Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση για το θέμα της αύξησης των εισφορών στην αρχική σελίδα του φόρουμ


Roy_Hobbs

  

113 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Ποια μορφή πιστεύετε ότι πρέπει να έχει η ενημέρωση για το θέμα της αύξησης των εισφορών στην αρχική σελίδα του φόρουμ?

    • Banner που να δηλώνει μόνο την αντίθεση των Μηχανικών στην αύξηση των εισφορών.
      2
    • Banner που να δηλώνει αντίθεση και να οδηγεί στη δήλωση συμμετοχής για προσφυγή ενάντια στην αύξηση των εισφορών.
      86
    • Banner που να δηλώνει αντίθεση και να οδηγεί σε νήμα συζήτησης πάνω στην αύξηση των εισφορών.
      31
    • Καμιά ενημέρωση στην αρχική σελίδα του φόρουμ για το θέμα της αύξησης των εισφορών.
      2


Recommended Posts

Υπαρχει δυνατότητα διαγραφής στο τσμεδε?μελλοντικα θα γινει επανεγγραφη αν το ζηταμε?με 15 χρονια τσμεδε τα χανουμε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτη τη στιγμη υπαρχει δυνατοτητα διαγραφης.για τα υπολοιπα μονο το μελλον μπορει να σου απαντησει.πηγαινε στο υποκαταστημα του τσμεδε στο οποιο ανηκεις για περαιτερω πληροφορηση

παντως εισαι εκτος θεματος φιλε.φιλικα παντα

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

31/08 σήμερα, ημερομηνία λήξης του πρώτου φουσκωμένου ειδοποιητηρίου και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ πρώτη είδηση παραμένουν οι ευρωεκλογές του Μαϊου  :shock: . Αλλά κι εδώ στο φόρουμ πρώτες ειδήσεις είναι σήμερα η συναυλία στο Μετρό Θεσσαλονίκης και η στασιμότητα στα έργα του οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσαρά :shock:  :shock:  :shock: . Κοινώς το μήνυμα προς τα έξω είναι ότι οι μηχανικοί αντέχουμε, δεν έχουμε πρόβλημα και άρα βαράτε κι άλλο  :confused:  :confused:  :confused: .

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε τις αυξημένες εισφορές. Δεν αντέχουμε ούτε τις υπάρχουσες. Το να αναλύσουμε τους λόγους που κάποιοι συνάδελφοι θα πληρώσουν δεν νομίζω ότι έχει νόημα. 

Ας αντιδράσουμε οι υπόλοιποι και έχω την αίσθηση ότι είμαστε και πολλοί και μπορούμε να ακουστούμε!

Link to comment
Share on other sites

Βλέπεις να ακουγόμαστε? Γιατί εγώ συναυλίες στο μετρό Θεσσαλονίκης βλέπω. Μόνο εισιτήρια δεν πουλάμε. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής μόνο το 2,5% των συναδέλφων δεν επιθυμεί ενημέρωση για τις εισφορές στην αρχική σελίδα του φόρουμ. Η ενημέρωση είναι μια αρχή για να υπάρξει οργάνωση και αντίδραση. Κατά τη γνώμη μου πάντα...

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Αδυνατώ να πιστέψω συνάδελφε, ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τις νέες ληστρικές εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ. Μάλλον το θέμα είναι η απογοήτευση, θεωρώντας ότι και να γίνει δεν αλλάζει κάτι. Κατά τη γνώμη μου η άρνηση πληρωμής σε κάτι τόσο εξόφθαλμα άδικο μπορεί να ανατρέψει τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Η απλή λογική λέει ότι σε περίοδο με ύφεση ανάλογη περιόδου πολέμου, δεν μπορείς να απαιτείς από μια επαγγελματική ομάδα που έχει σχεδόν μηδενικό έργο, να σου καταβάλει εισφορές που αναλογούν σε περίοδο οικονομικής ευμάρειας και μάλιστα να απαιτούνται και αναδρομικά. Δε βλέπω από που μπορούν να αποδοθούν αυτά τα χρήματα.

