Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Και οι Μηχανικοί στο ΕΤΕΑ


JasonK

Recommended Posts

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής εννέα κατηγορίες επαγγελματιών καλούνται μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015 να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία, ειδάλλως θα ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο - Μειώνεται και η εργοδοτική εισφορά για το επικουρικό των αστυνομικών

Το επίμαχο άρθρο 220 δεν άνοιξε πυρ με στόχο μόνο τα Ταμεία των ένστολων. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής εννέα ακόμη κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες εφημερίδων, βενζινοπώλες, αρτοποιοί κ.ά.) βρίσκονται υπό την απειλή ένταξης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αν δεν πάρουν το ρίσκο να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία έως τις 30 Ιουνίου 2015.

 

Με τροπολογία της ύστατης ώρας, λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας οδηγεί στη χοάνη του ΕΤΕΑ και στην κρεμάλα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος άλλους 250.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους των ελάχιστων Ταμείων που έχουν απομείνει εκτός του Ενιαίου Ταμείου.

 

Πηγή: http://www.protothem...ous-mihanikous/

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μας πει κάποιος τι σημαίνει με απλά λόγια? Για εμάς που δεν πληρώνουμε απο δυσπραγία είναι καλό , κακό ή αδιάφορο??

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη δε θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τους φορείς των Μηχανικών? Μπαίνω στις ιστοσελίδες του ΤΕΕ και των συλλόγων και έχουν πάει όλοι για βουτιές μου φαίνεται (λες και άμα γυρίσουν θα υπάρχει). Κάτι ξέρουν κι αυτοί πάντως και τα περνάνε όλα αυγουστιάτικα.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια το κράτος λέει κύριοι σταματώ να ρίχνω φράγκα στο επικουρικό σας ταμείο, έστω αυτά τα λίγα που μπορεί και να μην τα έριξε ποτέ.... Και προτρέπει το κάθε ταμείο π.χ. ενστόλων να συστήσουν ΝΠΙΔ και να κάνουν το δικό τους επικουρικό ταμείο και ας αποφασίσουν μετά π.χ. οι ενστολοι το υψός των εισφορών τους που θα πηγαίνει στο επικουρικό τους ταμείο ανάλογα με το τί σύνταξη θέλουν να πάρουν απο αυτό. Και συνεχίζει το άρθρο πως έπονται οι μηχανικοί και οι δικηγόροι...

 

Θεωρώ οτι είναι μεγάλη ευκαιρία για το ΤΣΜΕΔΕ να στήσει ΝΠΙΔ έστω για το επικουρικό ταμείο αρχικά με στόχο να γίνουν και ολοι οι υπολοιποι κλαδοι (υγείας, κυριας ασφαλισης κλπ.) Δέν είναι λύση η κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ και να τσουβαλιαστουμε όλοι μας με τα υπόλοιπα ταμεία, σκεφτείται οτι αν καποιοι απο εμας οφείλουν μερικά εξάμηνα στο ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν πολλοι στον ΟΑΕΕ που οφείλουν΄μέχρι και δεκαετίες στο ταμείο τους.

 

Βέβαια θα πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός έλεγχος του ταμείου, όλων των διαθέσιμων κεφαλαίων καί όλων των απαιτήσεων του απο το κράτος. Μόνο άν η διαχείριση του ταμείου περάσει καθολικά στα χέρια μας μόνο τότε θα δούμε άσπρη μέρα, τότε μόνο θα μπορεί το ταμείο να βοηθήσει τα μέλη του που έχουν άναγκη και ούτω καθ' εξης.

 

Τις καλημέρες μου και καλή εβδομάδα.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Έλεγχος σε βάθος, σε διαχειριστικές περιόδους παρελθόντων ετών και είμαι σίγουρος ότι θα βγουν πολλά λαβράκια. Να πέσει και καμιά καμπάνα μπας και συνετιστεί κανένας και αλλάξει συμπεριφορά. Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση όταν επισκέπτομαι το ΤΣΜΕΔΕ είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων προς τους Μηχανικούς. Λες και είμαστε εχθροί τους και όχι εργοδότες τους. Συμπεριφορά χειρότερη από πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να κλείσει το ΤΣΜΕΔΕ και να ενοποιηθούν επιτέλους τα ταμεία. Επίσης να υπαρχει η δυνατότητα να επιλέγεις αν θα είσαι ασφαλισμένος η όχι.. Γιατί με το ζόρι πχ να δίνω εισφορές αν δεν θέλω να πάρω σύνταξη, η να κανονίσω εγώ όπως θέλω την κάλυψη για περίθαλψη;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενοποίηση με το ΟΑΕΕ φαντάζεσαι τι σημαίνει? Μιλάμε για βαρέλι χωρίς πάτο. Αν ενοποιηθούμε τελειώσαμε. Και μη νομίζει κανένας ότι ενοποίηση σημαίνει μείωση εισφορών. Κάτι σαν την άλλη ενοποίηση θα είναι με γιατρούς - δικηγόρους. Ο καθένας πληρώνει τα δικά του και τα αποθεματικά όλων στη μαύρη τρύπα του πιο προβληματικού από τους συμμετέχοντες, 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Eνοποίηση των κλάδων υγείας με ενιαίες εισφορές (είναι και δημοκρατικό). Για τις συντάξεις, δικαίωμα να επιλέγεις κατηγορίες σε αυτόνομο Τσμεδε ΝΠΙΔ ώστε να μην βάζουν χέρι στα όποια αποθεματικά προκειμένου να καλύψουν τρύπες άλλων ταμείων. Το Τσμεδε δεν έχει τραβήξει κρατική χρηματοδότηση και δεν έχει καμία υποχρέωση προς το κράτος

 

*επίσης απαγκίστρωση από την τράπεζα Αττικής στην οποία έχει χάσει το ταμείο ένα κάρο λεφτά : Ανακαφαιλαιοποιούν τις τράπεζες με τις εισφορές μας. 

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.