Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


Inzaghi

Recommended Posts

Εγραψα κατι πολλες φορες...........

υπαρχει τεραστια αγνοια ακομα και από μηχανικους...........

ΤΟ ΠΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ........

δεν είναι ρουσφετι υπουργου σε μηχανικους, αντίθετα το ελληνικο κρατος αργησε να το εφαρμοσει, ενώ και τωρα παραβιαζει εμμεσως την υποχρεωτικοτητα .......

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

διαβασα καπιταλ και πηγε η πιεση 10/16 και το ζαχαρο 370

 

θα κανω γιογκα και θα δω λιγο fringe μολις ηρεμησω και ΑΦΟΥ

διαβασω ολα τα σχολια στο αρθρο, θα σκεφτω αν του γραψω 2 φωνηεντα ή οχι

Link to comment
Share on other sites

Μην ασχολείστε με το Μαυρίδη.

"Παπαγαλάκι" είναι! Ό,τι του είπαν έγραψε.

Το κακό είναι ότι κάνει τον ειδικό σε όλα.

Όταν τον "έτσουξε" η τιμή των φωτοβολταϊκών, έγραφε μέρα παρά μέρα τα ίδια και τα ίδια.

Δήδεν από εμπειρίες φίλων κτλ. Γνωστή η τακτική του.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το δημοσιεύμα της capital.gr και κατ' επέκταση του υπογραφόμενου Κου Μαυρίδη είναι πολύ σοβαρό για την εικόνα του κλάδου μας και όχι μόνο. Δυστυχώς αυτό πιστεύει μια μερίδα της κοινωνίας μας για τους Μηχανικούς.

 

Καταρχήν χωρίς την απλή γνώση το τι σημαίνει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, ότι επιβάλλεται από νομοθεσία του κράτους (όπως ανέφερε και ο Συνάδελφος Savas 76 στα προηγούμενα post), τι πραγματικό στόχο έχει η έκδοση του Π.Ε.Α. ο Κος Μαυρίδης εκφέρει άποψη, με στόμφο ότι γνωρίζει απόλυτα το αντικείμενο που σχολιάζει και βγάζει και μεγαλεπίβολα συμπεράσματα. Καταρχήν απαγορεύεται να γράφεις και πόσο άλλωστε ανακρίβειες. " Κε Μαυρίδη μάλλον θεωρείτε τον εαυτό σας παντογνώστη για αυτό και έχετε και αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά,  υπονοώντας επίσης ότι αμοιβόμαστε χωρίς να το αξίζουν οι δουλειές μας  και έτσι μας διασύρετε ως κλάδο"

 

Στη χώρα τούτη οι περισσότεροι είναι γνώστες πολλών ειδικοτήτων.  Άλλοτε το κάνουν αυτό για να εξυπηρετήσουν προσωπικές ανασφάλειες σε μια συζήτηση και άλλοτε το χρησιμοποιούν ως τρόπο για να εξυπηρετήσουν πάλι προσωπικά συμφέροντα. Το δημοσιεύμα είναι άκρως λαϊκιστικό .

 

Το σοβαρό είναι ότι αυτή την ανακριβή άποψη την υιοθετούν και άλλοι πολίτες. Και ο λόγος είναι ότι μια μερίδα πολιτών αυτής της χώρας σκέφτεται ως εξής : Δεν θέλω να μου επιβάλλουν την έκδοση Π.Ε.Α. επειδή  εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το όφελος του & δεν θέλω να το καταλάβω  και επίσης  γιατί να πληρωθούν και οι Μηχανικοί. Νοοτροπία αυτού του τόπου που υποδηλώνει την έλλειψη βασικής καλλιέργειας.

 

Απαιτείται αυστηρότητα από μέρους μας για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι εμείς ως κλάδος αυτή την περίοδο ευημερούμε, και εμείς στην πραγματικότητα να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές μας υποχρεώσεις. Υπάρχει και το ηθικό ζήτημα που τίθεται, τεράστιες προσπάθειες  χρόνων από τον καθένα μας προσωπικά να καταστρέφονται. 

 

Η εικόνα αυτή επίσης είναι και ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά και την αμοιβή του οποιοδήποτε έργου μικρού ή μεγάλου , οποιασδήποτε παροχής υπηρεσιών προσφέρουμε. Ειναι δύσκολο με αυτή την εικόνα να διεκδικούμε τα χρήματα που αξίζει η εργασία μας.

Είναι απαιτητό στον πόλεμο που μας κάνουν να τους αντιμετωπίσουμε. 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ στην πιάτσα πέθανε.Το προαιρετικό στο taxis έβαλα την ταφόπλακα.Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και σκέφτεται να δώσω ακόμα και ένα 50ευρο.Καληνύχτα στο ΤΕΕ είναι πλέον αργά.

Link to comment
Share on other sites

Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας... Κάλλιστα το ΠΕΑ θα μπορούσε να λέγεται και ΠΕΚ, πιστοποιητικό ενεργειακής κατανάλωσης δηλαδή. Ο συντάκτης παίζει με τις λέξεις και λεει ότι :  "η ενεργειακή απόδοση είναι μηδέν" δεν χρειάζεται πιστοποίηση και γενικώς μπουρδολογεί...

 

Με το ίδιο σκεπτικό να σταματήσει και η καρτα καυσαερίων για τα αυτοκίνητα... Που στη τελική στοιχιζει και πιο πολλά, ανά μονάδα χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ στην πιάτσα πέθανε.Το προαιρετικό στο taxis έβαλα την ταφόπλακα.Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και σκέφτεται να δώσω ακόμα και ένα 50ευρο.Καληνύχτα στο ΤΕΕ είναι πλέον αργά.

Η κινηση αυτη συναδελφε ηρθε μετα απο προσωπικο αγωνα πολλων συναδελφων και εντος αλλα και εκτος φορουμ για κατι οργανωμενο και συντονισμενο.

Και αν διαβασες καλα, ζητα την επαναφορα της υποχρεωσης υποβολης, συμφωνα με οσα προτεινε ο Θεοχαρης πριν να αποχωρησει.

Αληθεια, εσυ προσωπικα, ασχοληθηκες με το ζητημα? Εστειλες καμια επιστολη διαμαρτυριας?

 

Το ΤΕΕ αποτελειται απο Μηχανικους και εκπροσωπει μηχανικους (τουλαχιστον στην επαρχια λειτουργει πιο συντονισμενα απο οτι το κεντρικο). Αν οι ιδιοι οι μηχανικοι δε βοηθησουμε και δεν πιεσουμε προς την κατευθυνση που θελουμε, μην περιμενουμε μια μερα απο μονο του το ΤΕΕ να ενεργησει...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Ingaghi. Πρέπει να πιέσουμε όλοι τους εκλεγμένους στα περιφερειακά τμήματα για να πιέσουν αυτοί

με την σειρά τους το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Ο συναδελφος, σε σημερινη επικοινωνια μας, θα παρακολουθει το θεμα απο κοντα και θα πιεσει πιο πολυ

Η αληθεια ειναι πως ηθελε πιο πιεστικο και επιθετικο κειμενο απο το ΤΕΕ ΤΚΜ αλλα δεν κατεστη δυνατον.

Αν υπαρξει κατι νεοτερο θα ενημερωσω

 

Υ.Γ. Απο το να κριτικαρετε καποιοι τις προσπαθειες για αντιστροφη του κλιματος, δεχομενοι μοιρολατρικα τη σημερινη κατασταση ως παγιωμενη, καλυτερο θα ηταν να βοηθουσατε λιγακι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.