Και επίσης ποιος θέλει να καταβάλει εισφορές σε ένα ταμείο που μοιάζει σαν ένα βαρέλι δίχως πάτο. 

Συμμετοχή του τσμέδε στο PSI, με κούρεμα αν δεν κάνω λάθος 2.5 δις ευρώ. Συμμετοχή των αποθεματικών στην attica bank. Είναι ποτέ δυνατόν ο ασφαλισμένος να πατήσει τέτοια μπανανόφλουδα πλεόν?

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα της ενημέρωσης εγώ σου λέω πάντως ότι οι μισοί δε γνωρίζουν ότι οι εισφορές θα αυξάνονται 500 ευρώ κάθε τριετία μέχρι να γίνουν 6.000 ευρώ το εξάμηνο. Ρώτα κι εσύ τους γύρω σου και πες μου. Οι περισσότεροι θα μάθουν τον Οκτώβρη ότι οι εισφορές θα γίνουν 3.000 από 2.500 και σε τρία χρόνια ότι θα γίνουν 3.500.

 

Το θέμα της στάσης πληρωμών ως μέσο αντίδρασης είναι κάτι που το προτείνουν αρκετοί. Για μένα είναι μια λύση, που για να είναι όμως αποτελεσματική απαιτεί μαζικότητα και καλή οργάνωση. Μαζικότητα για να έχει αντίκτυπο και οργάνωση για να είμαστε προετοιμασμένοι όταν θα μας την πέσουν να αντιδράσουμε. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα δύο καταλήγει ο καθένας με κατασχεμένο το ακίνητο του και να ψάχνει να βρει από πού του'ρθε. Κι όπως καταλαβαίνεις από οργάνωση αυτή τη στιγμή είμαστε σε κατάσταση παιδικής χαράς...

 

Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω ποιος διαφωνεί με την ανάρτηση ενός μπάνερ κατά της αύξησης των εισφορών στην αρχική σελίδα... Έτσι για να δηλώσουμε απλά ότι είμαστε εδώ και δεν κοιμόμαστε...

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά όσα περιγράφεις. 

Ποια λύση θα πρότεινες για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη αντίδραση πέραν της στάσης πληρωμών?

Link to comment
Share on other sites

Για μένα στην κατάσταση που είναι οι μηχανικοί, χωρίς ίχνος οργάνωσης σε κανένα επίπεδο, μοναδική λύση είναι μια νέα προσφυγή κατά της αύξησης των εισφορών από μια ομάδα μηχανικών. Υπάρχει σχετικό thread εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/39321-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CE%A4%CE%95-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/. Προσωπικά διαφωνώ με το διαχωρισμό μεταξύ νέων και παλιών μηχανικών που περιγράφεται στο αρχικό κείμενο αν και εκτιμώ ότι αναφέρεται από το συνάδελφο για να ενισχύσει τη νομική επιχειρηματολογία της προσφυγής. Είναι μια κίνηση που απαιτεί σαφώς λιγότερη μαζικότητα από τη στάση πληρωμών. Ακόμα και με μικρή συμμετοχή το κόστος για τον καθένα θα είναι πολύ χαμηλό (το υπολογίζω στα 50-200 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων).

 

Πάντως για να γίνει το οτιδήποτε απαιτείται ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση 3/2014 του ΣτΕ με την οποία απόρριφθηκε η μη εφαρμογή των αυξήσεων στο ΕΤΑΑ δεν την έχω βρεί πουθενά αναρτημένη επίσημα στο διαδικτύο εκτός αν θέλει κανα χρόνο για να καθαρόγραφει....πραγματικά η δικαστική εξουσία δεν υπάρχει σε αυτό το κράτος πλήρη υποταγή στους δανειστες....αν κάποιος συνάδερφος έχει βρεί την απόφαση 3/2014 ας την αναρτήση στο foroum

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.