Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξάμηνη παράταση για την αδειοδότηση των θεάτρων


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι την 9η Ιανουαρίου του 2015 παρατείνεται η προθεσμία για τη λήψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας και για την υποβολή αίτησης για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των χώρων θεατρικών και άλλων οπτικοακουστικών παραστάσεων. Αυτό προβλέπεται σε σχετική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ψηφίστηκε από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

 

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του ν. 4229/2010, δίνονταν στους ιδιοκτήτες ή στους μισθωτές χώρων θεατρικών και άλλων οπτικοακουστικών παραστάσεων χρονικό διάστημα 6 μηνών - έως τις 9 Ιουλίου - προκειμένου να λάβουν προσωρινό ή οριστικό πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να υποβάλουν αίτηση για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου. Στην πράξη, ωστόσο, το χρονικό αυτό διάστημα κρίθηκε ανεπαρκές λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αποτέλεσμα: δεκάδες θεατρικοί χώροι, κυρίως στην Αθήνα, απειλούνταν εκ νέου με σφράγιση.

 

Με την τροποποίηση της παραπάνω διάταξης το μεταβατικό χρονικό διάστημα για την λήψη πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας και για την υποβολή αίτησης για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παρατείνεται ως την 9η Ιανουαρίου 2015 προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των θεάτρων. Η παράταση των έξι μηνών έχει αναδρομική ισχύ, από την ημέρα λήξης της αρχικής προθεσμίας - την 9η Ιουλίου - ώστε να καταστούν ανενεργές οι αποφάσεις σφράγισης που θα έχουν επιδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.

 

«Ως Υπουργείο Πολιτισμού είχαμε δύο επιλογές» δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αντζελα Γκερέκου στη σχετική εισήγησή της στη Βουλή. «Η μία ήταν να αποδεχθούμε το κλείσιμο δεκάδων χώρων λόγω της μη αδειοδότησής τους και τις επιπτώσεις που θα είχε πρώτα στους εργαζόμενους, δημιουργούς, ηθοποιούς και τεχνικούς. Η άλλη ήταν να δοθεί μια παράταση, ώστε να μην επαναληφθεί η αβεβαιότητα του περασμένου χρόνου και να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε εκείνους που θέλουν αλλά δεν μπορούν λόγω αντικειμενικών περιορισμών να εφαρμόσουν το νόμο. Με την επέκταση της προθεσμίας είναι εφικτό να καταστεί νόμιμη η λειτουργία δεκάδων εστιών σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, που αποτελούν οι μεγαλύτεροι και μικρότεροι θεατρικοί χώροι».

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=621124

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Παράταση και π@π%$#ες, γιατί να μην τα κλείσουνε ?....αλλα βλέπεις εκλογές έρχονται μέχρι το νοέμβριο.

 

Η μονη τροποιήση που έχει γίνει ή θα γίνει μεχρι τότε ?

 

Και οι 12 δόσεις του φόρου εισοδήματος που λένε αντί των 4ρων και η παράταση για 1 μήνα της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ για σεπτέμβριο και .... και .... και...

 

Όλα για τη κάλπη και τους ψήφους...αλλιώς θα βρούνε μόνο το δικο τους ψηφοδέλτιο !!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.