Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


Inzaghi

Recommended Posts

Συνάδελφοι έχει κοιτάξει κανείς να δει αν λειτουργεί το σύστημα του ΤΕΕ με τα ραντεβού για τις

εξετάσεις ενεργ. επιθεωρητών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι έχει κοιτάξει κανείς να δει αν λειτουργεί το σύστημα του ΤΕΕ με τα ραντεβού για τις

εξετάσεις ενεργ. επιθεωρητών.

Δε βγηκαν νεα τμηματα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

1) Διερωτώμαι με ποιόν τρόπο προστατεύεται το περιβάλλον με την κατάταξη των υφιστάμενων κτηρίων σε κατηγορίες, με χρέωση του ιδιοκτήτη.

 

Καλύτερη ενεργειακή κατηγορία -> χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας -> χαμηλότερο κόστος λειτουργίας -> υψηλότερη τιμή πώλησης. Δίνεται ουσιαστικά στον ιδιοκτήτη ή στον κατασκευαστή κίνητρο για κατασκευές ενεργειακά καλύτερες.

 

2) Θα προτιμούσα να ενθαρρύνω την ανέγερση νέων κατασκευών, με υψηλές απαιτήσεις σε βιοκλιματικό, έξυπνο σχεδιασμό, ..., παρά να αναγκάζω τον κόσμο να με αμοίβει υποχρεωτικώς για μια υπηρεσία που πρακτικά δεν του προσφέρει τίποτα.

 

Με τους περιορισμούς που υπάρχουν από ΝΟΚ, κτιριοδομικό, θέση και γεωμετρία οικοπέδων, πάλι τα ίδια κτήρια θα κατασκευάζαμε. Μόνο τα ΗΜ και η μόνωση ίσως να ήταν καλύτερα, οι έννοιες "βιοκλιματικό" και "έξυπνος σχεδιασμός" δεν είναι επιθυμητές από τους κατασκευαστές επειδή κοστίζουν και στερούν ωφέλιμα μ². Με το μ² χρεώνεται το κτήριο, όχι με την οικονομία και αυτό επειδή δεν υπάρχει ενεργειακή παιδεία.

 

3) Πιστεύετε ότι πολιτικές όπως τα ΠΕΑ ενθαρρύνουν την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου;

 

Ναι, επειδή τα περισσότερα κτήρια είναι ενεργοβόρα και με την αύξηση του κόστους θέρμανσης και την παράλληλη μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου η εξοικονόμηση ενέργειας είναι όλο και πιο επιθυμητή από τον κόσμο. Το ΠΕΑ είναι το εργαλείο που ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τους πιο συμφέροντες τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο ακίνητό τους. Αρκετοί ιδιοκτήτες ακολουθούν τις συμβουλές του ενεργειακού επιθεωρητή και προχωρούν σε εργασίες βελτίωσης του ακινήτου.

 

4) Πιστεύετε πως η κλιματική αλλαγή είναι πράγματι 100% ανθρωπογενής;

 

Ναι. Η παγκόσμια ισχύς όλων των πηγών ενέργειας από ανθρώπινες δραστηριότητες το 2014 ήταν περίπου 17.7ΤW, η θερμότητα που παράγει ο πλανήτης από ραδιενεργό διάσπαση στοιχείων είναι 20TW. https://en.wikipedia.org/wiki/World_energy_consumption#cite_note-IEA-Report-keyworld-2014-2

 

5) Θεωρώ πως είναι κρίμα οι πολιτικές, παγκοσμίως, για την προστασία του περιβάλλοντος (είτε πρόκειται για την ισορροπία των φυσικών κύκλων, είτε καθαρά από αισθητική άποψη) να έχουν πραγματικό στόχο την μεσοπρόθεσμη είσπραξη, είτε αυτό λέγεται ΠΕΑ, είτε τακτοποίηση(!!!) αυθαιρέτων.

 

Μην συγκρίνουμε το ΠΕΑ με την τακτοποίηση. Το ΠΕΑ έχει ως σκοπό την ενημέρωση του ιδιοκτήτη, των υποψηφίων αγοραστών και ενοικιαστών για την ενεργειακή συμπεριφορά του ακινήτου και κατ'επέκταση για το κόστος ψύξης και θέρμανσης.

 

 

 

Το ΠΕΑ στην πιάτσα πέθανε.Το προαιρετικό στο taxis έβαλα την ταφόπλακα.Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και σκέφτεται να δώσω ακόμα και ένα 50ευρο.Καληνύχτα στο ΤΕΕ είναι πλέον αργά.

Ο πωλητής θα πάρει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την πώληση του ακινήτου ή αν το νοικιάζει θα πάρει επίσης αρκετές χιλιάδες ευρώ στα 10 έτη που ισχύει το ΠΕΑ.

Πλέον έχω αρχίσει να πιστεύω πως όσοι λένε για ΠΕΑ με 50€ είναι μεσίτες ή εισοδηματίες που θέλουν να πείσουν κάποιους να κάνουν ΠΕΑ με τόσα λίγα.

Με 50€ δεν βγαίνουν ούτε οι φόροι και το ΤΣΜΕΔΕ της ημέρας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.