Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προετοιμάζεται η είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από την φορολογική διοίκηση


Panos_

Recommended Posts

Στο σχεδιασμό ενός λειτουργικού, ενοποιημένου μοντέλου είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων από τη φορολογική διοίκηση προχωρεί η κυβέρνηση.

 

Σημειώνεται πως ήδη ο συντονισμός των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από τη φορολογική διοίκηση είναι σε καλό στάδιο και στην παρούσα φάση γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και επίλυσης νομικών και επιχειρησιακών περιορισμών που εμποδίζουν την εκτέλεση του σχεδίου μεταρρύθμισης.

 

Επιπροσθέτως ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης συγκρότησε ομάδα διαχείρισης έργου που θα αναλάβει την εκτέλεση όλων των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και τεχνικών απαιτήσεων που απαιτεί το εγχείρημα αυτό.

 

Μεταξύ άλλων η ομάδα εργασίας επιφορτίσθηκε με την προετοιμασία της επιχειρησιακής μελέτης σκοπιμότητας (ποσοτική και ποιοτική ανάλυση) για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους στη φορολογική διοίκηση.

 

Θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού, ενοποιημένου μοντέλου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και ο σχεδιασμός του ενοποιημένου μητρώου των υπόχρεων πληρωμής.

Σε ύστερο στάδιο η ομάδα διαχείρισης θα προχωρήσει με τη συμπλήρωση του οδικού χάρτη για τη λειτουργική και νομική εναρμόνιση (πλήρης παραμετροποίηση) της βάσης των εισφορών μεταξύ των ταμείων και του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και των ασφαλιστικών κλάσεων.

 

Πηγή: http://news.in.gr/ec...?aid=1231343901

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Όντως στην ηλεκτρονική έκδοση του ειδοποιητηρίου δίνουν απο σήμερα ημερομήνια λήξης προθεσμίας της 31/10/2014 αλλά άτοκα μέχρι 1/9/2014 προφανώς κάτι ξέρουν για την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας που αναμένεται για τις αυξήσεις και θέλουν να τις φορτώσουν με τρόπο στα επόμενα εξάμηνα..απλά σου λεει μέχρι σημερα πλήρωσε χωρίς τόκους...γιατι αν κριθεί συνταγματικη η αυξηση είναι να μας φορτώσουν τόκους απο το 2012 που ψηφίστηκε ο νόμος....οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει...Βέβαια όποιος τα πληρώσει μέχρι 31/10/214 τότε θα του χρεώσουν και 50ευρώ τόκους στην πλάτη  στο συστημα...προφανώς πρόκειται για μεγάλη αλητεία στην πλάτη των μηχανικών...και ειδικά αυτοί που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.Σύστημα του ταμείου είναι να μην ξέρεις τι χρώστας...κάθε μέρα θα είναι και μία έκπληξη....Άλλα λήξη ημερομηνίας πληρωμής με εκπρόθεσμη ημερομηνία...καλα ότι ναναι είναι το ταμείο...Εν το μεταξύ κοιταται τι δημοσιευέται:

Το αρμόδιο τμήμα μηχανογράφησης δεν μπορεί να παρέξει πληροφορίες για το ύψος των εισφορών του β΄ εξαμήνου του 2014, οι οποίες δεν παρουσιάζονται ακόμη στις "οφειλές" των μηχανικών.
Επίσης, όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο, αλλά τα συνεργαζόμενα τμήματα στην ερώτηση "ποιό είναι το ύψος της συγκεκριμένης εισφοράς" (αναφερόμαστε στο β΄ εξάμηνο του 2014) δεν έδωσαν απάντηση, διότι απλώς ...δεν την γνωρίζουν. Το ΤΣΜΕΔΕ αναμένει την απόφαση του ΣτΕ που σχετίζεται με την προσφυγή του ΤΕΕ - αρχές Σεπτεμβρίου-με την οποία είχαν ακυρωθεί οι αυξήσεις που ανάλγητα είχε το Ταμείο δρομολογήσει. Η απόφαση θα καθορίσει εν γένει τη στάση για το επίμαχο β΄ εξάμηνο 2014!
Για την ώρα - και αν προλάβει ...ως Ταμείο - ασχολείται με την είσπραξη των εισφορών του α΄ εξαμήνου του 2014, κρίνοντας ότι έχει το δικαίωμα, μέσω των εγκυκλίων του, να μην έχει καθορίσει το ύψος της εισφοράς για το εξάμηνο που "τρέχει", εφόσον ακόμη πληρώνεται το α΄ εξάμηνο.
Δεν είναι αρκετή η αιτιολόγηση...
http://www.buildnet.gr/

