Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαίρεση από έκδοση ΠΕΑ


lenaki85

Recommended Posts

 Είχαμε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση . Απαιτείται ΠΕΑ και βγήκε για το τμήμα των γραφείων ως κτηριακή μονάδα. To είχε ζητήσει και η συμβολαιογράφος ενώ εγώ αρχικά θεωρούσα οτι δεν χρειαζόταν, μετά σκέφτηκα και συμφωνώ με αυτό που σε είπε και η ΕΥΕΠΕΝ, εφόσον δλδ μπορεί μελλοντικά να ενοικιαστεί ή να πωληθεί ξεχωριστά το τμήμα των γραφείων τότε βγάζεις ΠΕΑ. Ξεχωριστή είσοδος για την κάθε χρήση δλδ, (και ας επικοινωνούν τώρα με μια εσωτερική πόρτα, μπορεί να κλειστεί αυτή ).

Το τμήμα των γραφείων που συνορεύει με τον χώρο εργασίας της βιομηχανικής χρήσης το πέρνεις ως U/2.

Link to comment
Share on other sites

Το υπόγειο που βρίσκεται κάτω από τα γραφεία να το πάρω και αυτό ως U/2;

ή λόγω του ότι επικοινωνεί με χώρο εσωτερικής κλίμακας (κακώς δεν το είχα αναφέρει στο προηγούμενο post) με τα γραφεία θα πρέπει να το περιγράψω ως ΜΘΧ?

Link to comment
Share on other sites

Όλα με U/2 και στον γάιδαρο καβάλα η ΕΥΕΠΕΝ. Καλά είπα πριν. Άκου κυρώσεις! Πρόκειται απλά περί ΗΛΙΘΊΩΝ, αν είναι έτσι όπως στα είπαν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτήσω το εξής. ο πελάτης μου έχει ενα χώρο για τον οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για συνεργείο αυτοκινήτων και λειτουργούσε μέχρι τώρα ως συνεργείο αυτοκινήτων. τώρα ο ιδιοκτήτης  θελει να το νοικιάσει και ο νεός ενοικιαστής θέλει να ανοίξει κατάστημα εμπορίου ζωωτροφών. η ερώτηση μου ειναι αν χρειάζεται έκδοση ΠΕΑ . για συνεργείο αυτοκινήτων δεν απαιτείται, βέβαια τωρα είναι ένας κενός χώρος (Δεν έχει ετοιμαστει το καινούριο κατάστημα) όμως η οικοδομική άδεια αναφέρει συνεργείο. εγω νομίζω πως χρειάζεται ΠΕΑ. ποια είναι η άποψη σας?

Link to comment
Share on other sites

Η άποψή μου είναι ότι το αν απαιτείται ΠΕΑ είναι το τελευταίο που θα πρεπε να τον απασχολεί

Το πρώτο είναι αν χρειάζεται άδεια αλαγής χρήσης και αν φυσικά επιτρέπεται η χρήση καταστήματος στην περιοχή

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο είναι αν χρειάζεται άδεια αλαγής χρήσης και αν φυσικά επιτρέπεται η χρήση καταστήματος στην περιοχή

 

Ούτε κατα διάνοια χρειάζεται αλλαγή χρήσης ... εμπορικό κατάστημα είναι ... άδεια λειτουργείας δεν θα πάρει απο πουθενα ...

εκτός απο έναρξη εργασιών στην εφορία !!!

Πολύ δε περισσότερο αν επιτρέπεται απο τη χρήση γης ...

εκεί επιτρεπόταν συνεργείο αυτοκινήτων (δυσμενέστερη κατάσταση απο το βάλε -βγάλε αυτοκίνητα σε γενική κατοικία) ...

πόσο μάλλον για ένα εμπορικό κατάστημα που πουλάει ζωοτροφές ... και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σε αμιγή κατοικία  :smile:

 

@anvar ... χρειάζεται ΠΕΑ ανεξάρτητα τι χρήση έχει η οικ. άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το ότι δεν θα πάρει άδεια λειτουργείας από πουθενά και άρα δεν θα το ελέγξει κανείς και άλλο ποιό είναι το ορθό.

Το ότι υπάρχει μια δυσμενέστερη χρήση δεν σημαίνει αυτόματα ότι επιτρέπονται όλες οι ευμενέστερες. Υπάρχουν περιοχές που επιτρέπονται τα συνεργεία και δεν επιτρέπονται τα καταστήματα. Στην αμιγή κατοικία επιτρέπονται μόνο καταστήματα που εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες των κατοίκων. Δεν νομίζω ότι το εμπόριο ζωοτροφών είναι μία από αυτές. Επίσης υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να άλλαξαν οι χρήσεις μετά την εγκατάστση του συνεργείου. Τέλος τα καταστήματα έχουν άλλους όρους δόμησης από ότι τα συνεργεία στην εκτός σχεδίου περιοχή οπότε μπορεί να σε περιορίζει και αυτό για να το κάνεις κατάστημα.

Δεν λέω ότι στην περίπτωση του συναδέλφου δεν γίνεται. Μπορεί και να γίνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως κατά τη γνώμη μου χρειάζεται έλεγχος και δεν είναι τόσο απλό.

Όσο για το αν βγαίνουν άδειες για αλλαγή χρήσης από συνεργείο σε κατάστημα, μια ματιά εδώ:

https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:%22%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7%20%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%20%CF%83%CE%B5%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%22&page=0

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα.

 

Πελάτης μου με επικύρωση ανωμάλων δικαιοπραξιών, η οποία εκδικάστηκε, πήρε στην κατοχή του διαιρετό τμήμα, μέρος μεγαλύτερου τεμαχίου, το οποίο είχε αγοράσει με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβιβάσεως ακινήτου λόγω πωλήσεως το 1973. Για τη μεταγραφή της απόφασης στο υποθηκοφυλακείο, όπου θα οριστικοποιηθεί η κατοχή και η κυριότητα, απαιτείται και ΠΕΑ, ή αυτού του είδους μεταβιβάσεις υπάγονται σε εξαιρέσεις;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.