Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λεηλασία χωρίς ελπίδα λογοδοσίας


kan62

Recommended Posts

Αναβάλλεται η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών, μέχρι να γίνει επίσημη στατική επαναξιολόγησή του. Η εισαγγελέας Διαφθοράς διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για απιστία με ζημιωθέν το Δημόσιο.

 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά, καθώς η μεταστέγαση στο κτίριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών αναβάλλεται μέχρι να γίνει επίσημη στατική επαναξιολόγησή του.

 

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη, ο οποίος με χθεσινή δήλωσή του ανέφερε ότι μίλησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε πως αναβάλλεται η μεταστέγαση οποιουδήποτε δικαστηρίου στην οδό Θηβών μέχρις η «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση στατικότητας του κτιρίου, αποδεχόμενος τις αιτιάσεις που είχαν εγερθεί εδώ και καιρό για τη φερόμενη ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Ο πρόεδρος του ΔΣΠ αναφέρεται επίσης και στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι φορείς του Πειραιά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, για να συζητήσουν την πρόταση που τους είχε κάνει να μεταφερθούν στο «Κεράνη» μόνο τα διοικητικά δικαστήρια. Ολοι οι φορείς εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτή την πρόταση, ενώ ο υπουργός, επικαλούμενος τα γνωστά επιχειρήματα για τα καταβαλλόμενα μισθώματα, επέμενε ότι θα ξεκινήσει η μεταφορά στις 20 Αυγούστου.

 

Θέση η οποία χθες άλλαξε, καθώς αποδέχτηκε τις αιτιάσεις των φορέων που έκαναν λόγο για ακαταλληλότητα του κτιρίου και δήλωσε ότι θα ξεκινήσει η στατική επαναξιολόγησή του.

 

Μήνυση δικηγόρων

Επειτα από αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος του ΔΣΠ γνωστοποίησε ότι στις προθέσεις του είναι η σύγκληση γενικής συνέλευσης προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του συλλόγου και να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Στο μεταξύ προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η εισαγγελέας Διαφθοράς ύστερα από τη μήνυση για απιστία κατά παντός υπευθύνου που έχουν υποβάλει τρεις δικηγόροι του Πειραιά. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Δημοσίου και από ποιους σχετικά με την υπόθεση του κτιρίου «Κεράνη».

 

Η μηνυτήρια αναφορά για «απιστία σε βαθμό κακουργήματος με ζημιωθέντα το Δημόσιο» κατατέθηκε από τρεις δικηγόρους του Πειραιά (Γιάννης Καρδαράς, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιάννης Βρέλλος, ταμίας-μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΠ, και Ευάγγελος Τσουρούλης, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων. Ηδη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής προσήλθε και κατέθεσε ο ένας εκ των τριών δικηγόρων, ο Γ. Βρέλλος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δικηγόροι σε υπόμνημά τους ανάμεσα στα άλλα υποστηρίζουν ότι οι καπναποθήκες Κεράνη για να αποκτηθούν από το Δημόσιο και να μετασκευαστούν στο σημερινό κτίριο κόστισαν περίπου 80 εκατ. ευρώ. Το κτίριο, μαζί με άλλα πολλά, μεταβιβάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε. (πρώην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) αντί ποσού μόλις 10 εκατ. ευρώ. Το κτίριο ταυτόχρονα με τη μεταβίβασή του νοικιάστηκε από την ΠΑΝΓΑΙΑ στο ΤΑΙΠΕΔ, για να χρησιμοποιηθεί ως «κυβερνητικό κτίριο». Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 20 χρόνια και το ετήσιο μίσθωμα 2.652.000 ευρώ.

 

Επιβλαβής για το Δημόσιο

 

Οπως εξηγούν οι δικηγόροι, το Δημόσιο θα πάρει στα χέρια του 10 εκατ. ευρώ τα οποία θα μειώσουν το δημόσιο χρέος και ως αντάλλαγμα θα καταβάλλει επί 20 χρόνια 2.652.000 ευρώ κατ’ έτος, δηλαδή 53.040.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον προσυμβατικό έλεγχο, δηλαδή πριν υπογραφεί η οριστική σύμβαση μεταξύ ΠΑΝΓΑΙΑ και ΤΑΙΠΕΔ θεώρησε επιβλαβή για το Δημόσιο τη συμφωνία αυτή και δεν έδωσε άδεια για υπογραφή. Το ΤΑΙΠΕΔ προσέφυγε στο προϊστάμενο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο ακύρωσε την απόφαση του κλιμακίου με το σκεπτικό ότι αυτό εισήλθε σε τεχνοοικονομικά ζητήματα που εκφεύγουν της αρμοδιότητάς του.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/?p=225151

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Aυτες ειναι "business"....

 

550% κερδος σε 20 χρονια.

Σιγουρα και ευκολα.

 

ΥΓ. Τι στο δι@ολο μισθωμα ειναι αυτο με 220.000Ε το μηνα???

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται για κέρδος μιάς επιχείρησης ... (μια που είναι και τράπεζα) για τοκογλυφία με θύμα το Δημόσιο μοιάζει.

Την επένδυση για το κτήριο πάντως την έχει ήδη κάνει το Δημόσιο όταν το αποκατέστησε ... οπότε είναι καθαρή αρπαχτή ... εδώ δεν υπάρχουν ποσοστά ...

Είναι τόσα τα υπουργεία που θα πήγαιναν στο κτήριο αυτό ... αν υπολογιζόταν το κόστος των συζητήσεων μόνον όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να το είχαν κάνει παιδική χαρά ...

 

Αλήθεια, αυτή η "Θέμις αρπαχτή ΑΕ" δεν είναι αυτή που το ίδιο κτήριο φυλακών το κατασκευάζει με πολλούς προϋπολογισμούς ανά την Ελλάδα ;

Αυτή δεν ήταν να συγχωνευτεί εδώ και καιρό (με ΟΣΚ και ΚΕΔ) ;

Ποιός την έσωσε τελευταία στιγμή και τώρα κάνει και "επαναξιολογήσεις" στατικότητας ;

Και γιατί έχω την εντύπωση ότι ο πρόεδρός της γνωρίζει ήδη τις υπάρχουσες μελέτες για το κτήριο ;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πέρα απ' όλα αυτά η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στο κτίριο Κεράνη θα ήταν η καλύτερη λύση τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους δικηγόρους.

Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά κτίρια σε διαφορετικά σημεία του Πειραιά και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους !!

Απίστευτη ταλαιπωρία!!

Το κυρίως θέμα είναι τα συμφέροντα μερικών μεγαλοδικηγόρων που νοικιάζουν τα γραφεία τους σε δικηγόρους στον Πειραιά!! Τι θα απογίνουν αυτοί και τα μισθώματά τους!!

Αυτοί υποκινούν με μηνύσεις και αγωγές τη μη Μετεγκατάσταση των δικαστηρίων.

Οσον αφορά το κτίριο είναι υπέροχο και καμία σχέση με τα τωρινά κτίρια των δικαστηρίων. Αλλωστε το ελληνικό δημόσιο έχει ξοδέψει 1 εκαρομμύριο ευρώ για την

αποκατάστασή του.

Link to comment
Share on other sites

Μα, το θέμα δεν είναι τα δικαστήρια αλλά το υπέροχο ΤΑΙΠΕΔ!!!!!!!

Σιχαματα όλοι τους.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.