Τελικά βγήκε η απόφαση και ακυρώθηκαν οι αυξήσεις...η λογική του παραλογου...Υπάρχει καποιος που να γνωριζει σε αυτή την χώρα...αναμένει την αποφάση με την οποία είχαν ακυρωθεί οι αυξήσεις... :confused: μάλλον όπως εκτιμώ τα μαντάντα δεν θα είναι καλα..για αυτό και τέτοια παραπληροφόρηση και για αυτό και αυτή η "περίεργη παράταση"

Edited by tomkat
Link to comment
Share on other sites

Είδα τώρα ότι διορθώσαν στο σύστημα την ημερομηνία 31/10/2014 και την κάνανε 31/8/2014 μιλάμε προκείται για κοροίδια...παίζουν με τα νεύρα μας....το σύστημα με τους τόκους στο ΤΣΜΕΔΕ πάντως έχει ως εξεις:είτε μία μέρα το καθυστερήσεις είτε 30 θα πληρώσεις όλο το μήνα...μιλάμε είναι ταμείο που σεβεται το μηχανικό τον καταλαβαίνει...και ο τόκος σε ασφαλιστικές εισφορές είναι συνταγματικός;Προστιμό καταλαβαινω κάποιος που καθυστερεί...πραγματικά δεν φτάνει που μας χρεώνουν με υπέργκογκες εισφορές μέσα σε τέτοια κρίση μας τις τοκίζουν με ληστρικά επιτόκια...είναι ξεκάθαρο ότι το ταμείο μας θέλει το "καλό" μας....Τα χρέη στα ταμεία πότε δεν χαρίστηκαν όποτε και να τα αφήνεις να μεγαλώνουν το χρέος πάλι μπροστά σου το βρίσκεις...η λύση αφού σε αυτή μας οδηγούν είναι οι μαζικες διαγραφές...έτσι ούτε νας μας χρεώνουν μπορούν και μπορούμε να δουλευούμε ως υπάλληλοι γραφείου με εργασία μηχανικού...αυτός ειναι ο σκοπός..και ο στόχος...

Edited by tomkat
Link to comment
Share on other sites

Τελικά βγήκε η απόφαση και ακυρώθηκαν οι αυξήσεις...η λογική του παραλογου...Υπάρχει καποιος που να γνωριζει σε αυτή την χώρα...αναμένει την αποφάση με την οποία είχαν ακυρωθεί οι αυξήσεις... :confused: μάλλον όπως εκτιμώ τα μαντάντα δεν θα είναι καλα..για αυτό και τέτοια παραπληροφόρηση και για αυτό και αυτή η "περίεργη παράταση"

Θα μας πεις ποια απόφαση βγήκε;;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε Faethon...προφανώς αυτό που έγραψα είναι οι αντιφάσεις που γράφουν τα παπαγαλάκια...όπως επικαλέστηκα την πηγή http://www.buildnet.gr γράφεί :Το ΤΣΜΕΔΕ αναμένει την απόφαση του ΣτΕ που σχετίζεται με την προσφυγή του ΤΕΕ - αρχές Σεπτεμβρίου- με την οποία είχαν ακυρωθεί οι αυξήσεις που ανάλγητα είχε το Ταμείο δρομολογήσει.Η λογική ασυναίχεια στην πρόταση είναι ότι περιμένουμε μια απόφαση με την με την οποία είχαν ακυρωθεί οι αυξήσεις που ανάλγητα είχε το Ταμείο δρομολογήσει.Τέτοια απόφαση προφανώς και δεν υπάρχει παρα μόνο στην φαντασία του συντάκτη αυτού του άρθρου.Οι αυξησεις έχουν επιβληθεί όπως καλά όλοι γνωρίζουμε..μετά την απόφαση 3/2014 του ΣτΕ με την οποία το ταμείο επέβαλλε τις αυξήσεις μέχρι να λάβει την οριστική αποφαση του μετά απο την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης που αναμένεται μεσα στο Σεπτέμβριο όπως λένε τα ΜΜΕ....Ουσιαστηκά το ΤΕΕ έχει χάσει την πρώτη μάχη με τις αυξήσεις για αυτό και σιωπά..δυστυχώς μακάρι να διαψευστω είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσουμε την μάχη...διότι τότε το ΣτΕ θα έπερνε το μέρος των μηχανικών και όχι του ΤΣΜΕΔΕ όπως έκρινε με την 3/2014 αποφάση του....

Edited by tomkat
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.