύπτουν μία έκταση πάνω από 100.000 στρέμματα, από τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, μόνο τα 25.000 είναι «καθαρά» και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

 

Για τα μέλη των οικοδομικών συνεταιρισμών που κατέχουν τα υπόλοιπα 75.000 στρέμματα υπάρχουν δύο επιλογές: είτε να πολεοδομηθούν στην Αττική, αν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο, πριν από το 1975 είτε να προχωρήσουν σε ανταλλαγή της έκτασής τους με το 80% άλλων δημόσιων εκτάσεων μέσω της Τράπεζας Γης.

 

Η εκτίμηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ότι 10.000 στρέμματα θα πολεοδομηθούν στην Αττική και 65.000 θα πρέπει να αναδασωθούν και να παραδοθούν ως δάσος στο δημόσιο. Όπως αναφέρεται στο σχετικό νομοσχέδιο, η έκταση που θα ανταποδίδεται ως αντάλλαγμα θα πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ή σε όμορη περιφέρεια με το ακίνητο ανταλλαγής. Κατ’ εξαίρεση, τα ακίνητα ανταλλαγής που βρίσκονται στην Αττική, δύναται να ανταλλάσσονται με εκτάσεις σε όλη την επικράτεια.

 

Πηγή: http://www.newsbeast...ta-stin-attiki/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.